söndag 16 december 2012

Men ta debatten i stället!


En typisk PK-nisse vid namn Daniel Suhonen i SVD/opinion har fått debattutrymme (länk), på vilket har flummar runt i diverse filosofier och spekulationer, men slutar med För att hindra att Jimmie Åkesson blir den nya arbetarledaren måste Stefan Löfven våga vara det genom att på allvar börja fajtas med Fredrik Reinfeldt. Det räcker inte med piruetter och retoriskt småjabbande. Det behövs en rak vänsterpolitik i form av riktig särskiljande reformism.”. Det här är symptomatiskt för svensk press. Ingen törs ta debatten med Sverigedemokraterna, ingen kan bemöta argumenten, pressen göra allt de kan för att tysta ”nätmobben”, kommentarer raderas, tillåts ej och detsamma gäller för blogglänkningar. Vi som ingår i nätmobben, visa av dyrköpt erfarenhet, ler sedan länge åt vad man håller på med, och ids inte längre komma med kommentarer i media.


Men åter till artikeln. Den är full av floskler om rasism, främlingsfientlighet och annat som är legio i media idag att kasta ur sig, inget nytt under solen.

Men det mest flagranta när man läser artikeln är att Suhonen inte med ett ord varken själv, eller rekommenderar någon att ta debatten direkt med SD. Löfven ska alltså debattera med Reinfeldt för att utmanövrera SD. Jag frågar mig hur många gånger jag sett debatter i Sveriges Riksdag där ministrar totaldyker och bara svamlar när de ställs inför de enklaste frågeställningarna runt invandringen ställda av SD:s representanter? Jag kan faktiskt inte åminna mig ett svar värt namnet. Pressen går som en katt runt het gröt, mycket sannolikt med instruktioner från ovan hur propagandan ska bedrivas. Nysvenskan florerar, och de gamla propagandaknepen med rastertekniken och defatism fungerar inte längre eftersom internet finns. Nu verkar det alltså som (s) ska debattera mot de ”nya moderaterna”, för att på så sätt vinna arbetarklassens röster. Hela historien börjar bli ganska patetisk, och artiklarna och tipsen på hur man ska bekämpa SD allt desperatare.


Men sig mig Suhonen; om nu Löfvens parti, hans och partis politik är så fantastisk och borde vara fri från ”retoriskt småjabbande”, varför står ni inte upp och tar en debatt med just SD om invandringspolitiken? Det verkar snarast som att det ligger sju partier på golvet i ringen och viskar fiffiga tips till varandra om hur den store elakingen som står på benen ska besegras.

Så vad säger du Juhonen? Jag vill debattera just invandringspolitiken med dig. Här, i en talarstol eller var det passar dig. Ställer du upp eller ska du fortsätta ge goda råd till Löfven om hur kampen mot de elaka SD ska vinnas och hur (s) ska bli ett arbetarparti?

Inga kommentarer: