tisdag 3 september 2013

Cecilia i syretältet

Den svenska migrationspolitiken blir bara knasigare. Nu har någon beslutat att bara för att man kommer från Syrien får man permanent uppehållstillstånd i Sverige. Jag betvivlar inte att det råder inbördeskrig i Syrien, och att många dör även civilbefolkning.

Men att handla på detta sätt är varken försvarbart ekonomiskt eller humanitärt. I denna artikel kan vi läsa att det är 4 miljoner på flykt inom Syrien, emedan 2 miljoner lyckats ta sig till andra länder och då i synnerhet till EU. Så låt oss nu ställa oss frågan var svenska skattepengar kan göra mest nytta? Är det att ta emot några tiotusen, och ge dem permanent uppehållstillstånd, se till att de får bostad, mat och pengar? Visst ger det vackra poänger rent politiskt, och pressen kommer blåsa upp hemska historier från Syrien, och även visa lyckligt återförenade familjer från Syrien i stora myssoffan. Men det är bara att inse att det är en ”piss i Mississippi”, och den absoluta majoriteten får ingen som helst hjälp. Detta för att det är politiska poäng i att just i pressen berätta hur man stöder flyktingar och just visa bilder på dem i myssoffan.

Men låt oss fråga oss hur pengar gör mest nytta mot bakgrunden att det är fyra miljoner på flykt i området? Vad behöver människor för att överleva? Mat, tält, mediciner eller en myssoffa och gratis försörjning med uppehållstillstånd? Man ska även veta att för varje person i myssoffan, svälter det ihjäl ett antal andra människor på flykt eller i flyktingläger. Hur många kan de drygt 1.2 miljoner som varje ”ensamkommande flyktingbarn” kostar årligen, rädda livet på bland riktiga flyktingar och i deras hemländer?

Så visst Cecilia Malmström det verkar som en humanitär åtgärd att öppna gränserna för krigets Syrien, men i själva verket betyder det bara att man vinner politiska poäng på det nya spelet ”Landskodsmiljonären”, och vinnarna är precis som i lotterier, ett fåtal. Så ditt uttalande ” – Ni kan vara stolta i Sverige. Detta är ett mycket viktigt och generöst beslut i linje med den svenska traditionen. Andra länder i Europa bör följa det svenska exemplet.”, ger jag inte mycket för.

Eller Cecilia, hur vore det om Sverige slutade betala 85 miljoner till den kommunistiska diktaturstaten Vietnam, och allokerade dessa pengar till syrianska flyktingar på plats? (länk SIDA).   Eller kanske de drygt 500 miljoner man skickar till palestinierna, som uppenbarligen har pengar att köpa raketer och vapen för att angripa Israel (länk).

Men vad kommer att hända härnäst? Låt mig gissa – kopterna i Egypten kommer att bli förjagade och förföljda. Vad ska vi göra då Cecilia? De är väl sådär 10 miljoner eller så. Berätta Cecilia, ska vi inkvartera dem här? Kan vi skicka fakturan till dig? Nähä, inte det. Men vi svenska skattebetalare får stå för notan – som vanligt. Vi har ju en "tradition", precis som du nu och som en chef för migrationsverket uttryckte samma sak för några år sedan.

Du Cecilia...vi har inget försvar här uppe i Sverige. Svenska pensionärer svälter väl snart ihjäl då levnadsbigraget (pensionen) inte räcker. Sjukvården och tandvården är under all kritik, och skolorna är kass. Vi svenskar betalar näst mest skatt i världen åxå. Hur får du denna ekvation att gå ihop? Ska vi lämna våra bostäder och bo i tält för att ge plats åt "flyktingar"?

Add: sprang på Avpixlat, och lyssnade på denna länk, efter sådär 23 minuter kommer en kvinna, uppenbarligen med invandrarbakgrund, som läxar upp den politik som förs. Helt enkelt enkelt och sant.

3 kommentarer:

Señor H sa...

Tror att det här med Syrien kan bli det som äntligen väcker "det sovande folket" ur sin Törnrosasömn.Det är hög tid.

Ulmerkotten sa...

Det tror inte jag.Det är inbördeskrig i Syrien och det legaliserar att de som kommer hit är "riktiga" flyktingar. Gasattacken ovanpå detta.

Att sedan 4 av 6 miljoner egentligen är i större behov av hjälp lokalt, kan man strunta i och peka på UN.

Törnrosasömnen behöver svenskarna väckas från, och inse att de få som lyckas bli smugglade hit inte är flyktingar, utan yill består av 95% bara av sådana som vill utnyttja vårt välfärdssystem.

Allt emedan de som byggt upp detta system sitter på långvården, snart på "vatten och bröd" och har ett litet överlevnadsbidrag som kallas pension.

Arlav sa...

Jag träffade i somras ett par runt 40-45 som trodde att de "ensamkommade baaarnen" var runt 12 år.
Gav dem en länk till Internet att läsa. (en som inte tillåter puerila fjortisar att kommentera)
Finns fortfarande många som behöver rejäl upplysning..