lördag 20 oktober 2012

Tack för moroten, Ullenhag!


Här har vi fyra moderata kommunpolitiker som vill starta ”nystartzoner” i Malmö och Göteborg (länk). Idén är ju Ullenhags, och jag finner den rent vansinnig och orättvis. Vansinnig för att man först har ställt till ett problem som ingen kan blunda för, och man fortsätter helt på samma linje utan att göra några förändringar.  Man pumpar massor med miljoner till dessa områden i form av ”socioekonomiskt stöd”, samt idiotprojekt som ”Järvalyftet”, och givetvis kommer man ingenstans, och problemen kvarstår. Det är ju så att de som kommer till Sverige vill bosätta sig med de som har samma bakgrund, kulturellt, språkmässigt och religöst. Det gör de åxå, och lagen om eget boende (EBO), möjliggör för de som kommer till detta land att inte bosätta sig där det finns jobb. Vidare är utbildningsnivån på de som kommer hit idag låg. Det är inte längre fråga om någon arbetskraftsinvandring utan invandring för att öka sin levnadsstandard och bli försörjd. Jag vidhåller – de flyktingar som lyckas hitta det lilla landet Sverige och verkligen är flyktingar kan man räkna på ena handen per år.
En annan kategori som verkligen är flyktingar är s.k. kvotflyktingar som fördelas av FN. Sverige tar emot runt 30% av  EU:s hela kvot av dessa. Så jag frågar mig om Sverige har 30% av Europas befolkning och om vi inte problem och kostnader så det räcker som en direkt följd av den sanslösa invandringspolitik som bedrivits och bedrivs. Den andra orsaken till problemen är givetvis att man inte bedrivit och bedriver någon integrationspolitik. De två allvarligaste sakerna är som jag nämnt ovan att man tillåter att de som kommer hit bosätter sig med de som har samma bakgrund, kultur och religion, samt att man inte har några som helst krav på just integration.

Vi svenskar ska se det fina med det mångkulturella samhället, och vidare acceptera helt främmande och vansinniga saker som varav byggandet av moskéer och nyligen snack om ylande från minareter. Svenska lagar hamnar till och med på undantag på mångkulturens altare. Kvinnor som går runt som spökplumpar, segregerad undervisning och annat ska vi acceptera. Vart tog debatten om jämställdhet vägen? Gäller svensk lag inte i Sverige?
Ingen kan längre förneka att vi inte, som på 60-70talen inte längre snackar om arbetskraftsinvandring, utan det är numera nästan uteslutande ekonomiska lycksökare som på skattebetalarnas bekostnad får en bättre levnadsstandard.

Så för att skapa fler arbeten hittar Ullenhag på ”nystartzoner”, vilka alltså skulle vara just de områden där de problem man ställt till med finns. Man snackar om kraftiga skattelättnader och annat för att få igång företagsverksamhet. Jag vet inte hur detta förslag ser ut i detalj, men klart är för det första att vi pratar om en avsiktlig orättvisa innebärande att företag som ligger utanför Ullenhags nystartzoner ska konkurrera med de i ”nystartzonerna” på olika villkor. Det innebär t.ex. om en servicefirma, för VVS eller liknande har sitt kontor i en ”nystartzon” kan denna erbjuda framför allt tjänster billigare än de företag som ligger utanför. Nu är det ju så att behovet av dessa tjänster i ett område är begränsat och vi pratar inte om någon form av nöjesverksamhet. Konsekvensen är givetvis att svenska företag kan och kommer bli utkonkurrerade eftersom de kommer att vara dyrare. Invandrare kanske får jobb, men svenska anställda kommer i samma omfattning mista sina. Inom många sektorer är det helt enkelt så att det finns ett behov av varor och tjänster, och det påverkas inte. Det blir inte ett större behov av vissa saker för att priserna sjunker. Kanske kommer invånarna köpa lite mer kebab och exotiska saker i nybyggarområden (som det så vackert heter på nysvenska), men det måste vara marginellt.

Sedan kanske vi pratar om innovativa företag med nya produkter eller utvecklade sådana. Men då är man ju helt fel ute. Vilka högteknologiska saker och nya produkter avser man? I dessa områden är utbildningsnivån låg och tiden då välutbildade personer kom till detta land är över. Lönerna är internationellt sett låga och i synnerhet i dessa områden tror jag inte det finns några som helst möjligheter att hitta och anställa personal som kan utveckla och sälja nya produkter. Kanske specialprodukter riktade mot just invandrare, men jag är mycket både tveksam och skeptisk.

Så alltså har vi fyra moderater som vill ha Ullehags ”nystartzoner”. Vi kan ta det som en ren kvittens på regeringens misslyckade invandrings och integrationspolitik. Man har bara hittat ett nytt sätt att sopa problemen under mattan, och givetvis till priset av att svenska företag i närheten av dessa områden kommer att få upphöra med sina verksamheter och friställa personal. Och man hänger en ny morot framför näsan på åsnan, som är svenska folket.

4 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om man behöver någon service, byggande eller reparation så är det kanske ingen bra idé att gå till en nybyggar-firma bara för att dom är mycket billigare än dom svenska. Jag befarar att kvaliteten kommer vara därefter också. Ett utmärkt exempel är asfaltläggarna som plågar vårt land varje sommar.

Anonym sa...

Varför ska vi införa system som står rätt öppna för överutnyttjande och som inte ens bygger på att det är en arbetslös som anställs. Det kommer att bli stor efterfrågan på t ex taxigarage i nystartszoner. Man behöver inte ha sitt serviceföretag i zonen, det räcker med att göra service där.
s 309 – 313 Kringgående och icke avsett utnyttjande
5 sidor av 445 tar alltså upp möjligt överutnyttjande.
” Skatteverket har naturligtvis inte obegränsade resurser för att genomföra kontroller av avdragen och det föreligger således en risk att systemet utnyttjas genom att avdrag yrkas och medges utan att rätt till avdrag faktiskt föreligger.”
http://www.sou.gov.se/pdf/Nystartszoner%202012_50%20fullständig.pdf

Rätt till avdrag gäller inte fiskeri, vattenbruk och jordbruk.
Befintliga företag, företag som flyttar in i nystartszon och nybildade företag omfattas på lika villkor. Alla företag ska behandlas lika.
Personerna behöver inte ha varit arbetslösa förut. Det är nu bara att starta/flytta assistansbolag, friskolor, vårdhem, vårdcentraler, tandläkare, taxiförare med garage i zonen , stiftelser, trossamfund, bostadsrättsföreningar, service till företag inom nystartzon etc, och få tillgång till sänkning ar arbetsgivaravgiften.
När det gäller assistans kan kunden betraktas som driftsställe. Det sticker i ögonen att skattefinansierad verksamhet får ytterligare förmåner. Gäller bara små företag, så då är det bara att dela upp det större.
Möjligheterna blir många för den kreativa utan att det för den skull behöver innebära en enda ny arbetsplats.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, som jag ser det blir alltså inte arbetsplatserna fler, eller behoven av jobb ökar.
Vad man gör är alltså att flytta företag till dessa områden för att få konkurrensfördelar, eller så skapas företag som kommer att konkurrera ut andra som inte ligger i dessa områden.

Ullenhag verkar tro att det kommer att poppa upp högteknoligiska företag som säljer produkter på export. Det tror inte jag.

Kristian J sa...

Är det så här illa i Staufen? Jag betvivlar.......fast man vet ju aldrig.