fredag 20 september 2013

Lokkos goding


Andres Lokko bjuder på en goding idag (länk). Den är lätt förvirrande, i början är han upprörd över att någon ”SD-knasboll” använt ordet ”skäggbarn” som benämning på s.k. ensamkommande flyktingbarn. Lokko kan liksom inte göra något åt saken utan ger sig in i något filosofiskt med kopplingar till poesi och musik.

Så låt mig förklara grundproblematiken för Lokko. Inte för att SvD lär länka hit eftersom man fetbannat alla länkningar till denna blogg sedan år. Även om man pingar bloggen ägnar sig SvD åt ren censur – åsikter som inte är PK även om SvD inte har det publicistiska ansvaret ska ingen hitta. Propaganda är som jag tidigare påtalat inte bara det man skriver, det är minst lika mycket det man inte skriver.

Så till saken; Vi pratar alltså om personer som någon betalat ca 100.000kr till flyktingsmugglare för att bli smugglade till just Sverige. Knappt 4000 per år, och från en annan världsdel, över dussintalet gränser, och hundratals mil. De dyker upp ”någonstans i Sverige”, och har givetvis inte ett enda papper som styrker deras identitet eller ålder, men med en inlärd snyfthistoria de drar för Migrationsverket. Givetvis är de ensamma i hela världen. Bara pojkar eller män, nästan uteslutande. Om det nu handlade om riktiga flyktingar borde det väl vara en jämnare könsfördelning?  

Sedan var det åldern. Jag kan kanske kalla någon barn till tonåren, alltså till fyllda 13 år. Sedan är det en tonåring eller ungdom, kanske till fyllda 18, och därefter vuxen. Givetvis görs ingen som helst verifikation på ”barnets” ålder, och de bilder som finns på ”flyktingbarn” tyder på att de är snarare 25 år än 17. Det skulle inte förvåna mig om gubben på yoghurtpaketen skulle vara 17 år i Migrationsverkets regelbok.

Men det är opraktiskt eller kostsamt för flyktingsmugglarna att smuggla enskilda personer, alltså smugglar man dem som mindre grupper till Sverige.

Givetvis är det även så att de stackars ”ensamkommande barnen”, lite som av en ren händelse ”hittar” en hög med anhöriga kort efter att de beviljats permanenta uppehållstillstånd. Mycket märkligt sammanträffande kan man tycka.

Till saken hör att staten ersätter de kommuner som ”ställer upp”, med minst 1.2 miljoner per år och ”barn”. Alltså en kostnad som motsvarar drygt en helpension på Grand Hotel i Stockholm, om det stackars ”barnet” kan leva på några hundratusen i fickpengar. Skattepengar som skattepengar, statliga eller kommunala är av sekundär betydelse.

Alltså, jag har torpederat det nysvenska ordet ”ensamkommande flyktingbarn”. Uppenbarligen ett påhittat ord som inte beskriver verkligheten, men det enda ord som är PK och ska trummas in i svenskarnas huvuden, precis som illegala immigranter som heter ”papperslösa”.

Så hr. Lokko kanske har en bättre benämning än ”skäggbarn”. Ensamkommande flyktingbarn är de definitivt inte. Får man föreslå ”gruppsmugglade muslimska ankarmän”? I synnerhet mot bakgrunden av att M och MP beslutat att tillhöra ”anhöriginvandring”.

Men märk mina ord; jag är ingen rasist eller ”främlingsfientlig”, och har ingen som helst agg mot personer som söker en bättre levnadsstandard i detta land. Problemet är invandrings och migrationspolitiken som sjuklövern bedriver, inget annat.

Så hr. Lokko…jag har inget poem, någon dikt eller ens en visa som stöder mina åsikter. Men dock ett tyskt uttryck: ”Die dumme Schweden”.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Lokkos text tävlar bristen på språkkänsla med bristen på tankeförmåga.