onsdag 18 maj 2011

Kan de inte låta bli?


Jag såg i SvD på denna länk, att Bamse ska informera barn, barn till flyktingar, och s.k. ensamkommande flyktingbarn om var asyl är och andra saker knutna till invandringspolitiken.
För det första, Bamse är en helsvensk sak som är, och har varit en del av svensk barnuppfostran sedan jag var liten. Jag tar illa vid mig av att denna seriefigur ska användas i propagandasyfte. Alla har olika åsikter om invandring, invandringen, invandringspolitiken o.s.v. och Bamse är en serie figur som inte ska blanda sig i denna.
Det finns ingen möjlighet att alla som läser en serie som avhandlar detta ämne finner informationen korrekt eller relevant. Alltså, är det märkligt att den som är ansvarig utgivare för Bamse tillåter denna politisering av en helt opolitisk serie.
Givetvis kallar man allt man publicerar för ”information”, och försöker täcka in alla aspekter. Men det är helt enkelt så att det inte finns någon information i detta ämne, det är propaganda. Information för ditt eget bästa hette även det som kom från Anslagstavlan i SVT när det begav sig, emedan man idag, och med löjets skimmer kan på Youtube se denna propaganda.
Alltså bör Bamses utgivare ha avstått i första läget. Vänsternissar kommer att tycka att ”ingen är illegal”, och mena att alla borde få stanna i landet. SD kommer att tycka att man borde talat om att minst 90% är ekonomiska lycksökare, och däremellan finns det inget som alla kan vara nöjda med.
Bamse skulle ha förblivit en opolitisk serie, nu är den körd och en av de mest svenska sakerna har förstörts.
Det andra man kan fundera över är målgruppen. Om den riktar sig till svenska barn för att de ska få acceptans för de som kommer till vårt land är det inget annat än ren politisk propaganda. Vi har de senaste årtiondena bombarderats med acceptans och multikultiflum, och att ge ut Bamse för att berätta om flyktingproblematiken är inget annat än ren propaganda om den hamnar i svenska barns händer. Givetvis tycker man det är smart att gå via barnen, allas vår framtid för att ”informera” på detta sätt. Barn är ju mer formbara, mer lättlurade och suger i sig information än vuxna. Men om man nu riktar sig till invandrarbarn, är det rent ofattbart eftersom de inte har en aning om Bamse och det denna serie ursprungligen handlar om. Vidare nämner man ensamkommande flyktingbarn som målgrupp, detta är ju rent komiskt mot bakgrunden att de är kanske mellan 20 och 25 år, men uppger att de är under 18 för att klassas som barn. Jag skulle vilja se den 20-25åring som finner Bamse läsvärt.

Nej, käre läsare av denna blogg. Jag har några bättre förslag på sagor som kan anpassas till dagens verklighet.
Vad sägs om Alibaba och de 40 rövarna? Det är en historia om 40 invandrarungdomar och deras liv i Rosengård. Den slutar med ett bankrån där Alibaba får hur mycket pengar som helst med trollformeln ”Swedbank öppna dig!”
Eller vad tror Ni om en Kalle Anka-utgåva med spökpumpen? Nu är ju inte spökplumpen en man som gäckar Musse Pigg, utan i denna version en kvinna i niqab från Afghanistan, som lurar skiten av Musse. Likheterna är minst sagt slående.
Eller kanske 91:an Karlsson, med 91:an och Löken på ett träningsläger i Somalia för Al-Shabab?
Lyckoslanten kan byta namn till "Lyckodrachmern”, och ”Spara” skickar alla sina pengar till muslimernas jihad mot store satan, emedan ”Slösa” köper godis för pengarna och får löständer på slutet.
Som skrivet ovan, kunde de inte ha låtit Bamse vara ifred från propagandans klor? Men inget är tydligen svenskt längre, och vi ska skämmas för vår kultur och gamla vanor. ”Ursvenskt är bara barbariet” som vårt lands ledare yttrade för några år sedan.

4 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vad som gör det hela än mer obehagligt är det faktum att Bamses skapare Rune Andreasson är avliden sedan några år tillbaka. Nu har jag förvisso för mig att RA var åt vänsterhållet så det är ju möjligt att han hade godkänt det om han hade varit i livet. Frågan är om hans närmaste efterlevande varit med och godkänt detta projekt? Undrar så fall om dom är medvetna om att dom nu har fördärvat sin makes/fars/brors skapelse? Kan inte låta bli att dra paralleller till en annan barnboksförfattare nämligen Astrid Lindgren. Hon är ju precis som Rune numera avsomnad. Pippis pappa får ju ej längre lov att vara negerkung. Är det hennes efterlevande som gett tillstånd till en sådan förändring/censur? Hon bar ju dessutom innan hn blev alltför sjuk väldigt engagerad i frågor rörande barn och djur. Så man kan ju undra hur hon ställt sig till könsstympning, barngifte och halalslakt om hon forfarande levat.

Ulmerkotten sa...

Den ansvarige är nu Ola Andreasson, och han verkar vara den som godkänt hela saken.

Ullenhag har en hel rad med sagor som måste omarbetas för att bli PK. Astrid Lindgrens i synnerhet, eftersom det inte finns en enda "berikare".
Pippi Långstrump ska ha niqab.
Barnen i Bullerbyn, ska heta Barnen i Ouagadogou.
Tja, det är bara att fortsätta i Ullenhagstrumporna...

Propaganda? Nej, korrekt information heter det givetvis.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ola Andreasson är det sonen till Rune? Men det ante mig att en nära anhörig var inblandad. Kanske rent av Astrids egen dotter som godkänt ändringen av negerkung till nåt mer pk?

Anonym sa...

Jag skulle inte vilja säga att Bamse är helt opolitisk som du påstår. Ta en titt på denna charmiga lilla serieruta

http://data.s-info.se/data_page/1749/images/100910_46832_462395881553_522686553_6568163_7324865_n.jpg