onsdag 15 juni 2011

Dagens exempel på propaganda


Låt oss studera hur propaganda fungerar i praktiken. Som alla vet är det ej korrekt enligt de instruktioner media har att skriva ut namn eller visa bilder på personer med invandrarbakgrund, om det är något negativt t.ex. brott som personen utfört.
Är det personen svensk är det precis tvärtom. Då ska media publicera namn och bild, sådana är instruktionerna.

Man vill alltså dels förringa kriminalitet knuten till invandringen, och felaktigt ge bilden av att det inte alls förkommer någon överrepresentation i brottsstatistiken av invandrare.

Idag har vi två närmaste identiska fall av grov brottslighet. I det ena en serievåldtäktsman från Örebro, och i det andra en mördare som gjort sig skyldig till brutalt överlagt mord av en fyrabarnsmor.

I bägge dessa fall är det alltså mycket hårda straff som gäller, och personerna är dömda av svensk domstol, så det råder inget som helst tvivel om skuldbördan. I det förra fallet, våldtäktsmannen, dömdes han till 12 års fängelse. I det senare (mördaren) utdömdes livstid.

Nu kommer praktikfallen ur dagens tidningar:

Expressen
Serievåldtäktsmannen (länk): Niklas Eliasson, ålder 24 år, man publicerar bild.
Mördaren (länk): Inget namn publiceras, ålder 22 år, pixlad bild publiceras.

Dagens Nyheter
Serievåldtäktsmannen (länk): Niklas Eliasson, ålder 24 år, ingen bild.
Mördaren (länk): Inget namn publiceras, ålder 22 år, ingen bild publiceras.

Aftonbladet
Serievåldtäktsmannen (länk): Niklas Eliasson, ålder 24 år, man publicerar bild.
Mördaren (länk): Inget namn publiceras, ålder 22 år, pixlad bild publiceras.

Till saken här sedan att i det andra fallet är mördaren en torped vid namn Hokan Goran, och kvinnan har sannolikt mördats på uppdrag av en man hon har ett barn med som heter Emad Mostafa Mohamed Aboras, som flytt till Egypten, och svenska myndigheter har begärt om en utlämning av honom därifrån.
Alltså i fallet med mördaren figurerar det både två utländska namn och ett afrikanskt land, så man väljer att inte berätta det. Helt enligt instruktionerna.

Tror någon att detta är en ren slump? Men media förnekar givetvis att de följer instruktioner från ovan om vad de publicerar och hur.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt inlägg är verkligen dagens exempel på propaganda. Du påstår flera saker, utan belägg. Du radar upp egna felaktigheter.
1. Bägge är dömda, men endast i första instans. 22-åringen friades av den lagfarne ordföranden, medan lekmännen, nämndemännen, röstade ned juristen. Dessa domar brukar alltid ändras i nästa instans där juristerna är majoritet. Helt rimligt att inte namnge den som fått två år av en oenig tingsrätt, medan namnet redan är spritt för den som fick 12 år.
2. Ursprungslandet för 30-åringen skrivs ut i media.
Vi klarar oss utan din främlingsfientliga propaganda.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Hoppsan! Punkt 2: Råkade någon skriva ut ursprungslandet för 30-åringen? Måste ha varit ett misstag. Ansvarig utgivare blir inte glad...

Punkt1: Nu är det så att bägge är dömda av svensk domstol så enkelt är det. "Endast i första instans"? Är det något fel på svenskt rättsväsende, eller vad menar du?

Så kom igen raden med felaktigheter. Bemöt nu att media ägnar sig åt propaganda i st.f. att ägna dig åt hårklyverier.

Jag är inte på något sätt främlingsfientlig, eller som du säkert tror, rasist.

Johan sa...

@anonym skriver:

"Helt rimligt att inte namnge den som fått två år av en oenig tingsrätt"

Två år?? Var fick anonym det ifrån?

Ulmerkotten sa...

@ Johan

Beats me. Våldtäktnissen fick tolv år, och torpeden livstid. Vilket inte är "livstid" utan vaddå? 15-17år eller?

Skit samma. Bägge är dömda av svensk domstol, och man skyltar bara med den enes identitet i media, alltså tre stora tidningar, det är ren propaganda, och det är inte första gången. Det är mitt budskap.

Johan sa...

Det är imo påfallande vanligt att PK-folket inte har koll på enkla fakta. Detta är förmodligen ett symptom på ointresse för verkligheten.

Den som inte ser mönstret, att svenskar exponeras med namn och bild - medan den importerade brottsligheten anonymiseras - han/hon har en blockering.

Ulmerkotten sa...

@ Johan

Kanske, men framför allt tror blint på PS och media.

Tänk...visst är det fantastiskt PS är det enda, enda, enda media i hela världen som tillhandahåller opartisk och objektiv information. Alla andra media i hela världen är vinklade, men inte PS.

Det något märkliga är att precis samma sak säger Kubas TV, Nordkoreas TV, Venezuelas TV, Al-jazeera, Fox News, och alla andra media åxå. Ingen tillhandahåller propaganda.

Men du käre lille licensbetalare ska tro att just här i Sverige får du objektiv information via media. I synnerhet PS.

Anonym sa...

he-he, helt oavsett ursprung osv så är det underligt att nämndemännen går emot rättens ordförande.
Som i alla rättegångar i tingsrätter är nämndemännen s.k. politiker som gjort till sin sak att främja medborgarnas bästa.
Att nämndemännens (dvs politiskt tillsatta dagisfröknar, arbetslösa, studenter, kioskbiträden osv) ord väger tyngre än en utbildad jurists...
Det är det som säger en del om rättsväsendet i Sverige idag.
De som kan lagen blir bortröstade av folk som dels inte kan lagen - och dels dömer på känslor och "hudfärg".
Svensk, utlänning eller svensk med invandrarbakgrund (som det så fint heter när man är svensk egentligen) spelar ingen roll där.
Har man otur hamnar man inför rätten efter en solsemester...
Shit! Ska en dagisfröken döma mig då? Han såg brun ut... Torsk!

One1 sa...

Tingsrättens ordförande sa faktiskt att det finns många besvärande omständigheter för Hokan Goran, mördaren, men att åklagaren inte lyckats att bevisa "bortom rimligt tvivel" att han är mördaren. Juridiken är snårig och skyldiga kan frias pga juridiska bagateller. Det som är intressant är ju att de säkert vet till 99% att det är denne Hokan Goran som är skyldig men rättens ordförande tycker att det rent juridiskt inte är 100% bevisat. Troligen har det bla med motivbilden att göra, då mördaren inte hade en anknytning till offret. Då den mördares ex man inte kan utlämnas till Sverige just nu pga oroligheter i Egypten så är det svårt att i nuläget få ihop anknytningen. Jag är övertygad om att denne mördare som faktiskt tingsrätten har fällt är skyldig det handlar säkert om en banal gräns, det sunda förnuftet säger en sak (och mycket bevisning/indicier) men en liten juridisk formsak ligger i vägen, därför väljer tingsrätten att fälla. I högre instans kan det bli åt andra hållet men det är inte givet då hovrätten har en massa andra domar och prejudikat att luta sig mot där det kan ha varit i liknande situation. Att säga att han blir frikänd i nästa instans är att gå händelserna i förväg, han är dömd idag punkt slut.

Anonym sa...

Jag tror inte att det här målet alls präglas utav rasism. Mer att politikerna i sådana fall skulle vara mer rädda för påtryckningar utifrån än att de blir stämplade som "rasister".
Det äckliga är hur man kan skjuta en småbarnsmamma, misslyckas med skottet och kallblodigt krossa skallen på henne.
Och sedan gå fri för att anstiftaren skyddas utomlands av kan man förmoda "korruption" och det inte går att binda honom. Tänk på ungarna som växer upp med det här. Kan det komma en vendetta på sådant här när rättsväsendet inte når fram?
Jag tycker svenskt rättsväsende är fyllt av barn som glömts bort.
Och om utvecklingen fortsätter får vi en problematik liknande de länder som vi ojar oss över och åker på solsemester i.
Det kanske är rättvist.
Den som inte röstar eller engangerar sig han får äta upp det...
En fantastisk utveckling.

Johan sa...

Tror någon, att en jury inte skulle ha funnit Hokan Goran skyldig...

Ulmerkotten sa...

Skälva skuldfrågan är solklar. Bägge är dömda.

Sedan hur domstolarna dömer, strafflängd, o.s.v. är liksom inte ämnet.
Detta är tredje punkten ur Lilla Saltsjöbadsavtalet:"Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer."

Men det avtalet har ju aldrig existerat...himla märkligt om man kollar tidningarna idag.