söndag 16 december 2012

"Fri invandring"?


Jaha, Centerpartiet vill ha ”fri invandring”, (länk DN, länk Aftonbladet, länk SvD) och ta bort alla begränsande regler när det gäller invandringen. Jag vet inte om det är ett seriöst förslag eller ett rent skämt. Man funderar lite på att man kanske kommer med sådana här utspel eftersom man har 4%-snaran runt halsen och är piskade att utmärka sig för att klara sig 2014. Det finns ju runt 500.000 personer med invandrarbakgrund, och kanske är man ute och fiskar efter deras röster.


Jag upplever utspelet som en ren örfil mot mig som svensk. Detta framför allt av två anledningar.

För det första har man ju skrivit in i grundlagen att Sverige är ett multikulturellt land, och kopplat med en stor invandring, redan på den nivå den är idag, ser vi hur svensk kultur och svenska traditioner raseras till förmån för det multikulturella samhället. Det handlar alltså både om att t.ex. förändra gamla svenska traditioner och högtider under den multikulturella fanan, till att blint acceptera för oss svenskar främmande kultur- eller religionsinfluenser med skygglappar för ögonen. Det verkar som att man bestämt sig för att alla gamla svenska traditioner är fel och larviga, emedan alla dito från andra länder är ”berikande”, bra och bättre än de svenska. Att låta utländska influenser knapra på, eller ”berika” gamla svenska traditioner blir en direkt naturlig följd av detta resonemang. I den mån det finns något som kan störande för någon av ”utländsk härkomst” eller med annan religion, kommer PK-rödpennan till användning, och traditionen förändras, utarmas, eller stryks helt enkelt.
Det är så framtiden ser ut just nu i världens äldsta land, som centerpartiet uppenbarligen anser saknar helger, traditioner, kultur och värderingar värda att ha, och med tiden kommer att utraderas i synnerhet om den invandringspolitik som förs idag får fortsätta. Ännu snabbare om centerpartiet får som de vill.Det märkliga är att man pratar om ”integration”, men i själva verket skapar man segregation både mellan olika invandrargrupperingar, men även generell segregation mellan invandrare och svenskar. Det sistnämnda kan man se t.ex. i alla gamla miljonprojektsområden, med katastrofala skolresultat, gängkriminalitet, o.s.v.Anders Borg fick frågan i Riksdagen för ett tag sedan hur mycket invandringen kostade. Han kunde inte svara, utan slingrade sig med att ”det är svårt att uppskatta.”. Innan den stora invandring vi har idag startade, gjorde professor Jan Ekberg en beställd uträkning som visade på minst 50 miljarder per år. Två faktorer kan läggas till detta; invandringen är betydligt större idag än då utredningen gjordes och vidare var det en ”beställd” utredning vilket betyder att summa idag sannolikt är den dubbla. Märkligt nog finns ingen statistik att tillgå när det gäller kostnaderna för invandringen, men vi kan på Migrationsverkets hemsida finna att kommunerna ersätts med minst 1.2 miljon för varje ”ensamkommande flyktingbarn”, och att många kommuner nu börjar skrika högt och vägra ta emot flyktingar eftersom det är en rent ekonomisk katastrof.
Den andra anledningen är att jag frågar mig rent krasst om det verkligen är människor som kommer hit för att bli en del av, och arbeta i det svenska samhället. Vi har ett enkelt facit under de år drygt sex år Alliansen suttit vid makten, och det har visat sig att den invandring vi har idag enbart är baserad på människor som kommer hit för att få en bättre levnadsstandard. Det kanske skulle kunna ha fungerat om de som kom hit var högutbildade och omedelbart hade ett arbete att komma till, för att på så sätt bidra till det svenska samhället. Men facit visar det direkt motsatta med enorma kostnader årligen som följd eftersom det svenska sociala skyddsnätet, som är baserat på en liten befolkning med låg arbetslöshet, inte är gjort för lågutbildade lycksökare som enbart kommit hit för att få bättre levnadsstandard.
Mot den bakgrunden ser jag alltså centerpartiets utspel. Vi kan läsa i artikeln i Aftonbladet Förslaget ska ses som en fortsättning på det migrationspolitiska program som partiet presenterade förra året. Då gjordes beräkningar som visade på en framtid med 40 miljoner invånare i Sverige.
– Vi har varit på väg åt det här hållet länge. Det är en naturlig konsekvens för den som tror på människors lika rätt och värde, säger Per Ankersjö, till vardags borgarråd i Stockholm.”. 

Uttalandet är ett totalt förnekande av både ett svenskt Sverige, och ett rent förnekande av de problem som den ohämmade invandring som redan bedrivs idag för med sig. Att totalt öppna upp gränserna för en oreglerad invandring skulle vara en ren ekonomisk katastrof för landet, för att inte nämna alla de problem som vi redan idag kan se som rena resultat av den idag förda invandringspolitiken.
Jag tror på människors ”lika rätt och värde”, men jag är inte så naiv att jag tror att det svenska välfärdssystemet är kapabelt att fånga upp alla flyktingar i hela världen samt alla som kan transportera sig hit för att få en högre levnadsstandard. Men så naiva är Centerpartiet, som dessutom verkar tro att det är något egenvärde i att befolkningen i detta land ska öka lavinartat bara för att landet är glesbefolkat. Man verkar tro att högteknologiska arbeten uppstår ur tomma intet i landet, och i synnerhet i glesbygder om man tillåter en helt obegränsad invandring, i synnerhet då av lågutbildade personer från MENA-länderna. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har letat med ljus och lykta efter utförligare texter om C:s uttalande. Vad är det för jobb med arbetsbrist vi har som svenskar inte vill ha och vad är det för invandrare man tänker på som glatt bosätter sig i det döende inlandet där ingen svensk kan få jobb.

Är det NÅGON som har insyn i vad C har i tankarna?

/Läsare

Edward Ulfertz sa...

Med 30 miljoner som ska befolka utanförskapsområden och nystartszoner så börjar det bli dags att tänka på åtgärder för att rädda den utrotningshotade svenska kulturen.

I andra länder skyddar man ursprungsbefolkningar i reservat. Kanske det är lösningen om Centern får som dom vill.

http://natgeo.se/folk-och-kultur/folkslag/nya-bilder-av-isolerad-stam-i-amazonas
Amazonasstammen i Brasiliens Acreregion.
José Carlos Meirelles, är expert på frågor rörande indianer och har lett den grupp som tog de nya bilderna i april 2010.
I enlighet med (den brasilianska) regeringens politik tog gruppen inte direkt kontakt av hänsyn till risken för att föra in sjukdomar eller skada stammens miljö och kultur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_reservation

http://en.wikipedia.org/wiki/Tribal_sovereignty

Ulmerkotten sa...

Läsare - Men det verkar som politikerna tror att om man plockar in massor med lågutbildade somalier till Burträsk, och kör en repa med SFI, kommer de starta en fabrik för utveckling av ny mjukvara som kan konkurrera med Microsoft med sina snillrika idéer och entreprenörskap.

Ulmerkotten sa...

Edward. Ja, det verkar som den svenska kultuten är just utrotningshotad.

Det lite märkliga är undfallenheten just för islam som av någon anledning, och i detta land inte får ifrågasättas. Kvinnosyn, synen på HBT och en massa andra saker ska bara accepteras, oavsett om de direkt strider mot lagen eller de senaste 50 årens utveckling i detta land.
Kansek vill man att muslimer ska ha någon form av rättsimmunitet, och allt de gör d.v.s. misshandlar kvinnor, dödar icke troende, halal-slakt och annat ska stå över den svenska lagen, vilket ger straffimmunitet.

Anonym sa...

@Ulmerkotten

:)
Dock har i facit på hand sedan några år från de som placeras i inlandet. De flesta sticker så fort de kan. De få som blir kvar har samma problem som vanligsvensson. Jobb.

Var det Sorsele som var så besvikna så? Som man jobbat på att välkomna, och så vill de inte stanna ....

Eller så har vi orter där de faktiskt stannar. Boden är ett skräckexempel.

/Läsare