lördag 27 oktober 2012

Normalisering?


Nu lite kommentarer om vad som sker i rikspolitiken. För det första har vi den kända SD-haterskan Lena Sundström, kastar ur sig dumheter i denna artikel, och hennes ”merit” för att få vara experttyckare är hon skrivit en bok. Hon menar i alla fall att det finns kanske 10-13 procent som ”kan tänka sig rösta med SD”. Vad hon baserar detta på vet jag inte, men månne har hon mardrömmar om att SD kommer att ligga på dessa siffror i nästa val. Det blir nog högre siffror är min gissning.
Kärnpunkten verkar i alla fall vara att hon menar att media varit för snälla mot SD och media gradvis övergått från att skriva om SD som ”rasistiskt parti” över det nysvenska ordet ”främlingsfientligt”, till ett ”invandringskritiskt” parti, och att detta skulle vara grunden till att SD hela tiden får fler väljare.
Man får intrycket att media är för snälla mot SD helt enkelt, och att det skulle vara anledningen till att SD i den senaste opinionsundersökningen är tredje största parti.
Jag ids inte tjafsa om dessa dumheter, och det är givetvis hennes åsikter varandes DN:s experttyckare i dessa frågor. I min bok är det så att pressen skrivit all skit det kunnat gräva upp om SD, man har en censur när det gäller invandringen och mörkar all kriminalitet som ”berikare” står för. Ofta glömmer man även bort SD. Så min åsikt är att SD är ett parti som är kritiskt till den invandringspolitik som förs, i synnerhet beträffande den mängd invandrare vi tar in och från vilka länder. Vidare kritiska till den helt obefintliga integrationspolitik som bedrivs, eller inte bedrivs alls. Man har inga som helst krav på att de som kommer till detta land ska integreras – de är ju berikare till glädje för oss svenskar som saknar kultur och historia.

Men vad jag skulle vilja bemöta det med rent generellt är frågeställningar som det inte finns några svar på. Varför det inte finns några svar kanske just Lena Sundström kan svara på.
För det första – vad kostar invandringen? Jag vill ha en konkret siffra i detta statistikens förlovade land.
För det andra – Var är BRÅ’s statistik över kopplingen och överrepresentationen när det gäller personer med ”utländsk härkomst”. Tidigare tog BRÅ fram sådan statistik, men var är den nu? Av de som sitter i svenska fängelser, hur många procent är av utländsk härkomst? Hur många procent i förhållande till de med svensk härkomst begår sexualbrott?

Egentligen har jag givetvis massor med fler frågeställningar jag vill ha svar på i synnerhet när det gäller s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”, krav på muslimer, jämställdhet, kvinnosyn, synen homosexuella m.fl. men jag kan ju inte skriva hela natten.

Man kan i alla fall i media konstatera något symptomatiskt – ingen från SD får kommentera siffrorna. Det ska vara experttyckare, noga selekterade av tidningarna och olika fantasifulla anledningar ska hittas. Att påstå att SD har en politik som folk gillar och börjar fatta är logisk och bra, är givetvis helt förbjudet.
Sundström kan kanske förklara varför denna blogg är bannad av SvD, och länken ovan till DN kommer sannolikt inte dyka upp i DN. På ren svenska handlar det om censur. Det kanske är vad Sundström anser vara "normalisering".
Ett annat exempel är DN debatt på denna länk som ställer sig frågan varför i synnerhet moderatväljare byter till SD. Men det lär inte bli mycket till just debatt eftersom man inte tillåter blogglänkningar eller kommentarer.


Den andra saken jag skulle vilja avhandla denna kväll i ett Gudsförgätet land med snö i Oktober, trots löftet om global uppvärmning, är snacket om att man ska skapa ett parti för hela ”Alliansen”. Givetvis blir det så. Centerpartiet och Kristdemokraterna balanserar på 4%, och därmed måste man skapa, låt oss kalla det ”Allianspartiet”, om moderaterna inte kan räkna in stödröster i Riksdagen är givetvis enda alternativet att skapa ett ”Alliansparti”, och hoppas på att alla som tänkte rösta på (c) och (kd) röstar på ”Allianspartiet”.
Men problemställningen är den att det finns säkert (m), (kd) och (c)-väljare som lämnar hela blocket. Risken är alltså att (c) och (kd) får under 4%, och då skulle Alliansen förlora 4 eller 8% i riksdagen. Så frågan är om missnöjda Alliansväljare kommer utgöra 4-8%? Hur man än vänder det är det ett tecken på desperation över att två partier balanserar på 4%-gränsen.
Jag är ganska övertygad om att en stor del av dessa väljare kommer att gå till SD. Alternativt, d.v.s. om man inte skapar ett Alliansparti, kommer ju automatiskt fler mandat tillfalla SD om (kd) eller (c), får under 4%.
Min gissning är att SD får runt 15% om inte mer i nästa val. Nu kommer nämligen förutom den valiga anstormningen av ”flyktingar”, även anhöriginvandringen. Kostnaderna och problemen är redan enorma, och det kommer bli värre. Lokalpolitikerna i kommunerna kommer skrika högt för döva öron, och de problem man skapat med förda politik kommer tillta. Snacket om berikning, utanförskap och annat svammel håller inte längre, det kommer allt fler inse. 

Inga kommentarer: