torsdag 27 december 2012

Vad har du för psonnummer?


Politikerna har alltså beordrat Säkerhets- och integritesskyddsnämnden att ge sig på polisens arbete och register för att PK-dammsuga ett polisregister, det kan man läsa om i DN idag.

Alltså detta börjar bli minst sagt larvigt. Man tar vårt DNA när vi föds. Man ger alla ”registreringsnummer” eller personnummer som det så vackert heter, enbart för att kunna samköra register och databaser. Man har massor med hemliga register över alla medborgare, och till och med ett register över de som inte finns. Vår integritet kränks säkert dagligen, men ingen bekymrar sig, det ska vara så i landet där medborgarna är till för samhället. Dessutom kan socialister inte skilja mellan samhälle, stat, landsting, kommuner och myndigheter. Samhälle är för socialister staten vanligtvis. Det bara är så, och har varit så sedan 60-talet. Det ska alla svenskar acceptera utan att ens ifrågasätta. Prova att vägra uppge ditt registreringsnummer vid nästa läkarbesök får du se vad som händer.

Så nu har man hittat ett register hos polisen i vilket man registrerar etnicitet, religion och andra saker. Vad är problemet? Om det är relevant för polisarbetet är det relevant, så enkelt är det. Det är synnerligen relevant att ha pejling på stora utsorteringsbegrepp för att kunna eliminera grupper. Ju större grupp ju bättre. Man/kvinna. 1.65 eller 2.15 i längd. Mörkhyad eller svensk blekfis. Visst, det spelar ingen roll rent politiskt eller av andra anledningar, men det är relevant för att få ner t.ex. antalet misstänkta till ett minimum.

Om du inte tror mig rekommenderar jag gratisspelet ”Akinator”(länk)  . Det jobbar just med stora utsorteringsbegrepp, och sedan kan du ju fundera på hur det fungerar. Sedan finns det ju personer som Hasse Aro som menar att det ”finns så många med utländskt utseende/etnicitet att det är irrelevant”. I själva verket är det precis tvärtom, och det är knappast någon överraskning att Leif GW slutade, för att ersättas av PK-nissen Bodström. Fattar man inte ens de mest fundamentala bitarna om uteslutningsmetoden finns det inte mycket hopp.


Eftersom jag inte gillar svenska personnummer, ringde jag från Tyskland till Skatteverket och meddelade att min fru just fött en son. Eftersom jag förutsatte att han skulle bli svensk medborgare frågade jag om personnummer 3 var ledigt. Detta eftersom han var vårt tredje barn. Jag vet inte om personen jag pratade med dog av stroke, hjärtinfarkt eller sitter på psyket idag, men något av dessa tre alternativ håller jag för sannolikt. Samma son är idag tonåring och har sedan födseln haft tre personnummer. Först ett från ambassaden i Hamburg som slutade på "0000" i ett litet äckelrosa pass. Sedan tyckte konsulatet i Basel att det var fel, så han fick några andra siffror på slutet. När vi sedan flyttade till Sverige var även de siffrorna var fel, så han fick ett tredje pass med en tredje uppsättning fyra sista siffror.

Nej då, jag har inte missat något i rubriken. Det är just vad varje myndighetsnisse frågar om du ringer dem: "Vad har du för psonnummer?", efter 3.67 sekunder i snitt. Det öppnar alla dörrar och om du svarar vet du inte allt de vet om dig. En telefonkonversation med en myndighetsnisse jag hade minns jag. Den slutade med detta; "Vill du numrera folk får du väl roa dig med det, men då får du hålla reda på numren själv."
Och tänk - i Tyskland finns nästan tio gånger fler invånare än i Sverige. Man har inga psonnummer. Märkligt va'? Och man har många gånger bättre vård och sjukvård... 

Inga kommentarer: