tisdag 30 oktober 2012

Om ett hyreshus


Det råder inte mycket tvivel om att de som flyr från inbördeskrigets Syrien är flyktingar som vi kan läsa om i denna artikel. Nu kan jag inte reglerna men i min bok är de just flyktingar.
Men nu är problemet att vi redan har tagit emot en enorm invandring de senaste åren, och vi har helt enkelt inte möjlighet att ta emot fler. Vi kunde senast igår läsa att Migrationsverket går på knäna, kostnaderna för denna invandring är enorm. Kommuner som ”ställt upp” som det så vackert heter, går på knäna och man börjar skrika från dessa på mer pengar och problemen hopar sig. Den ökande kriminaliteten kan vi läsa om varje dag och är uppenbarligen kopplad till ”berikarområden” och där skapad gängkriminalitet. Samtidigt kan man läsa att inga krav på integrering ska ställas på invandrare till detta land.
Genom att bedriva den invandringspolitik som regeringen gjort och gör, är det helt enkelt så att vi inte kan ta emot några riktiga flyktingar nu. Detta eftersom man släppt alla ekonomiska lycksökare som smugglats till detta land. Och enligt överenskommelsen med (mp) kommer snart alla deras anhöriga.
Så nu när vi pratar om riktiga flyktingar är det fullt, så enkelt är det.

Tänk Er Europa som ett hyreshus.

Familjen Svensson på översta våningen med en liten tvåa, tar emot alla som hävdar att de behöver tak över huvudet. Detta trots att det är uppenbara lögner de hemlösa kommer med vid porten. Så man släpper in alla, bjuder dem på mat och tak över huvudet och sängplats. De som nu kamperar hos familjen Svensson börjar nu ställa krav på olika saker och Svenssons och ställa till problem. Men Svenssons är ju just svenskar och accepterar i stort sett allt, och ser det bara som lite problem och glädjande att få ta hand om alla. Att man i själva verket är utnyttjad och lurad faller dem inte in. Det börjar bli rejält trångbott i den lilla lägenheten, men finns det hjärterum…

Ja…farmor och farfar fick tyvärr inte plats, utan får sova i en liten garderob. Men man ställer lite vatten och ett halvt paket knäckebröd vid dörren varje dag. Att de köpte lägenheten i första läget är glömt och historia.

Familjen Koivisto som är grannar har sedan länge insett att man i själva verket inte hjälper hemlösa, utan de som står vid porten och vill in är bara ute efter gratis mat och husrum.

Men på de nedre våningarna bor familjerna Girard, Müller, Smith och andra. De har stora lägenheter men tar emot hemlösa, kollar dem noggrant och slänger ut dem om de inte sköter sig. Man tar inte heller emot alls så många per kvm som Svenssons.

Herr Svensson själv har förbjudit allt negativt prat inom familjen om hemlösa. Bara positiva saker får sägas och definitivt inget nedlåtande eller negativt. Den som ens börjar klipps på en gång, och riskerar en stor stämpel i pannan med rött bläck som det står ”hemlösfientlig” på.


Så helt plötsligt står 15 hemlösa utanför porten. De är hemlösa och har ingen mat, utom allt tvivel. Vad gör familjen Svensson nu? Tvåan är knökfull med påhittat hemlösa som det inte är ett vitten synd om, och bara bor hos den naiva familjen Svensson för att det är gratis.

Herr Svensson har förresten fått kapa sina utgifter avsevärt för att ha råd att försörja alla ”hemlösa” som bor hos familjen och behöver mat.

Är vi med i EU eller inte? Är lägenheten full eller inte? Är du en av herr Svenssons familj?

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm, nog har även jag klämt på tanken att "öppenheten och generositeten" för de som varit mer av de behjärtansvärda slaget var feltänkt och i synnerhet anhöriginvandring. Bostadsbristen och arbetslösheten är ett stort faktum. Nu kommer syrier i massor och där är det värre. Får man igenom visumtvånget mot västbalkan så lär antalet asylsökande gå ned med några tusen. Alltid något.

Ja, man har tagit in för många under "goda tider" så när det krisar i ytterligare ett land (Syrien) så finns inget manöverutrymme. Buffert saknas. Det hade man haft om man inte varit så glada i att släppa in ID-lösa och skapa undantag från anhöringsförsörjningskravet.