måndag 23 september 2013

Ullstrumpa med mycket litet titthål


Polisen är ju en statlig myndighet. Vi pratar om statstjänstemän vars löner och verksamhet betalas av statliga skattepengar. Som en sådan tycker man att en viss öppenhet är påtalad så att allmänheten och politiker får veta vilka problem man har och ser.
Tidningen Dansk Politi har nu varit på besök i Rosengård i Malmö och intervjuat sina kollegor, och man kan läsa detta:

 ”- Hvis vi fortalte om de ting, vi ser i Rosengården, kunne vi godt finde nyt arbejde i morgen, svarer den første politiassistent, vi spørger.
Alle andre politifolk, vi møder, får samme spørgsmål - og alle andre svarer stort set det samme.”.
Detta är lite intressant. Vi vet ju att pressen har strikta order att inte på något sätt göra kopplingar mellan kriminalitet och invandring. BRÅ:s statistik beträffande ”utländsk härkomst” har bara försvunnit. Media och sjuklöverns politiker går runt den heta gröten som katten och hittar på flummiga bortförklaringar om utanförskap, mer satsningar, traumatiska upplevelser och jag vet inte allt. Någon finansierar till och med siter som t.ex. IRM vars enda uppgift är att smutskasta de som ifrågasätter det som händer.
Men nu har alltså danska poliser intervjuat svenska kollegor och man törs i alla fall, fast i lätt förtäckta ordalag, erkänna att man belagts med munkavle. Vi vet ju sedan tidigare att i beskrivningar av gärningsmän, har det blivit viktigare att inte beskriva gärningsmän om de är av ”utländsk härkomst” än att gripa gärningsmännen. Så mycket för att man försöker få fast gärningsmän. Vi medborgare har lärt oss läsa mellan raderna, precis som medborgarna i DDR, men med än viktig skillnad – vi har internet. Men alla media är censurerade.
Här har vi ett rykande färskt exempel, och det är bara att läsa mellan raderna. Enligt de förhållningsorder polisen har går man inte ut med vad man vet. Ibland brukar det heta ”utredningstekniska skäl” eller något annat vagt. Lite roligt faktiskt, men tragiskt för de drabbade och svenskt rättsväsende. Det är alltså viktigare att inte avslöja ”utländsk härkomst” än att gripa brottslingar.
Men de svenska poliserna säger alltså: Om vi berättade om verkligheten i Rosengård, är det bara att hitta ett annat arbete. Berättar man sanningen blir man omedelbart sparkad.
Men visst, Ullenhag ska ha kontor i Rosengård en vecka, med livvakter, och kan sedan dra fantastiska multikulturella visioner och se möjligheter i media. Han körde samma repa i Tensta/Rinkeby för ett halvår sedan. Det skriver man om, och Ullenhag går på i sina falska ullstrumpor. Sannolikt har Ullenhag en ullstrumpa över huvudet med mycket litet titthål.

Inga kommentarer: