söndag 23 september 2012

Kommentera!


Som borde vara uppenbart för alla ägnar sig media åt censur. I mitt förra blogginlägg tog jag upp ett typexempel på hur det fungerar. Det är alltså viktigare att vara politiskt korrekt än att få fast grova brottslingar. Detta gäller även polisen. Jag köper inte snack om ”utredningstekniska skäl” och annat svammel om ”vittnespåverkan” eller dylikt. Får man inte fast en brottsling har man misslyckats med sitt jobb så enkelt är det. Att vidare inte göra vad man kan för att få fast brottslingar, baserat på de resurser man har är tjänstefel.

Men nu börjar det finnas lite ljus i mörkret när det gäller tidningarnas kommenteringsfunktioner som alltid är avstängda när ämnet för artikeln är ”känsligt”, d.v.s. något negativt kan knytas till personer med invandrarbakgrund.

Ljuset i mörkret är en liten funktion, ett litet script som Avpixlat fixat och som helt enkelt länkar ihop Disqus med artikeln. Om man vill se kommentarer till en artikel som tidningen stängt av kommenteringsfunktionen till (d.v.s. ämnet är ”känsligt”), klickar man bara på bokmärket som aktiverar scriptet, och vips – man kan se andras kommentarer och kommentera själv.

Skitbra helt enkelt, och funkar bra.

Så vad kan tidningarna göra åt detta? Tja, de som inte installerat scriptet i sin webbläsare kan givetvis inte se kommentarerna och tidningen ansvarar definitivt inte för kommentarer i Disqus.

Inga kommentarer: