tisdag 14 juni 2011

Fler avsnitt?


Historien runt hedersmordet i Högsby rullar vidare idag i DN. Abbas Rezai blev brutalt mördad för sådär 5 år sedan och sedan tog äldste sonen på sig skulden, och nu när han suttit av sitt straff ska han utvisas. Då ändrar han sin historia, och skyller på fadern, vilket stöds av lillebrodern, och så är cirkusen igång igen med ny rättegång och en massa snack runt hedersmord och vem som gjorde vad, beslutade, beordrade, är medskyldig o.s.v.

Man blir som svensk lite trött på hela problematiken, och undrar var det är för muppar till politiker som överhuvud taget plockar in främmande kulturer som ägnar sig åt sådana här rena idiotier. Deras kultur är så främmande och konstig att jag inte ser dem som någon form av ”berikning”, eller något som jag vill lära mig eller något som detta land är betjänt av att ha eller få in. Jag vill helt enkelt inte ha dem i landet rent generellt.

Om man nu flyr från ett annat land måste väl grundplåten vara att man anpassar sig till det land man kommer. Det betyder kanske inte att man annekterar alla seder och bruk som finns, men man kan ju inte behöva många hjärnceller för att fatta att man inte kan ägna sig åt brottsliga saker som kanske accepterades i landet man kom ifrån.

Vad är nu nästa steg i denna cirkus? Fadern har väl begått mened, och resten i familjen åxå, eller? Ska man skylla på yngste sonen denna gång, eller kanske var det kvinnan? 

Vad håller man på med? Hela denna familj har förverkat sin rätt att vara i detta land – se till att utvisa hela familjen omedelbums till det land de kom ifrån så har vi ett berikarproblem mindre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en bra sammanfattning !

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Tack, tack!