söndag 30 januari 2011

En närig minister som näringsminister

Näringsminister Maud Olofsson, ger goda råd när det gäller hur man ska minska elförbrukningen. Man blir lite kräknödig. Elenergi är en mycket ren energiform. 90% av den elenergi som används i detta land kommer från vattenkraft eller kärnkraft. Inget av dessa släpper ut ett uns av växthusgaser. Vattenkraftens kostnader för produktion är i det närmaste noll, och kärnkraft är billigt.
Våra politiker har alltså bara för att få in pengar sitt eget energibolag Vattenfall, (vars direktörer har både skyhöga löner och bonusar), och miljardvinsterna tillfaller staten. Ovanpå detta har man energiskatter och andra fantasifullt påhittade saker som det givetvis i slutklämmen är moms på. Moms på skatter alltså, visst är det logiskt?
Så nu kommer alltså Muad Olofsson med tips om hur man ska spara el. Vad kostar det att installera nya treglasfönster i en vanlig villa? Lågenergilampor…varför då när elenergi är så miljövänligt, all värmeenergi som vanliga lampor avger värmer huset? Detsamma gäller alla elapparater man har i huset, de bidrar till uppvärmningen av huset så vad är problemet? Med alla elapparater man har som går på den miljövänliga energiformen el, snackar vi alltså om idiotisk suboptimering om man köper miljövänliga lampor och apparater. Har man ett hus som är oljeeldat, är det alltså bättre ur miljösynpunkt att inte har lågenergilampor och energisnåla manicker.
Tilläggsisolera ett hus? Vad kostar det?
Vi har nu haft den kallaste vintern på mycket länge. November och december var de kallaste på hundratals år, och samtidigt försöker man slå i oss snack om växthuseffekten, med att det har varit varmare i andra delar av världen. Det tror jag vad jag vill om, och den lilla påverkan pluttelandet Sverige har när det gäller globala saker är inte värt att nämnas.
Däremot sitter det på min elnota, både de idiotiska miljöflummerierna, och visionerna, samt som vanligt en övertro på att det vi gör i detta lilla land har någon som helst betydelse globalt. Med en massa påhittade idiotskatter och sedan moms på dessa.

Så bästa näringsminister, el är en miljövänlig uppvärmingsform som borde uppmuntras, och på något sätt måste medborgarna värma sina hus, så enkelt är det. Tilläggsisolering och treglasfönster i all ära, men betalar du det?

Inga kommentarer: