tisdag 16 oktober 2012

Svenska Trisslotter till salu


Det här tycker jag är förbannat illa (länk DN, SvD). Några idioter har tydligen attackerat en flyktingförläggning. Orsaken och bakgrunden nämns inte, men det spelar mindre roll om det är någon form av vedergällning, ren rasism eller något däremellan. Det finns nu två scenarior antingen är det någon form av konflikt eller uppgörelse mellan flyktingar, eller några lokala idioter som inte gillar flyktingarna och flyktingförläggningen rent generellt. Det sista är faktiskt det troligaste, så det avhandlar jag och detta scenario:

Låt oss analysera naiviteten; som jag ser det är det enbart politiska beslut som fört dessa människor till flyktingförläggningen, och svenska politiker har utlyst ett lotteri som betalas av svenska skattebetalare som är förlorarna. Vinnarna är de som lyckas genom att betala flyktingsmugglare stora summor och sedan ta sig genom migrationsverkets raster med PUT, till en bättre levnadsstandard för sig och sina anhöriga. De kanske är lite lurade, men egentligen är det svenska skattebetalarna som är lurade. De som lurar oss skattebetalare är politikerna, inga andra.

Liknelsen med trisslotter och andra statliga spel är slående. Det är som att ge sig på de som köper Trisslotter för att de kan vinna pengar eller de som vunnit pengar på Triss. Alltså utan att fundera på varför spelet finns eller hur det finansieras. ”Flyktingarna” har betalat dyrt för lotterna, i förhoppningen att få stanna i det förlovade landet, och få hit släktingar. Det är inte deras fel, och om det är svenska muppar som attackerat flyktingförläggningen är de bara korkade, eller som sagt (och underförstått), naiva rasister.

Det man har uppnått är dessutom något som pressen bara väntat på. Alla som inte gillar flyktingförläggningar är rasister. Perfekt, och rikspolitikerna i sjuklövern kommer inte missa denna tillfällighet att driva igenom en lag om att kunna tvinga ut ”flyktingar” till kommunerna efter migrationsverkets behov. Har du, eller några kommunpolitiker något att invända är du och de givetvis rasister.  

2 kommentarer:

cavatus.wordpress.com sa...

Grejen är att politikerna trots att de säger motsatsen tycker att detta är bra så de kan gå på i ullstrumporna om de rasistiska svenskarna (här generaliseras det friskt, nämligen, då det är okej åt det här hållet) och på så sätt skymma sikten för att det i grunden är politikernas fel att det blir så här på grund av deras vettlösa politik. De får alltså en anledning att dölja att det är politikerna som är källan till problemet.

Ulmerkotten sa...

Ok, jag har ju kört liknelsen med det översvämmade badkaret, som du kanske har läst. Kranen till adkaret står vidöppen och bottenploppen är i.

Så vi har väl vattuskräck, är aquafober, eller ser inte hur livgivande vatten är. Allt emedan badkaret rinner över och vattenskadorna blir uppenbara.

Snack om att stänga kranen är vattenfientligt. Men man vill gärna ha hjälp av flera att torka och försöker bortförklara fuktskador och problem med att vatten är livgivande.

Sverige 2012.