måndag 15 april 2013

Kan någon muslim komma med lite logik?


Men jag fattar inte vad det är för nytt med att islamsk tro och ett modernt västerländskt samhälle inte passar ihop. Det är väl en ren självklarhet. Om man tror att en gammal skrift författad för 1400 år sedan i ett arabland ska vara tillämplig 2013 i Sverige finns det definitivt anledning att ifrågasätta personens verklighetsuppfattning. I de delar det inte står i klartext vad som gäller idag, plockar man in imamer som ska tolka. Och varenda gång en muslim hamnar i media efter att någon annan muslim ställt till något, har givetvis den som ställt till något, en felaktig tolkning. 

En annan variant när det börjar hetta till är att undvika svara, och hävda att man måste snacka med sin imam först. Det har ett knep Waberi kört med. Så om nu en person inte kan svara på enkla frågor, men sitter med i Sveriges högsta beslutande och lagstiftande organ, d.v.s. Riksdagen, kan man fråga sig om det inte hade varit mer relevant att välja in en imam i stället, eftersom de tydligen har svar på alla frågor. Vidare är det märkligt att man inte tar avstånd från de högst stående muslimerna när de kommer med rena knasigheter. Ingen törs säga att de har fel eller att vad de säger inte är tillämpbart eller applicerbart.

Men om vi tar lite fundamentala saker. Vad är det för logik i att inte äta fläskkött? Hur farligt är det? Hur många människor i världen äter varje dag fläskkött? Vänligen förklara logiken. Varför plåga djur till döds med halalslakt? Vänligen förklara logiken. Varför ska kvinnor tvingas dölja sina hår och i det mest extrema fallet gå runt som kringvandrande sopsäckar? Vänligen förklara logiken. Varför är kvinnor värda mindre än män? Vänligen förklara logiken. Varför ska män och kvinnor separeras i t.ex. moskéer? Vänligen förklara logiken. Varför accepteras inte HBT-personer? Vänligen förklara logiken. Varför accepterar muslimer inte judar? Är inte detta rasism vet jag inte vad som är det. Vänligen förklara logiken. 

Javisst, listan kan göras längre. Det är uppenbart att islam inte hör hemma i ett västerländskt samhälle 2013. Men låt mig avsluta med följande; det står i klartext i koranen att icke troende ska dödas och att Allah belönar de som omkommer i processen. Varför ska jag dödas? Vänligen förklara logiken.


Så det är väl en självklarhet att en person som är muslim inte har något att göra i ett beslutande organ i västvärlden 2013. De fundamentala människovärdena med jämställdhet och respekt för andra finns inte i islam, oavsett om det rör sig om tolkningar av imamer eller står i koranen. Det är inte en fråga om att t.ex. Omar Mustafa ska välja – är man muslim har man inget i beslutande organ att göra. Grundfundamenten för det samhälle vi lever i (och förhoppningsvis vill leva i), är i direkt motsats till vad islam står för. (länk SvD om OM).

Ovanpå detta har vi ju ett stort antal terroristdåd, finansierade av, stödda av, sanktionerade av, eller utförda av muslimer. Är det några andra än muslimer som utför självmordbombningar? Det är uppenbart att islam är en krigisk och farlig religion, som inte hör hemma i det land jag vill leva i. Det finns nu hur många exempel som helst på att så är fallet, och vi i Sverige måste sätta ner foten.

Jag avslutar med ett exempel på en ”svensk” som är läsvärt på dessa länkar; Expressen, Aftonbladet.

Add: Eller varför inte denna rykande färska nyhet? (länk). Tror någon att vi pratar om "Nisse från Hökarängen"?

Inga kommentarer: