söndag 8 september 2013

Journalistisk seppuku


Ånyo har vi skottlossningar och folk skadade eller döda (länk DN, länk SvD). Märkligt nog verkar alla ske i invandrartäta berikningsområden, eller ha kopplingar till gängkriminalitet eller uppgörelser.
Men att göra den kopplingen i media är journalistisk harakiri, och därför ”är det för många vapen i omlopp”. Så här har Ni ett typexempel på hur man i media mörkar information, och alla inser att detta orsakats av tre saker; För stor invandring, invandring från länder med totalt andra värdegrunder än våra samt en helt vansinnig och oansvarig invandringspolitik med t.ex. EBO, som skapar just gängkriminalitet och motverkar integration.


Men dessa enkla slutsatser skulle ingen journalist våga ta upp, utan en av orsakerna är för många vapen i omlopp. Detta är rent larvigt, men Beatrice Ask kommer säkert ta krafttag med någon fjantig lag som ställer till det för landets alla hundratusentals jägare.


Det är bara att fatta att den som håller på med kriminell verksamhet och vill skydda den skaffar sig vapen oavsett lagar och vad politikerna skyller på. Vi har alltså några hundra tusen jägare i landet med vapen, men hur ofta sker något annat än rena olyckor med dessa vapen? Tja, kanske vart tionde år. I landet Schweiz har i stort sett varje man ett armévapen hemma. Sker några mord och skottlossningar? Inte då. Mängden vapen har inget som helst med kriminalitet och gängstrider att göra, det är enbart viljan och nödvändigheten att använda vapen inom dessa som styr. Skapar man områden med grov gängkriminalitet har man åxå skapat gängstrider, skottlossningar och att folk skjuts ihjäl. Det är inte konstigt alls.

Vi som lyfter fram, och påtalar problematiken är ju rasister eller främlingsfientliga. Tro mig, jag är inte ett dyft främlingsfientlig eller rasist, men jag har fattat att immigrationspolitiken är rent vansinnig. Det betyder alltså inte att jag tycker illa om invandrare men kanske om just vissa personer som kommer hit och avsiktligt utnyttjar vårt sociala skyddsnät. Då tycker jag illa om just dessa personer, inte baserat på hudfärg, religion, eller vad du nu tror. Jag är ingen rasist. Jag är inte främlingsfientlig. Men den invandringspolitik som förs av regeringen och hela sjuklövern är en direkt katastrof, som skadar landet kulturellt, ekonomiskt och på många andra sätt.Men låt oss gissa receptet för att lösa problemet från politikerna som inte kan tillstå vad de orsakat blir; mer skattepengar till skolor, ungdomsgårdar, fantasifulla projekt som Järvalyftet och annat beträffande ”drabbade” områden.

Att tillstå att man som kommunpolitiker varit korkad nog att tro på rikspolitiker som eller drabbats av partipiskan finns inte på spelplanen. Tvärtom, den nya lagen som tvingar kommunerna att ta emot "flyktingar" baserat på migrationsverkets behov träder i kraft om några månader. För att inte nämna "anhöriginvandringen" som regeringen med MP, drev igenom i riksdagen. Eller kanske att "papperslösa" har rätt till samma vård som svenska medborgare, men till kostnaden av 50kr. Vad kostade ditt senaste tandläkarbesök?

Samtidigt törs ingen journalist göra kopplingen eller ens andas problemets rot, även om det är helt uppenbart. Alla vill ju ha mat på bordet, och att skriva något som det jag anfört ovan, eller göra kopplingen med den sanslösa invandringspolitiken vore journalistisk seppuku, och ett tomt bord utan mat. Sannolikt ett samtal från Billström till redaktionschefen eller ansvarig utgivare och sedan livstids utfrysning. Men det finns ju yttrandefrihet och pressfrihet i landet. Jasså, det gör det? En nyhet för mig när detta börjar gälla. 

Inga kommentarer: