fredag 6 maj 2011

Expo i skolorna


I denna artikel i SvD kan man läsa att skolor tar hjälp av expo för att motverka främlingsfientlighet. Man har väl oroats över att SD fick så höga siffror i skolvalen, att man plockar in PK-vänster-organisationen expo för att göra propaganda i skolorna, och omprogrammera eleverna. Det far en hel del tankar i huvudet, och jag ställer mig frågan om vi pratar om rasism eller främlingsfientlighet. Man försöker för det första på alla sätt koppla ihop dessa bägge och menar att det handlar om förutfattade meningar mot raser, religioner och kulturer. Vad jag kommer att tänka på är många befolkningsgrupper, i synnerhet som kommit till detta land vill behålla sin religion, sitt språk och sina kulturella vanor, och i multikultisamhällets låter man dem göra det. Alltså segregation och autonoma områden, i synnerhet i de gamla miljonprojektsområdena där man varken vill eller ska integreras i det svenska samhället. Vi hamnar alltså i en paradox, där det är fel att generalisera alla från en viss befolkningsgrupp, samtidigt som vi ska acceptera deras särarter i form av kultur, religion, språk och vad det kan vara.

Problemet är att alla dessa särarter kanske inte är så positiva eller ens tillåtna enligt svensk lagstiftning. Kanske var de tillåtna eller accepterade i personernas hemland, men är det inte här. Ett exempel är ju t.ex. hedersmord. I de kulturer personerna kommer ifrån är det tydligen så att det är mer eller mindre tillåtet att mörda någon om familjens heder står på spel, emedan det enligt svensk lagstiftning är mord.
Vidare har vi ju det fenomenet som man försöker förneka att det finns en enorm överrepresentation i brott bland vissa befolkningsgrupper. Är det då inte på sin plats att varna svenska medborgare för att de utsätter sig för en större risk när de är i kontakt med dessa? Enligt mitt sätt att se detta borde det vara en ren skyldighet från myndigheternas sida om man känner till en ökad riskfaktor. I stället och i multikultins namn mörkar man så gott man kan vilket leder till ökade risker.
Vad jag menar är t.ex. att män av ett visst ursprung är kraftigt överrepresenterade när det gäller sexualbrott och våldtäkter. Är det då inte på sin plats att upplysa kvinnor om att de utsätter sig för en större risk att t.ex. bli våldtagna i kontakter med män från detta ursprung? En gammal skröna är vidare att zigenare skulle vara kraftigt överrepresenterade när det gäller stölder. För sådär 15 år sedan tillsatte BRÅ en utredning som skulle bevisa att zigenare inte var överrepresenterade i denna statistik. När den var klar hemligstämplades den. Nu vet man inte, och hävdar att det är en skröna att zigenare generellt stjäl mer än andra, men var är då bevisen för att så inte är fallet?
Man mörkar alltså fakta beträffande vissa befolkningsgrupper, för att undvika främlingsfientlighet.
Jag läste nyss ett fall i PI, (länk) där en kvinna blivit våldtagen, av två män som inte har sina rötter i Sverige, och man kan givetvis påstå att hon var naiv. Faktum är att hon kanske var indoktrinerad eller förd bakom ljuset av media och politikerna som inte berättat för henne om den kraftiga överrepresentationen av män från detta område i våldtäktsstatistiken. Man kan alltså påstå att media och politikerna på sitt sätt är vållande eftersom de inte upplyser medborgarna om fakta. I synnerhet politikerna som fortsätter att plocka in dessa befolkningsgrupper i en intet sinande ström trots att de är medvetna om de problem det kommer att medföra. I Norge pratar man mer öppet om dessa frågeställningar, och så önskar man vore fallet här åxå. Det är fakta vi pratar om inte främlingsfientlighet eller rasism. Kan någon förneka att 30% av de som sitter i svenska fängelser inte är svenska medborgare, eller att personer med utländsk bakgrund är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken och då i synnerhet vad beträffar sexualbrott?

Men det gör man inte, alltså berättar verkligheten och fakta, utan i stället skickar man ut expo att slå blå dunster i ögonen på elever för att tona ner den problematik som man vet finns, mörkar i media, och kallar allt för ”främlingsfientlighet”.

Men låt oss nu ponera att en svensk tjej i 15-årsåldern går lättklädd i ett berikarområde på sommarkvällen. Hon har blivit itutad av expo i skolan att främlingsfientlighet är fel och att man inte ska ha förutfattade meningar om andra kulturer, eller personer från andra länder.

Alltså har jag två frågor på detta scenario till Ullenhag, ett, utsätter hon sig inte för någon ökad risk för sexuella övergrepp/våldtäkt? Två; vems fel är det om hon råkar ut för våldtäkt eller sexuella övergrepp? Tar du, regeringen, expo eller media på sig ansvaret?

Räkna nu inte med att detta blogginlägg ska länkas till från SvD. Denna blogg är bannad av SvD oavsett vad det handlar om. Men jag ska skicka mina barn till skolan med närvaroplikt för att de ska itutas expos propaganda.

1 kommentar:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Som du kanske har noterat så verkar PI ha varit ovanligt stabilt en längre tid nu. Märkligt då att konkurrenten FT nu verkar ha fått en massa problem istället. Dom som enbart drabbades av smärre avbrott under alla dom månader PI verkade ha drabbats av en ren förbannelse. Den senaste veckan har FT legat nere timtal i sträck. Just nu har jag inte kunnat komma in på sidan på över ett dygn. Kanske vår diktator blev varse att det skulle se konstigt ut om två likartade sajter drabbades av problem samtidigt? F ö blev ju diktatorn uppläxad av självaste Putin häromdagen. Hur som helst så blir den skallige alltmer obalanserad ju längre tiden löper.