tisdag 25 januari 2011

Fredlig religion?


Som alla vet är det som står i koranen lag för muslimer. Inget debatterbart, inget som man kan ifrågasätta eller göra avkall på. Så låt oss studera Sura 47:4 ur koranen:

”När I möten dem som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem! Slån dem då i bojor!… De, som dödats för Guds sak, deras gärningar skall han aldrig låta gå om intet. Han skall vägleda dem och sköta om deras sak på bästa sätt. Och låta dem ingå i paradiset, sådant han lärt dem känna det…Men död åt dem, som äro otrogna! Deras gärningar gör han om intet. Och detta därför att de försmå vad Gud nersänt, och så låter han deras gärningar förspillas”.
Det kan knappast bli mycket tydligare. Det är alltså en ren uppmaning att döda alla som inte är muslimer, och den som utfört eller försökt utföra detta men själv dödats kommer till paradiset.
Ovanpå detta har vi en lång rad med självmordsattentat och terrordåd, senast nu i Moskva. Vi har en lång rad med högt uppsatta islamistiska ledare som predikar våld och förintelse av otrogna. Vi och många andra länder har stridande trupp mot militanta muslimer i Afghanistan.
Men trots allt detta indoktrineras vi av media och våra politiker att vi ska acceptera islam som en religion i detta land, och man har visioner om någon fredlig samexistens baserat på ömsesidig respekt och förståelse.
Visst är det så att inte alla muslimer är terrorister. Men det är så att alla terrorister är muslimer med mycket få undantag, det finns det tusentals exempel på de senaste årtiondena.
Den dagen muslimerna slutar med terrorhandlingar, och tar bort verser som den ovan ur koranen, som uppenbarligen uppmanar till rena terrordåd och mord kan man diskutera om islam ska tillåtas verka och spridas i detta land. Man måste givetvis även ta bort en massa verser som inte är förenliga med vår västerländska kultur och våra lagar. Men till dess bör man helt enkelt förbjuda islam att verka och spridas inom detta land.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet! Även om jag inte kan hålla med om allt. Det är ju nämligen så att alla muslimer tolkar koranen på olika sätt, där vissa följer det du citerade och där andra följer den på ett annat vis. Men jag håller ändå med dig på det mesta.

Ulmerkotten sa...

Jag kan inte tolka koranen på annat sätt än att det är en ren uppmaning till terroristhandlingar.

Sedan har vi ju problemet att ingen muslim har någonsin, mig veterligt rört ett finger för att stoppa andra muslimer att utföra terroristhandlingar. Efteråt beklagar man och verkar oförstående och avståndstagande, men man hindrar inte.
Alltså, det är OK att inte utföra terrorhandlingar i islams namn, men det är emot koranen att förhindra dem som troende muslim. Dessutom har man att göra med militanta terrorister, och det är sannolikt "högst ohälsosamt", att ange dem eller försöka stoppa deras planer.

Anonym sa...

Jag håller inte riktigt med din tolkning av islam. Jag vill först understryka att jag INTE är muslim utan ateist innan jag fortsätter och tycker att alla har rätt till sin religion vare sig man är muslim i Sverige eller kristen i Iran. Inga religioner är onda i sig men vår tolkning kan vara det.

Jag är ingen Koranexpert och ifrågasätter inte att den versen du citerar verkligen finns i Koranen. Men Jag VET att det även finns verser där muslimer uppmanas att acceptera och samexistera med andra religioner.

Historiskt vet man att kristna och muslimer har faktiskt levt sida vid sida i t.ex Andalusien i Spanien i drygt 700 år (711-1492).

Man får ju tänka efter i vilket sammanhang verserna skrevs. Den versen du citerar har förmodligen skrivits i islamensungdom när den var i sin expansiva fas. Medans de verserna som manar till acceptans och samexistans skrevs när islam har vuxit till den storlek som skulle garantera sin överlevnad som religion.

Jag tycker att din tolkning av koranen och islam som religion har nedlsående likheter med muslimska terroristers och exteremisters tolkning.

Jag håller inte heller med när du säger:
"Men det är så att alla terrorister är muslimer med mycket få undantag"
Enligt Europools statistik står muslimer/islam för 0.34% av alla terrordåd medans nazistiska och andra höger exteremistiska/separatistiska grupper som delar din syn på islam för 90.17% (länk: http://www.familjeliv.se/Forum-26-175/m56128395.html?http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/TESAT2010.pdf)

Anonym sa...

Det står också att man ska dödas om man lämnar islam. Inget att tolka det står klart och tydligt. Skulle man tycka att det var ok om moderaterna införde en sådan regel?

Anonym sa...

Man får inte tolka Koranen, det som står i den är sant och korrekt. Det betyder att det bara är någr hundra tusen muslimer som är riktiga muslimer.

De muslimer som INTE dödar oss "otrogna" är inga muslimer utan bör också dödas av terroristerna.
Det finns inte moderata muslimer.
Finns det moderata Nazister?

Anonym sa...

Ojojojjjjj vad "ateist-Anonym" har fel.

Dom våldsamma surorna är dom nyare i koranen.

Islam tog delar av spanien med våld. Är det fredligt?

Dessutom så misstolkas interpols undersökning grovt. Nazister stod inte för många brott alls! Deras siffror blandas ihop med separatisters (som inte ens finns i sverige). England finns inte med och avslöjade/förhindrade terrorbrott finns inte med. Dessutom så är många terrorbrott "bara" vänstermuppar som spränger bankomater. Separatisterna som är den största och farligaste gruppen har dödat ca 800 personer sedan 60-talet. Terrormuslimerna kommer snabbt ikapp. Bara 9/11 tog över 3000 liv det var dock i USA.
Lär man sig läsa så ser man i interpols rapport att den inte är komplett. Undrar varför?

/Danne

Anonym sa...

Jag är ateist och de flesta religioner har alla sitt eget skit. Kristendomen t ex är minst lika hemsk... allt beror på hur man tolkar skiten. Och jag tror knappast om man är troende att man följer allt till punkt o pricka. Är knappt möjligt i detta samhälle, se de som är kristna som följer bibeln fullt ut. De är ju minst lika galna ^^ Jag tycker att du har en smal, sned och trångsynt bild av verkligheten kring islam.

Ulmerkotten sa...

Men det är olagligt att uppmana folk att begå brott. Att uppmana läsare till att mörda vem det vara må, är alltså inte tillåtet i detta land.
Skriver jag något sådant här, eller i tryckt form är det åtalbart.

Det finns givetvis massor med andra saker i koranen som ej heller överensstämmer med svensk lag, eller uppmanar till lagbrott, t.ex. religionsfrihet, jämställdhet, syn på homosexuella, m.m.

Man må diskutera och kritisera lagar inom tryck- och yttrandefrihetens gränser. Men man får inte uppmana till lagbrott. Det gör koranen.

Det anses ju t.ex. vara "agg mot folkgrupp" att skriva "neger". Är det då inte agg mot folkgrupp att uppmana till överlagt mord?

Alltså, är det helt enkelt så att koranen kan förbjudas som skrift i detta land.

Andreas sa...

"Historiskt vet man att kristna och muslimer har faktiskt levt sida vid sida i t.ex Andalusien i Spanien i drygt 700 år (711-1492)."

Ja, men de kristna var förtryckta, betalade mer i skatt och förudmjukades medans de gjorde det(allt i enlighet med Koranens påbud och regler).

Anonym sa...

@ Anonym 25 januari 2011 10:49:
I PDF-filen från Europol:The European Union (EU) Terrorism Situation and Trend Report (TE-SAT) 2010 (http://bit.ly/aB5Ztq) framgår att det att det 2009 rapporterades 294 terrordåd. Av dessa utfördes 237 av separatister i Spanien & Frankrike (till detta tillkommer 124 dåd i Nordirland). Vidare framgår att antalet terrorattentat utförda av vänsteraktivister/anarkister ökar inom EU (40st). Extremhögern gjorde 4st & islamisterna 1st terrordåd. Hotet från islamistiska terrorister både innanför och utanför EU anses dock fortfarande vara allvarligt, särskilt när målet just är att genomföra attacker där antalet civila offer kan bli många.

Om exemplifierar det hela så smäller ett störtat passagerarplan mot en skyskrapa högre än fyra molotovcocktails mot någon lagerlokal... Sen kan vi ju försöka påminna oss vilka som nyligen planerat och även attackerat Vilks och Westergaard? Vem var det som utförde självmordsattentatet i Stockholm och vad var motivet? Vilka är det som planerade attentat mot tidningen Politiken och Jyllands-posten i Danmark etc. etc.
Om politikerna inte sätter stopp för den här utvecklignen så kommer det sannerligen sluta illa. Vem tror att polisen i framtiden kommer att upptäcka alla potentiella attentatsmän i tid? Ingen. En fundamentalistisk syn på islam är icke kompatibel med ett västerländskt, demokratiskt och jämställt samhälle. Fundamentalisterna kan inte integreras här lika lite som olja kan blandas med vatten. De kommer att fortsätta bygga sina parallellsamhällen i Sverige och segregationen mellan "oss" och dem" kommer att fortsätta medan allt fler och fler krav ställs på svenskarna att anpassa sig efter deras seder och villkor. Dessa krav hörs allt oftare och oftare. Vågar politikerna sätta ner foten?

Anonym sa...

@Anonym, 2011-01-25 10:49

"Den versen du citerar har förmodligen skrivits i islamensungdom när den var i sin expansiva fas. Medans de verserna som manar till acceptans och samexistans skrevs när islam har vuxit till den storlek som skulle garantera sin överlevnad som religion."

Faktum är att det är tvärtom. De toleranta delarna av koranen finns i bokens början, medan de våldsamma delarna finns i bokens slut. Det finns också en regel som säger att om två delar av koranen motsäger varandra så gäller den som kommer sist.

De våldsamma delarna övertrumfar alltså de toleranta delarna, och det är säkert en stor del av förklaringen till den muslimsk terrorn världen över. Islam är en intolerant och totalitär ideologi som förespråkar förintelse av "otrogna", en grotesk lära baserad en fruktansvärd bok som är fullt i klass med Hitlers Mein Kampf. Själv brukar jag kalla koranen för Mein Koran, p.g.a. denna likhet.

Anonym sa...

Håller med Anonym @ 25 januari 2011 11:42 och Europool rapporten: Att muslimsk terrorism har för mål att oraksa mest skada i form av människolidanade alltså är den (även om statistiskt sätt försumbar) mer allvarlig än andra terrorbrott. Man ska inte acceptera terror punkt slut, vare sig i allahs naman eller nån/något annat.

Men från det att svartmåla en hel religion, som det framgår av denna artikel och vissa inlägg, tycker jag ändå lite orättvist och vilja förbjuda den i Sverige, som så vitt jag vet är ett demokratiskt och sekulärt land, är väl att ta i. Då är man inte bättre än ayatollan i Iran...

Jag gillar ditt uttryck "En fundamentalistisk syn på islam är icke kompatibel med...." -> att du särskiljer islam som religion från "fundementalistisk islam" som är EN tolking av den. Jag håller med att "fundamentalistisk islam" och "fundementalism" överhuvudtaget har ingen plats i vare sig Sverige eller någon annanstans i världen...

Och de stämmer... Glömde att nämna att Europool rapporten var från 2009... my bad

/Anonym 25 januari 2011 10:49:

Ulmerkotten sa...

@ Anonym (närmast ovan)
Jag har inga problem med muslimer, och folk får väl ha vilken religion de vill så länge det inte påverkar mig eller går emot svensk lag. Men...om de ska verka i detta land, och är den fredliga religion de utger sig för, borde de inte ha några som helst problem att dra ur de sidor ur koranen som uppmanar till våld, eller på andra sätt inte är förenliga med svensk lag.

Vidare borde de aktivt verka för och ange andra muslimer som planerar terrorism. Inte bara beklaga, verka överraskade och snacka smörja efter ett dåd har hänt, som är regeln idag.

Tills detta händer bör koranen förbjudas, och även spridningen av islam i detta land.

Anonym sa...

Jisses... Verkar som att jag har tänt en gnista i en krutburk med mitt inlägg (Anonym @ 25 januari 2011 10:49). Fick fler kommentarer till det inlägget än själva artikeln...

Jag tycker att alla borde tolerera och respektera varandra oavsett religion. Jag är själv ateist och har inget emot att andra är muslimer eller kristna eller what-ever... Jag är dock starkt emot användningen av religion i politiska sammanhang (t. ex. terrorism) som leder till förtryck och människolidande. Men jag förknippar inte den handlingen till religionen i sig utan till tolkningen vissa individer tycks göra.

Kristna har inte heller varit särskilt snälla mot exempelvis samerna när de skulle kristnas...

Alla religioner har sitt eget "skit" som någon har så fint uttryckt det i ett tidigare inlägg...

Anonym sa...

Tycker att Anonym @ 25 januari 2011 11:22 har faktiskt det klokaste inlägget hittils :)

"Jag är ateist och de flesta religioner har alla sitt eget skit. Kristendomen t ex är minst lika hemsk... allt beror på hur man tolkar skiten. Och jag tror knappast om man är troende att man följer allt till punkt o pricka. Är knappt möjligt i detta samhälle, se de som är kristna som följer bibeln fullt ut. De är ju minst lika galna ^^ Jag tycker att du har en smal, sned och trångsynt bild av verkligheten kring islam."

/Anonym @ 25 januari 2011 10:49

Anonym sa...

Jag vänder mig med min kommentar till Anonym 25 jan kl. 10.49. Du skriver:"Den versen du citerar har förmodligen skrivits i islamensungdom när den var i sin expansiva fas."....

Några här har reagerat på detta och så gjorde även jag: Du kanske känner till följande: När Mohammed var ca 25 år gammal (han växte upp som faderlös)träffade han i Mecka en rik änka ca 20 år äldre. Hon födde honom några barn. Efter att hon dog ca 20 år senare, blev Muhammed etablerad i Mecka och började samla kring sig anhängare.

Hans uppenbarelser och verser (skrivna av andra) har fredlig innehåll, för att deras grupp var inte stor och inte mäktig. Men de var inte omtyckta av stammarna som levde där. När de fick fly mot Medina, kom de i strid med en karavan som var på väg från Syrien (med dyrbar last). Muhammeds krigare mejade ner alla och som segrare drog till Medina.

Där hamnade de i strid mot dåvarande stammar som levde där, dödade ledare för en stam som försvarade sig och en annan stam gav upp och konverterade till islam. Den dödes ledares hustru tog Muhammed till sig som sin hustru (eller fick som gåva? för att så hände det ofta), andra kvinnor delades mellan hans krigare. Som mest hade Muhammed ca 13 kvinnor i sin harem. Andra fick nöja sig med 4 stycken.

När Muhammed behövde stationera nya regler, fick han uppenbarelse om Gud och som hans Profet var det givet och heligt att så skulle folket leva. Muhamemd var listig att kunde gardera sig det bästa av allt. Hans närmaste var inte dumma de heller. Och så är det till dessa dagar. Härskande imaner och andra högsta inom islam vet mycket väl att med tillräcklig indoktrinering och terror hålls massan i underkastelse och de kan plocka russin ur kakan.

Vidare vet vi att Mohammed började med pedofilverksamhet ganska tidigt efter att han blev änkeman vid 40-årsålder. Aisha var bara 6 år när hon tvingades att leva hos honom, 9 år när han våldtog henne. Sedan dess praktiserats detta av äldre och mycket gamla män inom islam - följer Muhammed som det sägs, vill likna honom på alla sätt. Bekvämt och njutbart eller hur? men avskyvärd när man tänker på dessa småflickor. Hans kontroll över sina kvinnor blev start till andra män som skulle avskärma sina från insyn och kontakt - där har vi tradition att kvinnor tvingades att täcka sig - fram till våra dagar. Ingenting i Koran sägs om detta.

För att kunna förstå varför muslimer som de är, måste man förstå att islam är inte bara religion som Muhammed uppfann (för att leva bekvämt och njutabart) och med våld spridit i hela Arabien och norra Afrika. Islam är ett totalitärt system som tar anspråk på hela människan med hjälp av sharia lagar. Det värsta totalitära system som har funnits på vårt jord och som kan leda till hela världens katastrof.

Vakna svenska folket, vi måste rädda som räddats kan om vi ska ha någon framtid. Svenska politiker har svikit oss - är landsförrädare med Reinfeldt i spetsen.

Anonym sa...

Som tillägg till mina förra kommentar till Anonym 25 jan kl. 10.49:
Gå till www.koranensbudskap.se och leta fram denna omstrida vers 47:4 Du hittar den i Medina-perioden, dvs när Muhammed etablerade islam med våld och terror. Alla fredliga verser tillkom i Mecka när han var utan makt - alla med våld tillkom i Medina-perioden när han härskade över stora stammar.

Vill man leva naivt hela sitt liv och fortsätta med att låta sig indoktrineras av dem som säger att islam är en fredlig religion - ja, då förkastar man kritiska röster.

Den som säger att även kristendomen har mörka perioder har rätt med att Gamla Testamente beskriver dessa ständiga krig i Mellanöster där stammar drog i strid mot stammar. Efter att Jesus föddes och dog har inom kristendomen inte funnits ett enda ord om att meja ner fiender - tvärtom känner vi till som skrivits i Nya Testamente om att vända andra kinden mot fienden och älska sin nästa så som sig själv.

Kristendomen har förändrats under upplysningsepoken till det bättre, islam kan aldrig förändras för Koranen får INTE reformeras. Juste, då skulle alla manliga islamiska härskare förlora och det vill de inte.

Tannhäuser sa...

Nu när du säger det:

Var är de POLYTEISTISKA självmordsbombarna, som tex självmordsbombande hinduer och asatroende ? Är det inte rätt konstigt, att bara MONOTEISTER och monoteistiska religioner kan tolka sina biblar och koraner på "rätt" sät för att börja bomba folk ??