onsdag 22 juni 2011

Svensk?

En ”svensk” har dömts för att ha kidnappat en polis. DN skriver: ”Svensken, shiamuslimsk skriftlärd och politisk aktivist, dömdes i maj till 20 års fängelse för att ha kidnappat en polis.

För det första finns det inga shiamuslimska skriftlärda svenskar. Detta är uppenbarligen en person som vistats i Sverige och fått ett svenskt pass, vilket uppenbarligen var ett misstag. Är man dessutom så korkad att man åker till ett land som Bahrein, och kidnappar en polis, får man skylla sig själv. I Bahrein gäller givetvis deras lag, och den kan man tycka vad man vill om, men så enkelt är det.
Men DN blåser upp historien med att personen är ”svensk”. Ursäkta det är han inte, han har bara felaktigt råkat få ett svenskt pass. Denne person har aldrig haft för avsikt att bli svensk, han har bara vistats i landet och genom detta fått ett svenskt pass.

Vad ska sätta igång nu då? Ska UD skicka en delegation till Bahrein för att försöka få "svensken" frigiven mot X antal pengar? Och om man lyckas, kommer PK-media blåsa upp detta och kalla det ”en seger för svensk diplomati”, samt ordna en mottagning på Arlanda med stora skyltar där det står ”Välkommen hem”? Sedan är det väl en tidsfråga innan han ska någon annanstans i världen och ställa till trassel.

Det var visst ett i det närmaste identiskt fall som detta för något halvår sedan med en tomte (givetvis muslimsk aktivist), som åkte till Brunei för att ställa till trassel, och lyckades bli fängslad och dömd.
Vidare har vi ju Fuad Shangole, den ”svenske” medborgaren som åkte ner till Somalia för att bli ledare i Al-Shabab, och beslutade om steningar, kapning av kroppsdelar m.m.

Tillåter vi detta fortsätta är Sverige snart en terroristbas, dit kriminella och omstörtande element kan komma för att byta identitet, och sedan få svenskt medborgarskap. Hur många har de senaste åren kommit till Sverige utan identitetspapper, och med bortslipade fingeravtryck? Hur många "flyktingar" har återvänt till sina hemländer med ett svenskt pass i handen för att föra väpnad kamp t.ex. inom Al-Shabab? Vad ska de med ett svenskt pass och medborgarskap till? De varken är, eller vill bli svenskar. De har bara utnyttjat oss i Sverige för sina egna syften.

Precis som jag efterlyste tidigare; flyttar man till Sverige ska man bli svensk. Man ska lära sig svenska, och man ska ha vissa baskunskaper om landet, och vilja integreras i det svenska samhället. Dessutom ska man ha medborgarskap i vårt land på prov. Missbrukar man detta, genom t.ex. brottslig verksamhet, inom eller utanför landet, som uppenbarligen denne tomte gjort blir man av med sitt svenska medborgarskap. Då vill man inte bli svensk, och behöver ej heller svenskt medborgarskap eller svenskt pass.


Add: Ok, tomten kommer tydligen från Bahrein ursprungligen och heter enligt DN "Mohammed Habib al-Muqdad" som man kan läsa på denna länk. Dessutom har han tydligen dubbla medborgarskap, varför han nu ska behöva det? Men det spelar ingen som helst roll, han har avsiktligen åkt till Bahrein för att ställa till trassel mot regimen, och det är helt hans problem.

13 kommentarer:

Bengt sa...

Det finns så många felaktigheter i ditt inlägg att jag inte ens orkar bemöta dem. Jag anser inte att du har rätt att dömma en annan människa på så lite information. Du vet ingenting om kontexten och litar blint på det som skrivs i media.

Anonym sa...

Tror du att svensk är att sitta och fördriva sin tid med att skriva massa dynga på en "blogg"? Tror du att din existens är till hjälp för en enda annan svensk? Du är inte svensk, du är en parasit utan arbete som tror sig ha makt eller rättighet att peka på andra. Du är samhällets avskum.

Ulmerkotten sa...

@ Bengt
Slipp då. Med det namnet och med ett pass från Bahrein, och han har aldrig avsett att bli svensk. Han har uppenbarligen bara utnyttjat det svenska systemet.
Vad ska han till Bahrein och ställa till trassel för? Det är klart att han blir dömd av deras domstol, vad är problemet?

Ulmerkotten sa...

@Anonym
Aha, en vänsteraktivist! Alltid lika välformulerade inlägg, och vänliga tongångar. Tack, tack!

Anonym sa...

@Bengt och anonym

Felaktigheter? Var då?

Förresten verkar myndigheterna i Bahrain inte helt borta:

"Men Bahrain erkänner inte det svenska utan väljer att se det hela som en intern angelägenhet". /DN

Hur många liknande de fall finns det inte... suck.

Och alla "flyktingar" som åker på semester till det land varifrån de "flytt". Man blir illamående.

Micke sa...

Klockrent, så jäkla bra skrivet!
Den här killen är knappast svensk... man borde i all media kvalificera svenskheten, dvs. nämna att personen i fråga är Bahrein-svensk eller något liknande, då får man ju lite verklighetsperspektiv på storyn...
Svenskheten sitter INTE i ett pass, som denne man tyvärr fått, medborgarskap som missbrukas borde gå att återkalla!

Ulmerkotten sa...

@ Micke

Tack! Jag skiter i PK, och ingen svensk heter Mohammed Habib al-Muqdad, och har ett pass från Bahrein.

Anonym sa...

"Bahrain" stavas det till att börja med.

Personen ÄR ju svensk. Han har svenskt medborgarskap och han har ett Bahrainskt medborgarskap också. Menar du alltså att en person med dubbelt medborgarskap inte är att anses som svensk? Måste de avsäga sig det andra medborgarskapet?

Hur definierar du "svensk" då? När anser du att en person är svensk? För att han har svenskfödda föräldrar, är född i Sverige eller för att personen pratar svenska och kan svensk historia?

Du kan ju inte ens hantera det svenska språket ordentligt, så ärligt talat är jag fundersam på om du verkligen är "svensk"?! Eftersom du inte verkar vara det så bör du heller inte kritisera Sverige och dess medborgare.

Anonym sa...

Micke:
Det du efterlyser är ju det DN precis just gjorde. Vad är problemet?!

Anonym sa...

Jag är själv kluven här på vilka åsikter jag har.
1 Det är sant att jag är riktigt trött på att vi får in en jäkla massa "flyktingar" som sedan plötsiligt åker på semester i landet dom flytt från. Antingen är man flykting eller så stannar man i sitt land. Men det känns som Sverige ibland används just som ett ställe att få pass så att man kan göra dumma saker i andra länder.

2 Jag vet inte tillräkligt om Bahrein för att avgöra om detta är en demokrati eller inte. Jag hoppas att araberna snart får rätt på sina länder och kan börja bli civilicerade. Och ja ni har saker som ni håller på med som är så ociviliserade. För fn kom in i 2000-talet.

3 Om man kommer hit här så gäller svenska lagar och detta gäller både svenskar och invandrare. Detta betyder att all könsstympning är otillåten. Man våldtar och slår inte andra och man har ingen rätt att styra andra. Att ta betalt för sin dotter vid giftemål är att sälja henne som slav och är givitviss oacceptabelt. Ni borde också införa detta i era hemländer. Sunt förnuft går alltid före kultur.

4 Eftersom jag är djupt troende men inte går på skitsnaket från religonerna som bara lurar och håller tillbaka er. Tro på gud/universum/änglar men fatta att mycket av det ni lär er av prästerna är fel. Det finns inget hat/domar från gud, bara kärlek/medkänsla/lärdomar. Utveckla er till vad ni ska vara och var kritiska mot alla influenser även från mig. Använd ert sunda förnuft och skit i vad andra tycker. När ni hittar dom som verkligen tror så kommer ni fatta att det är samma sak vi tillber.

/Christian

Robin Shadowes sa...

"Hur definierar du "svensk" då? När anser du att en person är svensk? För att han har svenskfödda föräldrar, är född i Sverige eller för att personen pratar svenska och kan svensk historia?"

Du besvara själv dina två första frågor med den tredje. På fråga tre alltså ett klart och rungande JA!

Anonym sa...

Tank att det imperialistiska och kapitalistiska USA alltid forsoker framdriva sin egen agenda. Som nu alltsa nar de ingriper for att hjalpa en svensk medborgare.
Det ar nog en sionistisk fint.

Ulmerkotten sa...

Jag har inte funderat så mycket på hur man definierar "svensk", men det verkar som Migrationsverket har helt andra definitioner än jag har. På denna länk (http://www.migrationsverket.se/info/1571.html), kan man prova om man uppfyller kraven för att få bli svensk medborgare. Jag testade med att ange att jag kom från Bahrain (jäpp rätt stavat nu!), och varit i Sverige i 4 år. Inget snack, det räckte för att jag skulle få bli svensk medborgare.

Jag skulle kunna tänka mig ett provisoriskt svenskt medborgarskap efter kanske 5 år, efter godkänd språktest och test att personen kan den svenska konstitutionen, lagar m.m. Samt givetvis inte har begått brottslig verksamhet.
Sedan kanske svenskt permanent medborgarskap efter 10år...
Bara en tanke...