lördag 13 oktober 2012

I paradoxernas klor

Lite kort i dagstidningar dök det upp en liten notis om att polisen plockat in en tomte för att provskjutit sin Kalasjnikov i en skog i trakterna av Göteborg. Det är klart att man vill impa på polarna, låta dem testa lite och så om man fixat en Kalasjnikov. Man vill givetvis veta att den funkar ok, om det blir skapt läge när man behöver den.
Så för att citera statsministern i riksdagen ”…det multikulturella samhället är mer spännande.”
Javisst, man kan inte annat än att hålla med. Våldtäkter, gängkriminalitet, skottlossningar och bombdåd är ju faktiskt en form av spänning. Men det konstiga är att ivrarna för denna typ av spänning själv inte vill ha den i sina egna bostadsområden. Alla andra dock ska ”ta sitt ansvar”, och få njuta av den i form av kriminalitet, inbrott, uppeldade bilar m.m.
För några dagar sedan ville Ullenhag utlokalisera någon myndighet till Tensta/Rinkeby, men det finns givetvis inga förslag att flytta det egna partihögkvarteret dit, och ej heller flyttar han dit själv. En vecka under SÄPO-bevakning räckte tydligen för att avskräcka honom, men politiken står bergfast. Man blir imponerad över bristen på logik.   

Inga kommentarer: