tisdag 16 april 2013

Dominoeffekten


När en asylsökande kommer till landet placeras de i flyktingförläggningar. Där sitter de tills de antingen får avslag på sin asylansökan, och skickas då tillbaka till landet de kom ifrån, givetvis med runt 30.000 svenska kronor på fickan som man kan läsa om på denna länk. Det kallas ”återetableringsstöd”. 

Men om ansökan blir godkänd gäller det ju att hitta en bostad till personen. Detta eftersom det är akut brist på platser på flyktingförläggningarna. Alltså har givetvis dessa personer förtur i alla typer av bostadsköer och givetvis i kommunernas bostadsköer. I kommunala bostadsbolag är det en självklarhet att dessa personer först får bostad, och kommunen är givetvis garant för att hyra kan betalas.

Det i sin tur leder till att man givetvis får en bostadsbrist, eftersom de kommunalt ägda bostadsbolagen har order om att i första hand ta personer med nya uppehållstillstånd. De privata värdarnas krav på nya hyresgäster blir hårdare och hyrorna stiger. Svenska ungdomar (varav drygt 26% inte har arbete), göre sig ej besvär. Det är en fullt naturlig utveckling och konsekvens av den sanslösa invandringspolitiken, och leder till det faktum att svenska ungdomar emigrerar till bl.a. Norge för att få arbete och bostad. Vilket skitarbete som helst duger i kombination med någon bostad.

Nu har vi snart även anhöriginvandring på halsen. Det behövs inte varken mycket kunskap i varken samhällskunskap eller ekonomi för att fatta vilka katastrofala följder det kommer att få för den svenska bostadsmarknaden generellt, och för svenska ungdomar i synnerhet.

De kommunala bostadsbolagen är just aktiebolag, och det finns alltså ingen möjlighet att komma åt vilka order de har, eller hur de gör sina prioriteringar eller selektion av bostadssökande.

Det skulle inte förvåna mig ett dyft om det snart kommer en lag på att alla privata fastighetsägare till hyreshus måste lämna sina lägenheter till den kommunala bostadsförmedlingen. Desperationen stiger, och samhällets nya adel ska ha bostäder. På så sätt skulle man kunna tvinga ut flyktingar med nytorkat bläck på sina uppehållstillstånd, och alla deras ”anhöriga” även till privata hyresvärdar. Kommunen betalar givetvis hyrorna. Det är även en tidsfråga innan ”papperslösa”, d.v.s. illegala immigranter får uppehållstillstånd och behöver  (kräver) bostäder.

Tror någon att det kommer bli någon form av nybyggnation under ovanstående förhållanden? Glöm det.

Dominoeffekten är alltså att man substituerar svenska ungdomar som söker arbete och bostad med de ”flyktingar” som kommer till landet och deras anhöriga.


Men det är klart…detta land ska ju bli mångkulturalismens paradis; så ut med svenska ungdomar och välkomna hit somalier, afghaner, irakier, och alla andra som kan dra en tårdrypande historia för migrationsverket och berika oss kultursuktande svenskar! Och alla deras anhöriga givetvis…

Men ånyo; jag har ingen agg till personerna som kommer hit, eller rasism i ovanstående. Självklart är det så att varje person gör det bästa för sig själv och sin familj. Men det är den helt vansinniga immigrationspolitiken jag reagerar emot.

Inga kommentarer: