onsdag 3 oktober 2012

En ung politiker med ambitioner


Man funderar lite på vad som gått och går snett i detta land. Jag vet inte för vilken gång i ordningen Tensta/Rinkeby är på tapeten med kravaller, bilbränder, stenkastning på polis och utryckningspersonal m.m. I Malmö snackar vi om regelrätta gängkrig, bomber, skottlossningar och klockren rasistisk förföljelse av judar. Gängvåldtäkter…
När jag växte upp, och till för några år sedan var dessa helt okända saker i detta land. Pressen tvingas, tyvärr tycker de säkert, berätta lite om dessa saker i svepande ordalag, helst genom intervjuer med poliser. Polisen givetvis inte kan gå ut med beskrivningar/signalement av ”utredningstekniska skäl” eller liknande.

Men fråga dig nu vad den gemensamma faktorn är till allt det ovan nämnda. Det som idag har blivit vardagsmat, och som snart knappast ens har ett nyhetsvärde.
Mot den bakgrunden skriver en typisk PK-nisse (s), Joel Ensjö sannolikt med ambitioner inom partiet, en artikel i SvD om att man har förakt mot ”oss i förorten”. Han skriver om att det behövs mer insatser och stöd, en klassisk kombination för att sopa problem under mattan utan att gå till kärnan av problemet. Han ondgör sig vidare över en artikel för någon dag sedan som ville se hårdare tag mot kriminella gäng och brottslingar.

Herr Ensjö, var uppenbarligen inte med på tiden när det begav sig och den naiva flumkulturen fanns. Egentligen finns det inga brottslingar, var parollen, utan det är bara synd om alla och med rätt stödåtgärder och annat flum skulle kriminella ledas in på den rätta stigen. Filmen ”Släpp fångarne loss det är vår”, rekommenderas som exempel på flumkulturens epicentrum. Det trodde man då, och Hr Ensjö skriver ” Skälet till att hårdare straff utmålas som gammaldags är just för att det är gammaldags och förlegat. Bekämpandet av fattigdom och klyftor är den enda vägen att gå. För detta krävs reella insatser för att komma till bukt med arbetslösheten.

Nu är det ju redan så att just det har man redan gjort och gör. Områden som Tensta/Rinkeby har fått och får ”socioekonomiska bidrag”, det finns ”Järvalyftet” och ett antal andra flummiga saker som bara handlar om att muta sig fri från de problem man skapat.

Vad menar jag då med de problem man skapat?

För det första har vi haft och har en rent vansinnigt för stor invandring relaterat till befolkningsmängden.

För det andra kommer dessa från länder med främmande kulturer, etiska värderingar och religioner, vilket i sig ställer till problem eftersom det gör anpassning till det svenska samhället svårare.

För det tredje predikar man acceptans och multikulti, vilket betyder att vi som svenskar ska se det som ”berikande” och att alla som kommer hit tillför samhället något, inkluderande analfabeter som kanske gått en vecka i koranskola. Ullenhags flumsnackande brukar vara typiska exempel på detta.

För det fjärde tillåter man att personer med likartad kultur, etiska värderingar, språk och bakgrund bosätter sig tillsammans. Vanligtvis i ”berikarområden” med stort ”utanförskap”. De finner alltså ingen som helst anledning att ens lära sig svenska eller integreras i det svenska samhället.

För det femte; Man ställer inga som helst krav på integrering eller kunskaper i svenska eller om hur Sverige styrs, utan PUT och svenskt medborgarskap delas ut som konfetti, inte baserat på att man kan, vill och har integrerats, utan bara på tiden man vistats i landet. Nu kommer snart en anstormning av "anhöriginvandrare" åxå för att berika oss, helt utan krav givetvis. De hamnar säkert i autonoma områden med personer som inte kan ett ord svenska.
I pressen kan man läsa om att ”svensken” tas för terrorhandlingar på Cypern, eller ”svenska” ungdomar deltar stridande i Al-Shabaab.

Men givetvis; som alltid av naiva politiker från sjuklövern – det behövs mer fiffiga idéer för integration och stöd. Oavsett vad det kostar, skattepengar finns det gott om (länk DN).

Ja just det, råkade se denna nyhet, något som idag är vardagsmat. Det är tungmetallberikande att få bly i sig.

Inga kommentarer: