fredag 17 juni 2011

I den grå soppan

Så Maud Olofsson avgår…hon har ju varit partiledare i drygt 10år, och nu har man 4%-snaran runt halsen. Givetvis är det så att man kan säga att centerpartiet hamnat i skuggan av moderaterna och liksom inte haft någon egen politik, och detsamma gäller för folkpartiet, och kristdemokraterna. Alltså krävs det en stark partiledare som kan driva vissa och egna frågor, och det har egentligen bara Jan Björklund gjort med snack om skolan, och folkpartiet brukar vara det näst största av det tre stödpartierna, även om senaste Skopundersökningen placerade dem som lika stora med centern. Men alla dessa tre partier ligger ganska nära riksdagsspärren, och ett knep kan ju vara att slå ihop dem till ett parti för att på så sätt kunna lita på sina kärnväljare och tillsammans garantera riksdagsmandat. Eller att massa dumgökar stödröstar på dem för att de inte ska åka ur riksdagen. Nu skiljer ju dessa tre partier sig marginellt åt och därför är det en grå sörja. Kanske inte före ett val, då finns det kanske några småsaker som skiljer dem åt, men efter ett val vet ingen vad de kommer att hitta på eller hur de kommer att ändra sin politik för att få vandra maktens korridorer.

Men vad tycker man om Maud Olofssons tid då? Tja, jag vet inte riktigt. I början var hon ju en kvinna som med lantlig anknytning försökte utstråla sund logik och bondförnuft. Men efter att ha hört hennes senaste inlägg i riksdagen blir man bara förbannad när man hör henne. Totalt verklighetsfrånvänt snack baserat på helt felaktiga grunder och dumheter. Inom regeringskoalitionen är det hon som gått från bondlogik till svammel, och politisk opportunism till försvar för den helt sanslösa invandringspolitiken, med diverse nysvenska som ”nybyggare med stor potential”.
Det nämns att det finns två kvinnor och två män som potentiella kandidater, den enda jag känner till är miljöministern, Andreas Carlgren, men han är ett riktigt larvigt stolpskott. Nåja, vem de än väljer ser jag inte någon framtid för centerpartiet rent generellt. De enda de kan attrahera är väl landsbygdsbefolkning med diverse miljöflum, och som inte vill rösta på miljöpartiet rent ideologiskt. Och som sagt, den som röstar på centerpartiet, folkpartiet eller kristdemokraterna, kanske tror de vet vad de röstar på, men efter valet vet ingen. Hör man ett tal av någon från dessa tre partier, ska man vara grymt skicklig för att tala om vilket parti det är. Alla dessa partier kan byta färg lika efter ett val snabbt som en kameleont, och någon bara viftar med ministerposter framför dem. Så vem de än väljer som partiledare är lite irrelevant, varken centern, kristdemokraterna eller folkpartiet har egentligen någon egen politik. De få väl hoppas på väljare som är tveksamma framför valurnan, och kanske vill ha någon form av moderaterna "light", med "nybyggare" som spänger, skjuter och mördar varann i framtidens Sverige.


Länkar
Expressen
Aftonbladet
DN
och SvD som bannat denna blogg, så det kommer inte finnas någon länkning hit.


Add: Jag tänkte bara lägga till; personerna på bilden ovan har ingenting med partiledare eller s.k. språkrör ( d.v.s. fåntrattar) att göra.

Inga kommentarer: