söndag 14 oktober 2012

Katten runt het gröt


Här är en artikel i SvD igen om desperationen över att SD:s siffror stiger och stiger. Vad gör då SvD om inte intervjuar alla andra utom SD, och partisekreterare från partier inom sjuklövern får uttala sig. Hela upplägget är liksom lite symptomatiskt. Ingen diskuterar frågorna SD tar upp utan man filosoferar bara på hur man partitaktiskt ska förhålla sig och skyller på olika idiotiska saker som ”omvärldstryck och oro”, och att man ska ”möta dessa människors oro”.  Jäpp, Kent Persson är en ordbajsare av rang. Han har tydligen åsikten att de som sympatiserar med SD gör det som ett uttryck för någon form av obefogad oro, som han och regeringen ska hjälpa till att bota. Jämtin tuggar lite om vilka satsningar man vill göra för att sopa problemen under mattan, givetvis kommer detta bekostas med skattepengar. ”MP:s partisekreterare Anders Wallner menar att SD:s intåg i riksdagen har lett till en humanare migrationspolitik.”. Detta eftersom regeringen för att få majoritet i riksdagen piskades till den oheliga uppgörelsen med MP. Underbart, eller hur?

Men tror någon att någon från SD får uttala sig eller blir citerad? Det finns en viss logik i att lyssna på vad SD har att säga i detta fall eftersom det handlar just om SD, men inte SvD – alla andra ska få hitta förklaringar, svamla och bli citerade. SD finns liksom inte, alla andra partier finns, men inte SD. Trots att snart 10% av svenska väljarkåren stöder SD. Hur länge ska man hävda att SD:s väljare inte förstår sitt eget bästa? Men propaganda och styrda media finns inte i Sverige, eller hur? Och blogglänkar tillåts i SvD till denna artikel, eller hur? Jaså inte...som vanligt då.

2 kommentarer:

Krister Karlsson sa...

Bra att du reagerar över detta fenomen i svensk media. Jag gjorde exakt samma reflektion. Agerandet är lika märkligt som att man enbart skulle låta Moderaternas partisekreterare uttala sig om en opinionsmässig framgång för Socialdemokraterna. Något sådant hade ju varit otänkbart, men andra spelregler gäller tydligen för SD.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, så är det- SD finns inte, får inte finnas , och trots att enligt senaste undersökningen runt 10% sympatiserar (eller i alla fall skulle rösta på SD), med SD, finns de inte i massmedia. Du har aldrig slagits av tanken att man följer order från ovan?

I stort sett hela massmedia följer dessa regler och de är slående likaratade, baserade på Lilla Saltsjöbadsavtalet, men sannolikt med några tillägg just för SD.

Du kan ju fråga dig vilket större nyhetsmedia som gjorde kopplingen mellan invandring och kriminalitet. Jaha, inget. Detta trots att kopplingen är uppenbar, men det är tabu. Man ska tycka synd om berikare som lever i "utanförskap" och försöka förstå deras utsatta situation.

Man blir ganska kräknödig, men så funkar det.