torsdag 19 september 2013

Med 4%-snaran runt halsen


Staffan Danielsson (C), skriver i SvD (länk) om invandrings och flyktingpolitiken. Med 4%-snaran runt halsen och en partiledare som uttalat sig för helt öppna gränser och visioner om att (om jag minns rätt) minst dubblera antalet invånare i detta land, är det inte konstigt att hr. Danielsson kör lite s.k. probing, för att se om idéerna faller i god jord. Att Annie Lööf kom med en skrivelse som i artikeln är helt uteslutet, man måste prova lite för att se vilken respons man får och i artikeln antyds att det ligger en hel del i SD:s politik men det törs givetvis inte Danielsson uttrycka klart.

Men låt oss analysera artikeln. Den första delen av artikeln tar upp problematiken med att det är tabu att prata om invandrings-, migrationspolitiken. Det är helt riktigt Danielsson, det är det och man får väl hälsa dig välkommen i klubben. Vi som en längre tid varit kritiska känner väl till de tillmälen, ofta på nysvenska som vi tillskrivs. Främlingsfientlig heter det i bästa fall, rasist i värsta. Invandringspolitiken är tabu, och får inte diskuteras, allt ifrågasättande, frågande och kostnader, eller försök till debatter tystas snabbt, odemokratiskt och effektivt. Det har nu gått så långt att det finns t.ex. siter på internet vars uppgift är att köra med rena personangrepp och kasta skit på SD. Ett exempel är ”Inte Rasist Men” (IRM), och man kan ju fundera lite på vilka som bekostar deras verksamhet. Man kommer ganska långt från demokrati om man först inte tar debatter (default), svarar inte på direkta frågor (default), hittar på epitet till de som vill diskutera ett uppenbart problem, och sist men inte minst – bekostar smutskastning av de som vill uttrycka sina åsikter och debattera saken i fråga. Det skulle inte förvåna mig ett dyft om C har insett att de tappat sina kärnväljare, och fått detta agerande som tips an någon konsult för att få bort snaran runt halsen.

Därefter i artikeln kommer ett antal saker som vi inom SD vill diskutera, men sjuklöverns politiker vägrat att beröra eller debattera.  Det är svart eller vitt – gillar du inte den invandringspolitik som förs är du svart, håller du däremot munnen eller ropar ”inga rasister på våra gator”, är du vit.

Att konstatera att majoriteten av de som kommer hit själva inte är flyktingar eller s.k. ensamkommande flyktingbarn har en snittålder som garanterat överstiger 18 år, samt att smugglingen just till det lilla landet uppe i norr kostat 100KSEK, är det tabu. Att koppla kriminalitet, våldtäkter, bilbränder, gängkriminalitet, rån och problem som uppenbarligen orsakats av den förda invandringspolitiken är även tabu. Att ifrågasätta muslimer, deras ”religion”, kvinnosyn, syn på HBT, och annat likaså.


Men det paradoxala i historien är att C är en del av regeringen. Man är delaktiga i alla beslut som fattats, och nu börjar de kommuner gå på knäna, men då ska man tillåta anhöriginvandring och kunna tvinga (i strid med grundlagens första paragraf), lycksökare och deras anhöriga till kommunerna efter Migrationsverkets ”behov”. Vidare är ju är det ju så att C tillstår att pengarna som hjälper t.ex. riktiga i flyktingläger, ska minskas för att bekosta de som lyckats smuggla sig till Sverige.

Kanske har Danielsson  hittat den röda tråden. Men det är betydligt sannolikare att han ”probar” för att få bort 4%-snaran runt Centerpartiets hals i ett desperat försök att återvinna kärnväljarna.Inga kommentarer: