tisdag 11 januari 2011

Trevlig svensk medborgare

OBSERVERA: Nedan finns en mycket otäck bild. Känsliga läsare rekommenderas inte läsa detta eller bläddra neråt i denna blogg.


Det är inte varje dag man blir riktigt äcklad och tycker nyheter är rent vidriga, men efter att ha snokat lite på vad en man vid namn Fuad Shangole har gjort och håller på med blev jag riktigt illa berörd. Det är någon form av alias och Google ger att han även heter Fuad Mohamed Qalaf.

Han är alltså född 1965 i Mogadishu, och kom till Sverige 1992. Efter ett tag fick han tydligen uppehållstillstånd och blev svensk medborgare. Han stannade i Sverige i 12 år och det mesta av den tiden var han ”populär” imam i Rinkeby där han försökte få ungdomar att gå med i jihad. 2004 flyttade han tillbaka till Somalia för att ta upp kampen mot den federala regimen och den etiopiska armén.
Efter att Mogadishu intogs 2006 blev han senior-ledare för Al-Shabab. Han flydde 2006 i och med invasionen från Etiopien till Mecca, och 2007 rapporteras att han skulle befunnit sig i Kenya. Text ur Metro 2008: ”
På flera somaliska hemsidor hyllar imamen (Fuad Shangole), svensksomalier som föredömen. Sverige uppges vara ett av de länder som samlar in mest pengar till islamisternas kamp. Imamen uppmanar alla sverigesomalier att resa till Somalia och slåss med islamisterna. 
– Ni kan inte leva bland hedningar och måste ansluta er till jihad.

Det var Fuad Shangole som den första februari 2010 bekräftade att al-Shabab är lierade med al-Qaida och Usama bin Ladin.

Nu börjar hans CV spetsa till sig och man får en bild över hans acceptans för andra;I mars 2009 deltog han i en stening av en 13-årig tjej för att hon inte följt islamisk klädkod. Hon hade inte råd med heltäckande klädsel. (länk) Artikeln slutar ” – Sen tog man upp flickan. Man kunde se hennes hjärnsubstans, och hon var livlös. Då började folk springa därifrån. Hela stan var ju på plats.

Senare samma dag högg han (Fuad Shangole) av handen på en man anklagad för stöld. ”Den fattige somaliern var utsvulten. Han fick syn på en olåst dörr till ett mindre hus. Väl inne tog han kläder och pengar till ett värde av cirka 800 kronor." (Länk)









Denne svenske medborgare är alltså nu högt uppsatt inom Al-Shabab, och deras verksamhet finansieras tydligen bl.a. genom att Somalier i Sverige skickar dem pengar.

I Expressen på denna länk har vi en lite historia om hur en kille inte ville vara med i Al-Shabab, och bestraffades för detta med att få höger hand och vänster fot bortkapade utan bedövning. På hederstribunen för att få se detta satt givetvis Fuad Shangole, vem annars.

Men vad gör då svenska media? Svaret är att man inte berättar sådana här historier. Man ägnar sig åt att försvara svensk invandringspolitik, och berättar små historier om lyckliga barn från Somalia som är tacksamma för att ha fått en fristad i Sverige. Att sådana här saker händer i islams namn och de fruktansvärda och medeltida straff som utdelas både i Somalia, Iran och i andra islamska länder törs man inte nämna.

Vissa politiker, vanligtvis (v) och (mp), menar att alla människor ska ha rätt att flytta till vilket land de vill. Snacka om naiva idioter. Alla som kommer hit är ju stackars ”ensamkommande flyktingbarn”, eller hur?

SIDA skickade förresten iväg 222 miljoner till Somalia i bistånd 2009, varav 28 miljoner i ”Demokrati, mänskliga rättigheter & jämställdhet”. Det heter ”Samarbetet i siffror”, vilket låter trevligt och finns på denna länk. Det verkar ju ha varit väl investerade pengar eller hur? Jämställdheten verkar ju gå framåt, och demokratin och de mänskliga rättigheterna åxå…

Inga kommentarer: