söndag 1 maj 2011

Som man bäddar i Alby

Ett typiskt ”berikaronråde” är Alby. Jag var i dessa trakter för några dagar sedan, och kan konstatera att ”berikningen” är väldigt påtaglig. Att ge sig ut i dessa trakter mitt i natten är inte att rekommendera av hälsoskäl, vilket nu Anders Wallner (MP), tyvärr bittert har fått erfara, som blev rånad och knivstucken i Alby. Men man frågar sig vilka gärningsmännen var, men det är givetvis en fråga ingen av de stora tidningarna ens törs spekulera i. I Aftonbladet är det enda man kan läsa: ”En polispatrull har varit på sjukhuset och pratat med Wallner, men hans beskrivning av de två rånarna är vag.”
Hade det nu varit någon annan än just person som inte hade haft en ledande position som politiker hade det sannolikt inte blivit en enda rubrik någonstans. Men eftersom det var just det tvingas man berätta om saken, men man aktar sig noga för att både berätta att det var ett ”berikarområde” med ca 60% invånare av ”utländskt ursprung”, samt komma med några som helst spekulationer. Detta eftersom den enda logiska slutsatsen är att han helt enkelt blivit knivstucken och rånad av några yngre invandrare, som ville förbättra sin ekonomi. Givetvis är det även tabu att gå ut med någon som helst beskrivning på gärningsmännen.
Vidare kan man konstatera att man stängt av alla kommentars och länkningsmöjligheter till tidningarna. Detta är inget nytt, så gör man när de ”fakta” man presenterar inte ska emotsagda eller det ska spekuleras.

Nu är det bara en tidsfråga innan MP kommer påstå att det inträffade är en konsekvens av att det satsas för lite på ungdomar i dessa områden, att ”utanförskapet” är för stort, och sedan föreslå att det måste pumpas in mer pengar till detta och liknande områden. Uppsnyggningar av dessa ghetton, och konstgjord andning är det vad som gäller med en saftig prislapp till skattebetalarna. Som jag skrev tidigare; en gris är och förblir en gris, avsett hur mycket man spenderar på skönhetsbehandlingar och smink. Det kan ju bli så illa att regeringen tvingas dansa med, baserat på den uppgörelse med MP man gjorde tidigare.
Man har ju redan tillstått att ”integrationen” har till stora delar misslyckats. Men samtidigt har man ju inte försökt integrera, tvärtom man har eftersträvat segregation, dels genom att inte ställa några som helst krav på de som kommer till detta land, tillåtit och sett det berikande att alla som kommer till detta land ska få fortsätta med religioner, traditioner och vanor de har med sig. Dessutom tillåtit att de bosätter sig med personer från samma länder och med samma religion och bakgrund, vanligtvis just i dessa berikarområden. Alltså segregation i stället för integration.
Att i första läget dra ner på invandringen finns inte med i MP:s vokabulär, även om det vore det första logiska steget för att först kunna lösa de problem som onekligen redan finns.
Låt mig gissa att det tar till på tisdag (3/5-2011), innan MP kommer med ovan nämnda utspel.


Länkar:

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Och givetvis ser nattsuddarna i Varberg till att det inte kommenteras vare sig felaktigt eller att det blir länkat till denna eller andra misshagliga bloggar. I sedvanlig ordning m a o.

Ulmerkotten sa...

Jag gjorde en liten sökning på "brottslighet Alby", och hittade denna tre år gamla artikel i SvD; http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/poliser-var-finns-ni-nar-ni-behovs_90987.svd

Jäpp, det är ju praktiskt att inte tillåta några kommentarer/länkningar. Det måste ju vara dyrt för tidningarna att ha IS i Varberg jobbande 24/7.