onsdag 11 maj 2011

Reepaluitis

I Malmö finns det områden där kriminaliteten är mycket hög, det går knappt en dag utan att vi kan läsa om skottlossningar, mord, regelrätta avrättningar, kravaller, bilbränder, detonationer, vapenbeslag eller något annat som är direkta bevis på att något har gått helt galet.

Man behöver knappast vara raketforskare för att koppla ihop den sanslösa invandringen, och segregationen som finns, med dessa fenomen. Pressen gör vad de kan för att tysta hela problematiken, men man kan inte tysta allt, och det som man nöds berätta ger en bild av att de som styr i Malmö har totalt tappat greppet om situationen och att det finns en undre värld som polisen knappast kommer åt.
Politikerna snackar lite beklagande om att integrationen inte varit så lyckad, eller kallar det utanförskapsområden. Man kliar de få grå man har och försöker hitta på kostsamma stödåtgärder, i en desperat förhoppning om att kunna vända utvecklingen.

Alltså är det fullt logiskt att danskarna inför gränskontroller mot Sverige. De vill inte drabbas av den kriminalitet som finns i Malmö. Hur ska nu svenska politiker bortförklara detta? Kasta skit på Danmark och de som styr Danmark kanske? Komma med floskler om att de är osolidariska eller att det är onödiga åtgärder, och man fattar ingenting?
Faktum kvarstår – i stort sett varenda dag kan man trots medias censur läsa om brott som är baserade i riktigt grov kriminalitet, igår var det en bomb utanför en restaurang, idag blev någon regelrätt avrättad.
Men att stoppa invandringen, vilket med all logik är det första steget man borde göra för att överhuvudtaget ha en möjlighet att, om en massa år, komma till tals med och lösa de problem man nu ställt till, det finns inte i Reepalus huvud. Inte i huvudet på någon annan 7-klöverpartist heller för den delen.
Vad är nästa steg i Malmö? Regelrätta gatustrider med automatvapen?

Det är alltså helt förståeligt och klokt av danskarna att göra vad de kan för att bli smittade av Reepaluitis. En sjukdom som är till stor skada för hela Sverige, och lever och frodas som en tumör i de gamla miljonprojektsområdena.

Länkar:

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Man kommer säkert kalla in Lena Sundström som alla vet är expert på Danmark. Hon kommer förklara att Danmark är ett djupt främlingsfientligt land som styrs av det rasistiska och populistiska partiet Dansk Folkeparti och att DF har kontakt med och influerar Sveriges egen motsvarighet till nazisterna, nämligen Sverigedemokraterna. Att detta sedan inte är sant spelar mindre roll då det inte finns någon som kan säga emot henne. Tja, finns gör det naturligtvis men dom släpps naturligtvis inte fram i media då det handlar om främlingsfientliga och islamofobiska krafter. Det skulle ju kunna, gud förbjude det, gynna Sverigedemokraterna.

Ulmerkotten sa...

Så du att DF firade med baconchips och champagne? Riktigt kul kombination tycker jag.

Jag tycker Lena Sundströms reportage, är mest dravel utan substans och stöpta i PK-journalismens form. Hon använder sig av klassiska propagandaknep, och är inte speciellt avancerad.