onsdag 26 januari 2011

Hur man tystar SD.


Alltid lika roligt att med ironi se vad PK-media skriver. ”SD förlorade debatten”, är alltså inte förvånande att kunna läsa som huvudrubrik på denna länk.

Jag lyssnade på debatten, och det är klart att det är en subjektiv bedömning om vem som ”vann”. Fritt fram för SvD att skriva att SD förlorade då givetvis. Vi hade alltså läget i riksdagen att samtliga partier hade inlägg på Åkessons inledande anförande. Det var då sju partirepresentanter, som kommenterade och lämnade sina åsikter på ämnet. Det blir inte mycket till debatt, och det finns ingen möjlighet för en person att bemöta på den allokerade tiden allt som sju personer säger. Från vänstersidan var det de klassiska flumargumenten, och från regeringssidan lite av samma sak, med undantag från Beatrice Ask, som hade ett bre argument i att SD motarbetat EU-samarbetet emot terrorism. Vad detta grundar sig på vet jag inte, men jag förutsätter att SD haft goda anledningar därför.

Man hänvisade i några fall till Europol, och den nya publikationen, men den är faktiskt helt irrelevant av dessa anledningar:
För det första klassningen av vad som är terrordåd. Man har uppenbarligen klassat allt som kan vara terrordåd som sådana, och har uppenbarligen plockat med massor av ETA-dåd av mindre signifikans.
För det andra pratar vi om global terrorism, inte bara om EU. Islamistisk terrorism är global, vilket är ganska uppenbart om man t.ex. skulle inkludera Irak.
För det tredje är de dåd som islamistiska terrorister ställer till orsakade för att döda så många oskyldiga ”icke troende” som möjligt.
För det fjärde, visar statistiken varken hur många som drabbats eller kostnaderna för dåden. Det är knappast konstigt att man inte hittar dömda självmordsbombare. Det ligger liksom i sakens natur.

Så visst kan SvD köra med rubriken att ”SD förlorade debatten”, men det är inte mycket till demokrati att låta sju personer uttala sig och sedan förvänta sig att en ska kunna bemöta alla de dumheter som är svar, på en mycket kort tid, alltså samma tid som var och en av de sju hade till sitt förfogande. Hade det varit en debatt hade Åkesson fått samma tid att bemöta varje påstående som varje riksdagsparti. Det var faktiskt SD som begärde denna debatt.

4 kommentarer:

Erik M sa...

Bloggare är säkert farliga människor, helt klart. Jag själv hör ju till dem, numera. Dessutom är det alltid så att sanningen har sina härolder, alla de som ropar "Vi vann"...

Kanske är det därför vi fortsätter blogga, bäste bror. På grund av den enkla visshet som gryr i våra sinnen, och som säger att den stora massan inte kan ha rätt. Vi förblir individer. Vi fortsätter tänka och tala.

Ulmerkotten sa...

@ Erik M

Så sant! Jag tror internet kommer att bli den forna politikens död. Tiden när man genom härolder kunde proklamera för folket vad som gällde kommer till ända.

Härolderna har de senaste årtiondena varit den totala kontrollen över nyhetsmedia och medborgarnas blinda tro på deras opartiskhet.

Fokus för medborgarna kommer att flyttas från dessa media till informationen på internet, och där kan du och jag kanske ha en lite påverkan, bäste bror.

Det är jobbigt att blogga, och jag vet inte vad jag drivs av. Desperation kanske, lust att skriva kanske, ilska kanske, tja, jag vet inte men jag vill tillhanda hålla mina åsikter, och för de som vill lämna åsikter på dessa är det bara att kommentera. Har jag tid svarar jag på dessa åxå, och ibland får man nya aspekter och kommentarer som är värdefulla och tänkvärda.

Anonym sa...

Att prata om annat kommer inte att duga i längden. Efter Stockholmsbombmannen har svenskarna på ett helt annat vis fått upp ögonen för det stora problemet som stavas islamitisk terrorism av den enkla orsaken att islam i första rummet ÄR ett totalitärt, religiöst politiskt system som frontalkolliderar med alla ärliga demokratier.

Sveriges folk har under så lång tid invaggats i tron på Den Goda Staten att det dröjer ytterligare ett tag innan så många klarnat till tillräckligt för att förstå de andra partiernas oerhörda förakt för den egna nationens folk. I god tid innan valet 2014 kommer dock så mycket mer hunnit hända så att trängseln UTANFÖR riksdagen av fd riksdagspartier ska bli en sann njutning...

Robin Shadowes sa...

Jag tror snarare att den forna politiken kommer bli internets död. Dom accepterar inte att vi har denna frihet helt enkelt. Eliten gillar konsensus och att alla gillar eller snarare tänker lika. Därför kommer internet inom kort att bli kraftigt reducerat och censurerat.