lördag 21 maj 2011

Världsklass!


Underbart! Jag skrattade gott åt denna artikel. Man har med tiden lärt sig att läsa ”mellan raderna” precis som medborgarna i DDR fick lära sig.
En fantastisk solskenshistoria, om den enda familjen i Vellinge som tog emot ett ”ensamkommande flyktingbarn”.
Kära läsare av denna blogg, propaganda blir inte bättre än så här, det är bara att läsa och njuta.
Först har vi familjebilden, med en stor mysig soffa, och alla sitter i den håller armarna om varandra och skrattar. Bilden är verkligen världsklass. Grattis Hr. Hansson!

Texten är även den helt fantastisk, och journalisten i DN, Ole Rothenborg, tror tydligen att han bara har små barn i läsekretsen. Tror dock knappast han skulle lura min yngste som med denna smörja. Man varvar påståenden från familjemedlemmarna med söta små problem och solskenet bara lyser så man behöver solglasögon för att läsa denna artikel. Propagandan står som spön i backen helt enkelt. Rent billigt faktiskt.

Jag har tidigare avhandlat dessa ”ensamkommande flyktingbarn”, och även hur Billström och Schlingmann, lät partipiskan vina för att tvinga Vellinge att ta emot dessa ”barn” . Detta trots att den absoluta majoriteten varken är barn utan muslimska ankarmän som smugglats hit av krasst ekonomisk anledning, och piskandet var emot grundlagen om kommunernas självstyre.

Så Hr. Rothenborg, ta nu och ägna Er åt lite journalistik i stället för propaganda, och berätta:
  • 1.     Hur gammal är Ehsan? Alltså inte den ålder han uppgivit utan hans fysiska ålder.
  • 2.     Hur mycket kostar Ehsan varje år svenska skattebetalare?
  • 3.     Vem eller vilka bekostade Ehsans smuggling till Sverige, och vad kostade det?


Sedan kan ju var och en gissa hur lång tid det tar efter PUT, till dess Ehsan som av en slump, hittar en hel skog med släktingar som vill komma hit som anhöriginvandring. Min gissning är under en månad.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Väl skrivet.

Robin Shadowes sa...

Nu väntar vi bara på att dottern får uppleva lite pittoreskt och spännande överraskningssex också av "storebror".

Ulmerkotten sa...

Tack! Den i detta land som inte tror att propaganda finns, att det råder yttrande och tryckfrihet är rent naiv.

Denna blogg är bannad av SvD, och SvD tillåter inga länkningar hit.
Alla större tidningar har företaget Interaktiv Säkerhet AB i Varberg, som sitter och granskar alla kommentarer och länkningar. Det som inte är PK raderas, även om det iNTE strider mot uppställda regler eller lagen.

Ulmerkotten sa...

Så här lyder texten på IS ABs hemsida: "Interaktiv Säkerhets vanligaste tjänster för medieaktörer är övervakning av artikelkommentarer, forum och bloggar, inklusive så kallade Twinglybloggar och bloggkommentarer."

I DDR skötte säkert någon avdelning inom partiet detta jobb, och internet var i sin linda. Men vad är skillnaden rent principiellt? Det handlar inte om lagefterlevnad, det handlar om ren censur, i synnerhet vad beträffar Twingly eftersom tidningen inte har det publicistiska ansvaret.

Ingenjören sa...

Intressant att du inte först ställt dig frågan vad Du har kostat svenska skattebetalare.

Anonym sa...

Han får i så fall bara ta hit sin mamma och syskon. Inte hela släkten.

Ulmerkotten sa...

@ ingenjören

Tja, eftersom jag jobbat och betalat skatt i massor av år är jag ganska övertygad om att stat och kommun gått en hel del plus.

Ett s.k. ensamkommande flyktingbarn, alltså en muslimsk ankarman, kostar minst 1.2 miljoner per år.
Det räcker till rum på Grand Hotel i Stockholm, om han kan leva på sådär 6-700kr/dag för mat och kläder.
Så om vi multiplicerar 1.2 med genomsnittlig tid till han börjar arbeta, hamnar vi på runt 8 miljoner.
Om han då får en riktigt bra lön, hinner han betala tillbaka detta före pensionsåldern.

Johanna sa...

Ursäkta? Jag blir fruktansvärt arg men framför allt ledsen när jag läser vad du skrivit. Jag är god vän till äldsta dottern i familjen och jag kan garantera dig att det här är ingen jävla propaganda, allt som står i artikeln är 100% sant. Till skillnad från många andra, är det här en familj som faktiskt bryr som om någon annan än bara sig själva. De har tagit hem en 14-årig pojke från Afhganistan som har gått igenom svårare saker än du någonsin kommer kunna tänka dig, och du klagar på att DU måste betala för att han bor här? Så du värdesätter pengar framför ett barn? Har du ingen empati i kroppen? Du har tur, du råkar vara född i Sverige. Men tänk dig att du hade fötts i ett krigsdrabbat land, tvingas fly ensam utan att ha någon aning om var du är på väg, lämna dina föräldrar och syskon. Tror du det är så roligt för ett BARN att göra detta? Tror du att de vill göra det? Skickas de tillbaka blir de oftast dödade. Blir så fruktansvärt förbannad när folk klagar på andra människors goda gärningar, det är fan sorgligt att man inte har något bättre för sig. Kan dessutom informera dig om att Ehsan är(precis som det står i artikeln) mycket väluppfostrad, artig och snäll. Believe it or not, that's the truth. Fuck racism!:)

Niklas sa...

Staufener, Robin Shadowes och Ulmerkotten: ni är ju helt bisarrt otäcka. Ni lever några år på Jorden, och ägnar dem åt att klaga på människor som vill hjälpa andra? Så himla sorgligt. Men jag blir glad av Johannas inlägg.

Ulmerkotten sa...

@ Johanna

Artikeln är ren propaganda, och ett typiskt exempel på hur man använder den s.k. rasertekniken.
Man har noga selekterat ut både Ehsan, bilden och texten.

Jag betvivlar inte att det är en solskenshistoria eller att Ehsan är trevlig, snäll och väluppfostrad.

Denna historia blir alltså i läsarnas ögon representativ för alla s.k. ensamkommande flyktingbarn, även om den inte är det.

Nu är det så att minst 90% av de som kommer hit och kallar sig flyktingar inte är flyktingar, utan har smugglats hit för dyra pengar. Fråga gärna Eshan hur mycket det kostade att bli smugglad till Sverige och vem som betalade detta.

Jag är inte på minsta sätt rasist, eller har något mot Ehsan som person. Vad det handlar om är svensk flyktingpolitik och hur man gör propaganda.

Anonym sa...

att ta in en hormonstinn ung kille, oavsett om han är sven sk eller afgan till en familj där det finns unga flickor kan bara sluta på ett sätt, sexuella frustrationer, vanlig sex eller sexmobbing,
hur gammal är han? 14? eller 16-17?

Johanna sa...

Again - jag värdesätter människor mer än pengar. Personligen hade jag inte kunnat leva med vetskapen om att jag skickat tillbaka en människa till ett land där de i princip är dömda till att dö. Det är självklart att det finns undantag, att folk utnyttjar detta system för att få pengar, men varför ska de personer som verkligen ÄR flyktingar behöva straffas för det? Jag ber dig än en gång att tänka dig att du är flyktingbarnet. Försök åtminstone. Jag tror nog att du hade varit ganska tacksam om en familj hade låtit dig bo hos dem.

Familjen i artikeln ligger mig väldigt varmt om hjärtat, de vill så väl och därför blir jag upprörd när sådana här saker skrivs om dem. Massa gnäll om att man måste betala lite extra i skatt för att rädda en flykting som inte har någonstans att ta vägen. Sätt saker i perspektiv, vi har det inte så himla svårt här i Sverige.

Anders sa...

Kära Ulmerperson.

Eftersom du nu har följt all media omkring dess flyktingbarn bör du veta gott och väl att detta är den andra familjen i Vellinge som tar emot ett barn. Med tanke på all medial uppståndelse i Vellinge angående ämnet är det inte mer än givet att de skriver om dessa barn då. Artikeln handlar om flyktingbarn i Vellinge och då de andra redan intervjuats i tidning och i TV är det svårt att påstå att denhär familjen skulle ha selekterats.

Och jovisst smugglas många av barnen hit för "dyra pengar". Faktum är att det ofta rör sig om dödsdömda krigsänkor som skickar sina söner med de sista pengarna de har.

Som Svensk medborgare och kristen kan jag stolt säga att jag hellre hjälper 100 barn som hade överlevt utan min hjälp än missar att rädda livet på ett barn som dör.

Ulmerkotten sa...

@ Johanna & Anders

Det är rent naivt att tro att vi hjälper flyktingar som flyr för sina liv. De personer som kommer hit har smugglats hit flera hundra mil. De som är flyktingar kommer till detta land i form av FN:s flyktingkvot, 2009 tog Sverige emot 40%, och 2010 30% av hela EU flyktingkvot.
Vidare är det inte småbelopp vi pratar om, varje "ensamkommande flytingbarn" kostar minst 1.2 miljoner om året, och kostnaden för denna vansinniga politik är minst 40 miljarder om året.

För en mycket liten del av vad de svenska s.k. flyktingarna kostar här och smugglas hit, kan man hjälp hundrafalt mer i deras hemländer.

Jag vidhåller; de som kommer hit är hitsmugglade, av krasst ekonomiska skäl eller andra. Det är inga flyktingar.

Anders sa...

Jag förstår inte alls din syn på dessa människor. Du pratar som om de vore giriga hjärtlösa djur.

Vem skulle frivilligt skicka iväg sina barn, eller för den delen som barn, på en hissnande dyr resa med okända smugglare. Då man vet att bara hälften av barnen som blir smugglade faktiskt kommer fram. Vem skulle frivilligt utsätta sina 11 åriga söner och döttrar för den misshandel, trafficking och barnarbete som de utsätts för. Och sedan dessutom betala detta, på grund av "krasst ekonomiska själ".

Självklart kan jag finna mig i att det finns några rika bedragare som ägnar sig åt detta. Men de är en bråkdel.

Jag måste säga att jag håller fast vid det jag sa tidigare. Att rädda liven är just nu mer viktigt än kostnaden. Jag påstår inte alls att just Sverige bör ta på sig alla flyktingar som kommer till EU. Det är ju totalt absurt. Men medan vi jobbar på att lösa den frågan är det barn som kommer hit. Ensamma.

Vill du vara någon byrokrat som sitter på en hög stol i något kontor eller i något taskigt ålderdomshem och diktera vem som har rätt att vara i ditt land, så "Be my guest", men en dag kommer du inse att du inte har någon aning om vad du pratat om. Har du ens någonsin varit på ett transittboende? Har du pratat med dessa ensamkommande flyktingbarn? Har du någonsin flytt för ditt liv?

Jag ber dig. För din egen skull, att försöka se dessa flyktingar inte som just flyktingar, invandrare eller ens barn. Utan människor. Med något som populärt brukar kallas Människovärde.

Ulmerkotten sa...

Ja precis, alla har lika människovärde. Men vi har inte oändliga resurser i detta land, och inte möjlighet att ta emot världens alla flyktingar. Alltså gäller det att göra det bästa med de pengar som finns, och det gör man inte. De som smugglats hit ÄR inte flyktingar, och de pengar de kostar står inte i proportion till vad man uppnår.
Detta är kopierat från mopsens blogg: "En ensamkommande ung man kostar under 5 år 6 miljoner kronor i Sverige medan motsvarande kostnad i Kenya är 8.000 kronor. Detta innebär att för en enda omhändertagen yngling i Sverige kan 750 (sjuhundrafemtio) barn i Kenya få trygghet och utbildning!

JAG PÅSTÅR ATT DETTA MED OMHÄNDERTAGANDE AV ENSAMKOMMANDE ”BARN” I SVERIGE ÄR ETT TRAGISKT OCH HEMSKT SVEK MOT DE VERKLIGT NÖDLIDANDE BARNEN I VÄRLDEN."

Man skapar alltså en lyxtillvaro för några få, till en mycket dyr kostnad, emedan de verkliga flyktingarna lider riktig nöd.