måndag 3 december 2012

Centerpartister i ullstrumporna


Men kom igen nu centerpartister (länk SvD). Vi måste veta vad vi pratar om i första läget. Det går inte att svamla om utanförskap och annat om man inte kan sätta en prislapp på det. Någon i hela detta statistikens förlovade land måste ha fått jobbet, eller kunna summera kostnader respektive intäkter för invandringen. Har man inte de siffrorna ska man inte snacka.


Vart jag vill komma är att om invandringen kostar mer är den drar in står den i ett motsatsförhållande till just ett starkt välfärdssamhälle.

Ok, vi tar det från början och lite logiskt. Ja, bara som man tänker som medborgare. Svenska skolor är usla, taskigt med läromedel, underbetalda lärare, skolmat som är under all kritik. Svensk sjukvård är usel, utarbetad personal med låga löner, taskig vård, revirpinkande och vårdköer. Vi har inget ”Försvar” förutom en massa officerare på staber som jobbar på att skära i budgeten för nästa år. Tandvård får man betala själv. Vi har sett ett antal rapporter, även i media, om missförhållanden beträffande vården av våra gamla.

Men vi har världens högsta, eller näst högsta skatter. Vi har idag en arbetslöshet på drygt 20% för ungdomar, och drygt 7% för alla mellan 15-74 år. (Källa ekonomifakta ) Så frågan är vart alla skattepengar tar vägen?
För några år sedan kom Jan Ekberg med en kalkyl som visade att invandringen kostade minst 50 miljarder per år. Men eftersom invandringen de senaste åren ökat, demografin ändrats och regeringen öppnat upp för ”anhöriginvandring” vore det intressant med en ny siffra. Finns en sådan? Man må givetvis även beakta att utredningen var ”beställd” vilket innebär att jag håller för sannolikt att man avrundat och uppskattat nedåt beträffande invandringens kostnader. Ingen biter den hand som föder.

Jag får liksom inte ihop ekvationen när två centerpolitiker kommer och påstår detta; ”För oss står inte en generös flyktingpolitik i något motsatsförhållande till ett starkt välfärdssamhälle. Däremot kräver det att vi ser över välfärdspolitikens utformning i syfte att få fler människor i arbete. Inom ramen för vårt välfärdspolitiska arbete har Centerpartiet därför tagit fram flera förslag som syftar till att minska utanförskapet inom just denna grupp.

Att som centerpartisterna påstå att det inte finns något motsatsförhållande, är uppenbarligen en ren lögn. De som kommer hit och inte börjar arbeta, och betalar skatt omedelbart är givetvis en ren belastning för just välfärdssamhället, hela den tid de inte har en förvärvsinkomst.


Men Centerpartisterna går på i ullstrumporna och snackar om att ” För oss står inte en generös flyktingpolitik i något motsatsförhållande till ett starkt välfärdssamhälle.” Uppenbarligen är så fallet.

Eller varför kan ingen presentera kostnaderna för invandringen? Ekbergs utredning kommer fram till drygt 50 miljarder på denna länk, sidan 66, men det var 6 år sedan och sedan dess har vi haft ett inflöde av framför allt personer från Somalia, Irak och Afghanistan. Hur detta har påverkat statistiken och kostnaderna vet vi alltså inte.

Men man behöver väl knappast vara raketforskare för att fatta att de ökat avsevärt. Men det betyder inte att jag känner agg till personerna, är rasist eller ens ”främlingsfientlig”. Men det innebär att mitt förakt till Er politiker som döljer fakta och svamlar om nödlidande människor som vi måste hjälpa av humanitära skäl. Till detta lilla land i norden hittar enbart personer som smugglats hit. De är per FN:s definition inte flyktingar. De riktiga flyktingarna är kvotflyktingar, och Sverige tar runt 30% av hela FN:s kvot för EU per år trots att vi bara har ca 2% an Eu:s befolkning.

Era fiffiga förslag för att minska ”utanförskapet” vet Ni säkert vad jag tycker Ni kan göra med. Vi har sett ett antal fantasifulla dito den senaste tiden från alla partier inom sjuklövern, och flera lär det bli.

Så fråga er nu i stället vad kärnan till problemet ligger.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle vilja ha en förklaring till varför hög invandring inte står i motsats till välfärdsstat då vi nu har så pass hög arbetslöshet totalt sett och bland vissa invandrare i synnerhet (och dessa fortsätter komma). Lär aldrig få en.

Som inte har med infantila saker som strukturell rasism och annat att göra.

Ulmerkotten sa...

Men prylen är ju den att politikerna i sjuklövern verkar tro att arbeten uppstår ur tomma intet. I synnerhet för lågutbildade.
Bara invandrare kan lite svenska skapas liksom arbetstillfällen på arbetsmarknaden, ur tomma intet, i samma takt som antal personer som kommer till landet.

"Arbetslinjen"...vad säger man? Världsklass i själv- och edborgarbedrägeri.