måndag 23 maj 2011

Kommunerna kan skrotas


En statlig utredning undersöker nu möjligheterna att ändra lagarna så att kommunerna tvingas ta emot de flyktingbarn som Migrationsverket vill placera där. Utredningen ska vara klar senast den 15 oktober.” (länk DN) .

Detta kan man läsa i den lilla faktarutan bredvid propagandahistorien om den lyckliga familjen i Vellinge som jag avhandlade tidigare.

Vi har alltså en grundlag, i vilken det står att kommunerna har självstyre. Grundlagen är alltså grundförutsättningen för hur Sverige ska fungera och den tyngst vägande lagen vi har. Vi väljer politiker i kommunerna för att dessa ska representera oss i alla saker som är lokala och berör just kommunen.
Sedan inträffade Vellinge för ca 1.5 år sedan, och Bilström och Schlingmann hotade kommunstyrelsen i Vellinge med att om de inte tog emot flyktingar skulle man ändra lagen. Alltså, under partipiskan, tvingades Vellinge ta emot några s.k. ensamkommande flyktingbarn.
Detta borde ha anmälts till KU eftersom ingen kan hota med att ändra lagen, och rikspolitiker har inte ett dyft att göra med vad kommunpolitiker beslutar.

Som snart den enda slasktratten i Europa, med naiva politiker som inte inser att vårt land blir utnyttjat, och de som kommer hit är hitsmugglade av krasst ekonomiska skäl eller kanske för att sprida islam över världen, översvämmas vi nu av lycksökare, med påhittade historier och dito ålder.

I samma artikel kan man läsa hur desperationen stiger bland rikspolitikerna. Vi vet att regeringen gjort en överenskommelse med MP, som innebär att man ämnar fortsätta med den helt sanslösa invandringspolitiken, och det rör sig mycket sannolikt om ren ”kohandel” för att kunna skapa majoritet i riksdagen.

Vi läser vidare i artikeln ”I år behövs ytterligare 550 nya platser i landets kommuner för att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Hittills har Migrationsverket bara lyckats få 40.
Nu sitter alltså regeringen i en sax. Man måste tvinga ut s.k. ensamkommande flyktingbarn i kommunerna, och man avser alltså att ändra lagen. Nu kan man inte ändra grundlagen med mindre är två riksdagsbeslut med val emellan, så det slutar med att man har en paradoxal lagsituation, där en lag säger emot grundlagen. Kommunerna har rätt att besluta om de ska ta emot de gruppsmugglade skäggiga muslimska ankarmännen (eller ensamkommande flyktingbarnen), emedan man vill ändra lagen så att de kan tvingas härtill.
Det kommunala självstyret är redan naggat ordentligt i kanten genom den Robin Hood-lag som gäller sedan länge, och nu är det tydligen dags att ställa kommunerna under statlig eller myndighetskontroll helt.  Alltså kan vi slopa kommunalvalen, och ersätta alla lokala politiker med statliga tjänstemän. Det finns ingen anledning att ha kommunalt självstyre om man stiftar lagar som inskränker kommunernas bestämmande över sin egen verksamhet.

Det logiska hade varit om staten och Migrationsverket hade anpassat sig till den faktiska situationen och skurit ner invandringen till den nivå kommunerna vill, eller kan ta emot flyktingar. Nu har alltså regeringen klantat till det ordentligt, och i desperation måste man ändra lagen, så att man kan tvinga medborgarna och kommunerna att sopa igen problemet. Givetvis med en enorm prislapp, antingen via statsskatten eller den kommunala skatten.

Nästa steg kan vi enkelt lista ut. När man har en lag som gör att Migrationsverket kan tvinga kommunerna att ta emot "flyktingar", kommer man sänka ersättningarna drastiskt. Varför betala när man inte behöver? Alltså blir äldreomsorg, barnomsorg, skolor och annan kommunal verksamhet lidande, men det kan ju regeringen strunta i. Det är ju inte deras problem, och skiten får kommunalpolitikerna ta. -och kommunalskatten kommer att höjas.
Kommunalpolitikerna kan ju inte sätta sig emot lagen, och ej heller kan de skylla på sina partikompisar på riksplanet, det vore en säker politisk dödsdom. 

Inga kommentarer: