fredag 6 maj 2011

Dags igen

 Ibland undrar man varför man läser PI. Prylen är ju den att man kanske skulle vara en lyckligare och omedveten medborgare om man inte fick reda på allt som är politiskt inkorrekt. Man hade kanske suttit i sin TV-soffa, och slagit sig till ro med propagandan som Public Service kommer med, och tidningarnas undanhållande av saker man inte borde få veta, och som inte är bra för oss medborgare.
Kanske hade man trott på det politikerna säger, och röstat på något parti inom sjuklövern, och ägnat sig åt sin lilla låda. Man hade kanske trott på mångkulturen, att flyktingar inte är ett problem, och att det inte finns några problem med “berikare” och i “berikarområden”, tja, lite lösbara ”integrationsproblem” som politikerna kallar det kanske man hade trott.
Men nu finns internet och Politiskt Inkorrekt. Man läser artikel efter artikel, och blir bara mer och mer förbannad. Man inser att den bubbla man fått sig till livs under många år genom Public Service och media har spruckit. Man frågar sig varför man undanhållits och undanhålls dessa fakta av vanliga media. Svaret är minst sagt skrämmande, men ändå ett rent faktum. Men man vill ju veta sanningar, man vill ju veta även det som är obehagligt, och därför läser man PI. Hur ska man annars kunna bilda sig en egen uppfattning framför valurnan om man inte får reda på det som vanliga media inte berättar, eller förs bakom ljuset av den propaganda de ägnar sig åt?
Man ska för det första ha klart för sig att propaganda bedriver man inte bara genom att, som ordet antyder ”propagera” för något, utan även genom att undanhålla information.

Ett nytt exempel på det sistnämnda har vi här; en fruktansvärd historia som i SvD har rubriken ”19-åring dömd för gruppvåldtäkt”, samt ”19-åring dömd för våldtäkt på Jennifer” i Expressen. DN skriver inte en rad om saken.
Ett gäng killar gruppvåldtar brutalt en 15-årig tjej. Detta skedde 2008, alltså bör den nu dömde ha varit 16 år. Efter detta har alltså tjejen tagit livet av sig. Den man lyckas slutligen knyta till brottet med DNA har vidare tydligen vägrat att uppge vilka andra som var med på gruppvåldtäkten och spelat oskyldig. Hösten 2010 har han dessutom tydligen skallat en kvinna så näsbenet bröts.
Jag vill minnas att straffet för våldtäkt ligger på mellan 3 till 5år.
I detta fall dömer man gärningsmännen till 5 månaders sluten ungdomsvård.

Ingen av dessa tidningar ifrågasätter det låga straffet, vilket jag betraktar som ett skämt. Det är uppenbarligen, och eftersom rätten har fällt honom, så att han ljuger. Både vad beträffar sin egen skuld och dessutom att han inte berättar vilka andra som var inblandade. Min åsikt är att detta borde ha lett till en straffskärpning och inte det rent ut sagt larviga straff han nu ådömts.
Som vanligt undanhåller media namn och bild på gärningsmannen när det är någon med utländsk härkomst. Du vet lille medborgare; det är inte intressant information. Men rör det sig om en svensk person med svenskt namn, är visan en annan. Då är det helt plötsligt av intresse för läsarna att man publicerar både namn och bild. Expressen har till och med i rubriken att tjejens namn är Jennifer, och bilder på hur hon såg ut. Så varför publicerar man inte namn och bild på gärningsmannen? Upsala Nya Tidning har inte en rad om detta trots att både brottet skett och gärningsmannen dömts i Uppsala.

Men inte skulle media ägna sig åt propaganda, eller hur? Kommentarer och länkningar är antingen borttagna eller tillåts ej i tidningarna, men det är väl inte censur?

Så det är tur att PI finns, annars kanske man fått en helt felaktig bild av vad som vad som egentligen hänt. Detta är vad PI skriver om saken.

Inga kommentarer: