fredag 21 december 2012

I väntan på sötebrödet.


Visst är det strålande? (länk DN). Kan någon få ihop denna ekvation; Regeringen presenterar sjunkande BNP, en konjunktursvacka, samt stigande arbetslöshet. Samtidigt ökar man antalet invandrare som tillåts komma in i detta land, oftast från länder med annan kultur, religion och låg utbildning. Vidare ämnar man öppna upp för ”anhöriginvandring” enligt kohandeln med (mp). Kommunerna börjar tvärvägra att ta emot fler s.k. flyktingar, eftersom det är en ren katastrof på längre ekonomisk sikt än de första åren. Vi pratar om att invandringen kostar kanske 100 miljarder per år. Några exakta siffror finns givetvis inte att tillgår enligt Anders Borg, som anförde i Riksdagen att "kostnaderna är svåra att uppskatta". Vi pratar alltså om runt 100 miljarder per år, vilket är långt över min begreppsvärld.

Regeringen snackar om arbetslinjen. Till vilka jobb då? Man verkar tro att arbeten liksom bara uppstår ur tomma intet. Finns det inte behov av att en tjänst utförs och någon är villig att betala för den blir det inget jobb för någon. Plockar man sedan in folk i landet med låg utbildning och inte kan svenska betyder det helt enkelt att staten och sedan kommunerna måste försörja dem. 

Man hittar på olika fantasifulla lösningar och flyttar ansvar, men i den krassa verkligheten är det så att det inte finns arbeten som inte behövs. Man kan kalla det instegsjobb, arbetsmarknadspolitiskt stöd, eller vad katten som helst när det betalas av skattepengar. Men faktum kvarstår, det blir inte fler arbeten i landet för att invandrare har ”A” i SFI och kan kvittera ut tusentals kronor som gratifikation, eller för att man hittar på diverse arbetstillfällen som egentligen inte finns, eller visionära utbildningar, men är finansierade av skattepengar.

Man varslar i hela landet, orderingångarna är usla till internationella företag, men det är klart att vi samtidigt ska vara internationellt solidariska och ta in några hundratusen flyktingar och deras anhöriginvandrare, eller hur? Tack sjuklövern!

Vi har ju tydligen några ”internationella åtaganden” att ta emot alla som kommer till Sverige. Förbannat märkligt att Finland, som har samma regelbok inte har samma åtaganden?

Inga kommentarer: