söndag 14 oktober 2012

7.7%...and counting


Varandes SD, gläds man åt positiva siffror i opinionsundersökningarna. Idag publicerar SvD en SIFO-undersökning som ger SD 7.7% av väljarrösterna. Om man nu extrapolerar borde det innebära runt 10% i det kommande valet, alltså nästan en dubblering från valet 2010.  Samtidigt kan man räkna med att sannolikt ett eller två partier kommer falla för 4%- gränsen, vilket innebär att  det blir fler mandat till de återstående partierna. 
SD har nu definitivt tagit steget till ett etablerat parti och en faktor att räkna med. Ingen kan längre säga att en röst på SD är bortkastad för att partiet inte kommer att få 4%. Alla inser att en röst på SD är ett stöd för den politik SD driver och en markering mot den politik som sjuklövern bedriver.

Så varför kallar jag och många med mig dem för sjuklövern? Ett elakt  summerande av sju olika partiers åsikter kanske du tycker? Anledningen är att alla dessa sju partier varit rörande eniga om två saker, för det första att inte röra ett finger för att minska på den sanslösa invandrings- och göra något åt obefintliga integrationspolitiken. Larmsignalerna i form av enorma kostnader och stigande kriminalitet har man helt slagit dövörat till, och försökt antingen dölja eller svamlat bort med nysvenska. Exemplen är hur många som helst, men det mest flagranta den senaste tiden tycker jag är när finansministern för någon vecka sedan svarade gällande kostnaderna för invandringen att ”…de är svåra att uppskatta.”. Igår var förresten någon ute och testade sin Kalasjnikov i Göteborg. Har det någonsin hänt tidigare?

Den obefintliga integrationspolitiken har lett till autonoma områden helt utan krav på anpassning till svenska normer och man betalar ut gratifikationer till de som går kurser i svenska i Sverige. Kurserna är givetvis gratis i första läget. Kopplingen mellan invandring och kriminalitet är givetvis tabu och pressen följer någon form av nya pressetiska regler som innebär att man bara hänger ut brottslingar om de har svenska namn. Att göra kopplingar mellan kriminalitet/brottslighet och invandring är givetvis strängeligen förbjudet.

Den andra saken man är rörande eniga om inom sjuklövern är att med alla medel blockera SD. Den egna politiken hamnar till och med på detta offeraltare och att blockera SD har något form av egenvärde. Vilken moderat väljare hade kunnat förutse att moderaterna skulle göra upp med miljöpartiet för att skapa majoritet i riksdagen och blockera SD:s inflytande? Det är alltså viktigare att driva någon form av ”anti-SD-politik” än att ha egna åsikter, ett eget partiprogram och att stå för de egna värdegrunderna. Hur ska någon väljare kunna lita på politiker som beter sig på detta sätt? Givetvis vill alla vandra i maktens korridorer men inte om priset är att offra den politik man lovat väljarna att föra. Denna typ av beteenden skapar direkt politikerförakt och är ett rent svek.

Det verkar nu vara så att medborgarna börjat fatta vad som egentligen sker. Detta är inte en följd av den information genom etablerade klassiska media som tidningar, TV och radio, utan för att Internet  tillhandahåller information som man försöker dölja. Desperationen är därvidlag stor och media selekterar t.ex. kommentarer och blogglänkningar som passar sjuklöverns bild av verkligheten med fokus på de frågor man omsorgsfullt valt ut. Om du inte tror mig kan du ju följa länken ovan till artikeln i SvD, och se om du hittar länken hit under "Blogglänkningar". Jadå, detta inlägg är pingat i Twingly. Men censur? I Sverige 2012? Javisst och tyvärr, så är det.

Värre lär det bli inför valet, och sjuklöverns partier måste omsorgsfullt selektera frågor som för det första inte har någon som helst koppling till invandringen eller (den obefintliga) integrationspolitiken. Vidare måste de särskilja sig från andra partier, och vara kopplade till just det kärnväljarna förknippar med partiet. Det blir inte lätt för sju partier att hitta några valfrågor är min slutsats. Moderaterna satsar sannolikt på ekonomi och lovar mer pengar till t.ex. pensionärerna, miljöpartiet har ju just miljöfrågor, och folkpartiet kanske kör skolfrågor, men sedan finns det inte så mycket mer. Jag tror att både centern och kristdemokraterna kommer att åka ut, moderaterna har som det ser ut inte råd att köra med stödröster för att hålla dem över 4%, i synnerhet som man i så fall måste stödja två partier.

Att ägna sig åt taktik, sopa problem under mattan, skrämselpropaganda och dagtinga med sina kärnfrågor kanske fungerar ett tag och lurar en del väljare, men när vad som skett och vad som sker blir uppenbart kommer väljarna många fler att rösta på SD.

Min slutsats är att SD kommer få 15 till 20% av rösterna 2014. Om du nu inte avser rösta på SD, kan du ju ställa dig frågan om vilka koalitioner som kommer att bildas efter valet och om det du röstade på kommer vara så mycket värt? Svaret är att om du röstar på något av sjuklöverpartierna har du ingen aning om vilken politik som kommer att bedrivas efter valet. För att travestera lite på ett gammalt politiskt uttalande, skulle man kunna beskriva det som en "röd-grön-blå" röra.

Inga kommentarer: