söndag 30 december 2012

MP igen


De där MP är ju ganska roliga. Man undrar liksom vad de håller på med egentligen när det gäller politik. De verkar liksom helt verklighetsfrånvända när det gäller det mesta. Jag hittade denna artikel i DN, där man beskyller regeringen för att ”kratta manegen för SD”.

Vi har sett det så många gånger tidigare – man försöker skylla SD:s framgångar på andra, så det är ingen nyhet. Ingen törs ta fram relevant fakta eller statistik, samtidigt som man inte törs ta debatten med SD. De gånger man hamnar i talarstolen kommer man med irrelevanta tårdrypare eller svamlar lite i största allmänhet. Sedan kliar man sig i huvudet, undrar varför SD går framåt, och det faktum att så är fallet är givetvis något annat partis fel.

Här kommer lite citat från artikeln som visar hur verklighetsfrånvända MP är:

Genom att skylla arbetslöshet och sjunkande skolresultat på invandring, helt utan stöd statistiken, så krattar man manegen för partier som vill sätta människa mot människa. Det är ansvarslöst, säger Gustav Fridolin.”

Men kom medan någon statistik då! Det är knappast någon nyhet att invandrare till detta land, och då i synnerhet ungdomar i mycket högre grad än svenskar har en mycket högre arbetslöshet. Om så inte vore fallet, varför finns då instegsjobb, subventioner från Arbetsförmedlingen, validering, snack om ”nystartzoner”, och en massa andra åtgärder för att få invandrare i arbete? Det finns ingen statistik mig veterligt på detta, sannolikt för att den är för pinsam att presentera. Jag vill minnas att man pratar om 8-10 år i genomsnitt innan en invandrare från Somalia kommer i arbete. Svenska ungdomar flyr till Norge för att få jobb. Att eleverna i ”berikarområden” har katastrofalt usla skolresultat är knappast någon skröna. Detta trots att dessa skolor (som klarat sig från att bli nedbrända), får massor med pengar i ”socioekonomiskt stöd”. Man hittar på projekt av typen ”Järvalyftet” där man plöjer ner massor med pengar för att dölja de problem som de facto finns. Jag fattar inte vad Fridolin menar med ”sätta människa mot människa”. Det handlar det inte i min bok om och såvitt jag vet inte heller för SD. Det ansvarslösa ligger enbart i den sanslösa invandringspolitik som förs och den obefintliga integrationspolitiken. Den förda politiken leder till segregation, ghettoområden och ”no-go”-områden med hög kriminalitet. Det är att sätta ”människa mot människa” inget annat.

”–Det är klart att man är orolig för det när SD börjar bli behandlat som ett vanligt parti. Det är en minoritetsregering och de är beroende av stöd, säger Åsa Romson.”

Men hallå Romson…SD är ett parti som valts in i Riksdagen av svenska medborgare. Det är bara att fatta och respektera. Eller menar Romson att väljarna inte vet sitt eget bästa och genom okunskap och dumhet valt in SD i riksdagen? Kanske tycker hon så, men då kan vi ju skrota alla svenska val eftersom partierna och politikerna vet bättre än de dumma medborgarna. Politikereliten vet vad som är bäst för medborgarna, så varför ska de dumma små medborgarna blanda sig i detta genom val? Så vaddå ”vanligt parti”? Hela miljöpartiet består ju av miljötalibaner, är det vanligt?

”–Utmaningen för högutbildade handlar om att ha en öppen och rättvis svensk arbetsmarknad. Det är snarare ett symtom på att vi fortfarande har diskrimineringsproblem på svensk arbetsmarknad, säger Romson.”

Men är det nu så många högutbildade arbetskraftsinvandare som kommer hit? Om så vore fallet har jag två frågor: för det första; är det verkligen högutbildade personer vi pratar om? Såvitt jag vet är de s.k. flyktingar som kommer till detta land från MENA-länderna. Javisst, det kanske finns en och annan högutbildad, men hur är fördelningen?
För det andra; har de något arbete att komma till även om de är högutbildade? Om det inte finns ett jobb att komma till spelar det ingen roll hur högutbildade de är. Ånyo – arbeten uppstår inte ur ”tomma intet”. Finns det inte ett behov av att ett arbete utförs och att någon är villig att betala för att detta arbete utförs finns det inget jobb, så enkelt är det. Det är inte diskriminering det är fakta, för svensk som invandrare.

”–Jag är lite förvånad. Att skylla lite av arbetslösheten på invandring tycker jag både är osakligt och osmakligt, säger Åsa Romson.”
Det är inte osakligt. Det är helt enkelt så att vi har en hög arbetslöshet. Denna kan till stor del direkt relateras till den sanslösa invandringen. Jag vill minnas att man 2012 plockade in knappt 100.000 invandrare. Det osakliga ligger i att förneka alla problem den sanslösa invandringspolitiken för med sig, och det är rent osmakligt. Så hur ser det ut 2013, när slussarna öppnas för ”anhöriginvandrarna”, är dessa högutbildade raketforskare som har ett jobb att komma till den dag de sätter foten på svensk jord? Kära Romson, en stor del av arbetslösheten är just orsakad av den invandringspolitik som regeringen för. Att Ni hoppat i sängen med regeringen för att skapa en labil majoritet i Riksdagen har bara förvärrat problemet.

Man kan när jag tittat på bilden till artikeln konstaterar jag att Fridolin och Romson har "röd gubbe". Det symboliserar ju både partifärg och att man inte får gå över. Stopp alltså.

En ytterligare kommentar: Om man sitter i Sveriges Riksdag är man en del av Sveriges högsta beslutande organ. Är det då så lämpligt att vara mamma eller pappaledig? Ok, det får man enligt lagboken men...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket lesvärdigt.

Ulmerkotten sa...

Tack Anonym! Och du tillönskas ett Gott Nytt År!