lördag 13 april 2013

Guldkalven


Man sparar överallt. I denna artikel kan man se att den redan usla sjukvården ska spara 1.55 miljarder, samtidigt kommer vården för illegala immigranter, s.k. papperslösa bli gratis. Likaså tandvård, emedan vi svenskar måste betala dyrt för all tandvård.

Skolorna är usla, slitna och lärarna har skamligt låga löner. Detta emedan kommunerna måste bekosta ”hemspråksundervisning” som paradoxalt nog motverkar integrering. Idag har en del kommuner speciellt stöd till skolor som ligger i ”socioekonomiskt belastade” oråden. Det innebär att ett område med många invandrare får större ”del av kakan”. Utbildningsminister Björklund vill nu att det ska skrivas in i lagen och gälla alla kommuner så att svenska barn generellt får en mindre del av pengarna till förmån för skolor i invandrartäta områden (länk). Förslaget välkomnas givetvis av (s).

Svenska försvaret är som jag tidigare påtalat ett rent skämt, man ska göra ytterligare besparingar och 200 personer ska bort (länk).

Arbetslösheten är 8.5% (länk) och för ungdomar 26.4% (länk

Mot den bakgrunden undrar man om det är klokt att släppa in massor med personer i landet som varken kan ett ord svenska och ofta är mycket lågutbildade. För vissa grupper pratar man om att det i genomsnitt dröjer ca 10 år innan dessa personer kommer i förvärvsarbete. Ovanpå detta har man öppnat upp för ”anhöriginvandring” vilket definitivt inte gör saken bättre.

Invandringspolitiken är någon form av absurd guldkalv som inte får ifrågasättas, och sjuklöverns alla politiker ligger och ber till denna. Det konstiga är även att de som kommer hit inte är riktiga flyktingar, utan de har bekostat resan till det lilla landet som flyter av mjölk och honung, och smugglats hit. Runt 100.000kr lär en smuggling hit kosta. Alltså finns de riktiga flyktingarna kvar i kris- eller krigsområden emedan de som kan betala en smuggling hit i själva verket inte alls är flyktingar. En liten del av riktiga flyktingar kommer hit och kallas FN:s flyktingkvot, resten är bara ekonomiska lycksökare.

Men att kritisera guldkalven är tabu. Den som på minsta sätt gör det får tillmälen som ”främlingsfientlig” i bästa fall. Men det gäller att förstå att det inte är personerna som kommer hit som då kritiseras, eller man har någon agg mot, eller ser ner på av någon anledning, det är själva politiken och dess kostnader som ifrågasätts. Alltså, inte personerna utan själva politiken som förs och dess konsekvenser. Det verkar de som ber till guldkalven inte förstå, utan fortsätter sina tillmälen som en papegoja.

Nu vill guldkalven, som sköts av migrationsverket, ha mer pengar, och givetvis finns det hur mycket pengar som helst. Finansministern öppnar plånboken direkt och vips - skjuter till 1.000 miljoner (länk).. 
Det sjuka och märkliga är att 700 miljoner av dessa pengar kommer från biståndsbudgeten. Det innebär att man ger mindre pengar till att hjälpa riktiga flyktingar där de finns t.ex. i flyktingläger, till förmån för de ekonomiska lycksökare som smugglar sig till Sverige. Biståndsmålet påverkas inte enligt Biståndsminister Gunilla Carlsson. Självklart är det så eftersom man numera räknar pengarna till migrationsverket som bistånd., vilket de egentligen inte är.

Guldkalven mår riktigt bra och sjuklöverns hyllningssånger må du stämma in i. Givetvis med vidöppen plånbok.

Inga kommentarer: