lördag 8 januari 2011

Vad är en nyhet i PK-Sverige

Jaha, man har haft en uppgörelse i Alby. Varuti ligger nyhetsvärdet? Det är väl ingen nyhet i detta land längre att det finns kriminella gäng i de gamla miljonprojektsområdena, och att de skjuter på varandra vid diverse konflikter. Den nye lasermannen Mangs, i Malmö hade ju skjutit några stycken, emedan de mer "förklarbara" skottlossningarna relaterade till invandringen uppgick till det tiodubbla. Det är som våra folkvalda politiker uttrycker saken; integrationsproblem. Så att om en person blir skjuten i Alby är det väl ingen nyhet. Det är som det ska vara Sverige nuförtiden. Knappt ens brottsligt om man tänker efter, och kan skyllas på antingen religion eller anpassningsproblem.

Förresten sköts en delstatsguvernör för Punjab i Pakistan igår med 26 skott. Någon tyckte han hädat profeten Muhammed (länk). Han hade uttalat sig negativt om Sharialagar. Inte ett ljud om detta i någon dagstidning, man vill ju inte underblåsa vetskapen om att det finns militanta islamister.

Om däremot en kongressledamot ingen i Sverige varken känner till eller bekymrar sig om i USA skjutits av någon idiot, är det stora rubriker på förstasidan i både SvD och DN.


Inga kommentarer: