söndag 21 oktober 2012

Dagens paradox


Här har Ni en underbar paradox i dagens DN  , som givetvis är publicerad under ”DN debatt”. För det första kan man konstatera att DN inte kopplat på eller tillåter blogglänkningar eller kommentarer. Artikelförfattaren Jasenko Selimovic (FP), efterlyser debatt om integrationspolitiken, emedan det medium som publicerar artikeln (DN) följer censurregler från ovan och tillåter alltså ingen debatt. Selimovic konstaterar som slutkläm ”Det är vår, politikernas, uppgift att föra den debatten. Vi kan inte avstå från debatten, för då har vi abdikerat från vår uppgift.

Men för att replikera mot Selimovic har jag lite kommentarer. Nu är problemet lite mer komplext och egentligen har Sverige ingen integrationspolitik. Vad det handlar om är snarast att försöka dölja och skyla över de problem man ställt till med på olika sätt. För det första predikar hela sjuklövern det mångkulturella paradiset som någon form av utopiskt lyckosamhälle. Detta uppenbart mot bättre vetande, baserat dels på att det inte finns några sådana samhällen/stater i hela världen, samt dels på facit i handen, vilket är en överrepresentation i brottsstatistiken och enorma kostnader vilka är en direkt följd av invandringen och den obefintliga integrationspolitiken. Jag tror inte ens Herr Selimovic kan förneka att invandringen är en stor belastning för landet rent ekonomiskt. Själv väntar jag med spänning på en ny utredning från BRÅ beträffande invandrare och kriminalitet. Den senaste utredningen är ca 7 år gammal och omfattade fem år. Men det lär väl inte komma någon ny utredning.
Artikelförfattaren efterlyser alltså en debatt om invandringsproblem och kostnader. Han uppmanar partikamrater och andra att ta debatten med SD. Problemet är att sjuklöverns politiker abdikerat för länge sedan, och man svamlar på nysvenska och hittar på lika fiffiga som kostsamma sätt att sopa problemen under mattan. Det senaste som vädrar morgonluft är Ullenhags ”nystartzoner”.


Men själv kärnan är alltså att Sverige tar emot för många personer, ofta med låg utbildningsnivå och från för oss främmande religioner och kulturer. Det är grundproblemet, och vad man måste åtgärda först. När man gjort detta blir integrationsfrågorna aktuella. Som det ser ut idag och med den politik som förs, finns ingen som helst möjlighet, och inte heller någon politisk vilja, att integrera alla som kommer hit. Moroten är i form av ett hologram föreställande ett mångkulturellt paradis, framför den svenska åsnan som medborgarna borde genomskådat för länge sedan, men det verkar som bara runt 10% gjort det hittills, men det är knappt två år till nästa val. Man har från sjuklövern med förd politik skapat problem, kriminalitet, bidragsberoende och autonoma enklaver där invånarna inte har någon som helst anledning att integreras.

Så vad Selimovic egentligen säger är; – Kära sjuklöverbröder, Ni måste hjälpa mig att prata med SD, så vi kan få dem i samma båt och hjälpa oss att lösa de problem vi ställt till med.
Selimovic, kanske inte är medveten om det jag skrev för ett tag sedan. Det var en liknelse med ett badkar med ploppen i botten och kranen vidöppen. När det sedan rinner över vill sjuklövern ta ett snack med SD om hur man ska lösa problemet med det blöta golvet. Att stänga kranen är inte diskuterbart. Tycker du att kranen ska stängas är du ”vattenfientlig”.

Att han tror att SD är "främlingsfientliga" är en klassiker. SD är inte det minsta främlingsfientliga utan bara kritiska till invandringspolitiken och den obefintliga integrationspolitiken.

En notis med koppling till ovanstående är ett uttalande om demokrati som Axel Hadenius, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet (länk).  Han svarar på frågan ” Vad är skillnaden mellan demokrati och diktatur då?
Hans svar är ;”- Samstämmigheten är stor, det handlar om valda regeringar som väljs i allmänna val under politiska friheter och det ska finnas konkurrens och opinionsbildning samt yttrande-, press- och mötesfrihet mellan valen.”

DN, SvD och andra media borde läsa dessa rader några gånger, i synnerhet ” yttrande-, press- och mötesfrihet…”.  SvD kanske vill svara på varför denna blogg är bannad sedan år generellt, och DN kan ju svara på varför man inte tillåter blogglänkningar och kommentarer under ”Debatt” emedan man givetvis har en rubrik ”Läsarreaktioner”? 

Inga kommentarer: