måndag 9 september 2013

Svensk lag är ett skämt


På dessa länkar (SvD och DN), finns två artiklar som berättar att en far och ettårige son attackerats av ett ungdomsgäng. Som jag skrev om tidigare är gängkriminalitet i de gamla miljonprojektsområdena ett problem som våra politiker skapat. Givetvis är de som begår brotten gärningsmän, men vållande till hela denna problematik är just politikerna. Precis som jag påtalade igår tillstår man det givetvis inte, utan pumpar in pengar till dessa områden, samt ger polisen och pressen order om att inte varken nämna när det är invandrargäng . Bilar brinner, skottlossningar, gängkriminalitet, narkotikasmuggling o.s.v. Men det är tabu att nämna ett ljud både av pressen och av polisen att detta är brott som direkt kan relateras till den vansinniga invandringspolitiken. 

Polisen säger i DN:s artikel ”Polisen vill inte gå ut med signalement på gärningsmännen med hänvisning till utredningsläget och förundersökningssekretess.” Utredningsläget är alltså att man inte gripit någon. ”Förundersökningssekretess? Vad är det för svammel? Man har ju inte gripit någon och då kan ju ingen förundersökning finnas. Det är alltså viktigare att följa politikernas PK-dekret än att få fast dessa brottslingar. Det är väl bara att gå ut med den information man har, beskrivning av gärningsmännen så man får in tips. Nix, man ägnar sig åt dörrknackning. Säg den som bor i detta område som vill vittna och göra sig till fiende med detta gäng genom att lämna information.

Vidare säger texten att ”För närvarande är brottsrubriceringen grov misshandel.”, detta trots att man tydligen uttryckligen gjort nedvärderande uttalanden om offrets hudfärg. I rubriken nämns hatbrott, men det liksom bara försvann när det gäller brottsrubriceringen.

Men rena hatbrott är inget nytt och det vet den judiska församlingen i Malmö. D.v.s. de få som inte flyttat någon annanstans. Ej heller må svenskor göra sig besvär med tillmälen som ”svennehora”.


Så låt oss gissa att man lyckas (kanske) hitta några som deltog i denna misshandel.  De kan lugnt skylla på varandra, förneka och ha olika versioner av det inträffade. Eller varför inte skylla på traumatiska upplevelser eller sin ungdom? Funkar klockrent. Eller de som är yngre får ta på sig skulden för att vinna gängpoäng? Får man, om man nu lyckas hitta några gärningsmän, gissa att det slutar med några timmars ”samhällstjänst”? Så var ju fallet med den äldre herren i Uppsala som nästan misshandlades till döds och blev invalidiserad.

Men nåde dig Svensson, och då kör några km/h för fort eller har tagit lite vin till maten. Då blir det kännbara straff. Inte för att något egentligen HAR hänt, utan för att något rent hypotetiskt kunde ha hänt, men bevisligen inte gjort det.

Svensk lagstiftning är ett skämt.

Inga kommentarer: