onsdag 25 maj 2011

När kommer erkännandet?


Som väntat, hela domedagsbubblan om klimatförändringar var just en bubbla som nu långsamt håller på att spricka. Först var det den globala temperaturhöjningen som skulle inträffa inom en snar framtid, polerna skulle smälta och alla lågländer skulle försvinna under havsytan. Så man kom överens i Kyoto om att få åka hem till sig och dra på med en massa skatter på växthusgaser m.m. Sagt och gjort.

Sedan när det inte blev någon katastrofal temperaturhöjning, hette det klimatförändringar, och man har jobbat hårt på att skylla allt man kan på alla utsläpp, i synnerhet från trafiken. Nu kan alltså SMHI konstatera att det inte finns några katastrofer som är hänförbara till utsläpp, och att hela historien var en ren bluff. Dessutom har vi haft den kallaste vintern på hundratals år, trots det globala temperaturhöjningen.

Nu vill vi höra alla miljötalibaner i riksdagen ställa sig upp och säga i kör; ” Vi hade fel, vi har tagit ut massor av pengar av Er skattebetalare på helt felaktiga grunder och ber om ursäkt för detta.”
Givetvis ska man slopa alla koldioxidavgifter och andra pålagor omedelbart, och på global basis sluta med utsläppskvoter och att handla med utsläppsrätter som moderna avlatsbrev, eller hur?
Jag skojar bara...även om alla andra politiker i hela världen skulle erkänna att de hade fel, skulle aldrig de svenska göra det. Har aldrig hänt, och kommer aldrig att hända, hur överbevisade de än blir.

Inga kommentarer: