fredag 7 januari 2011

Naiva politiker

I dagens ledare i DN ska man skilja på tro och terror (länk).

Jäpp, visst är det så att det är kanske en liten klick, eller promille som är terrorister, eller potentiella sådana inom islam. Det är vad hela artikeln handlar om, och att man därför inte ska betrakta alla muslimer som terrorister eller bestraffa dem kollektivt. Enkelt och logiskt.

Men det är inte riktigt så enkelt. Islam är en militant religion och baseras dels på att de som inte är troende är mindre värda än de troende, och vidare på att varje god muslim ska arbeta för sprida islam och bekämpa de ej troende. Detta är alltså baserat på det som står i en 1400 år gammal skrift och det är muslimernas lag. Så även om vi nu har en hel skala av muslimer som tror olika, kan de som är sekulariserade, eller mindre militanta inte säga emot de som är det. De militanta kan enkelt hänvisa till koranen och att emotsäga vad som står i denna går inte att göra.

Slutsatsen är alltså att även om de mindre militanta muslimerna inte vill vara med på, eller inte gillar det de militanta planerar eller utför, gör de inte ett vitten för att stoppa dem. Det har inträffat tusentals terrorangrepp över världen, men de sekulariserade muslimerna gör inte ett vitten för att stoppa de militanta. Man låtsas som man inte känner till något, och man stoppar huvudet i sanden som en struts. När sedan ett terrorangrepp inträffat, är media fulla med intervjuer om att det är en ”enskild förvirrad idiot”, ”ingen visste vad som skulle hända”, ” ingen kunde någonsin tro” o.s.v. helst i kombination med uttalanden av imamer. Givetvis i media nämns även att terroristerna har tolkat koranen fel och att det är en fredlig religion, vilket bevisas av att alla muslimer inte är terrorister. En klassiker i PK-media.

Men man ska då lära sig skilja inte bara på tro och terror som ledaren skriver. Man ska även skilja på de som tror och kände till, men inte gjorde något. De är att betrakta som medskyldiga. Det finns givetvis även de som tror och inte kände till, och de är givetvis helt oskyldiga. Men det finns en alltför stor klick som tror, är terrorister och de som tror och vet men inte gör något.

Det är helt klart att den muslimska terrorismen måste bekämpas, och vi betalar massor med pengar till SÄPO, polisen m.m. för detta. Vi ser vår integritet bli nedskuren i FRA-lagar, SWIFT-avtal, registrering av resor, datalagringsdirektivet, och ett Bodströmsamhälle som baseras på att ”har du bara rent mjöl i påsen..”. Tack så förbannat mycket för detta! Detta emedan man i en intet sinande ström plockar in fler potentiella terrorister till detta land.

Men frågeställningen kvarstår; varför gör inte de sekulariserade muslimerna ett dugg för att förhindra terrorbrott? Det finns inte en möjlighet att de operationer som terroristerna i västländer planerar och iscensätter inte känns till av andra muslimer som inte vill delta i aktionerna. Det borde ligga i deras intresse att terroraktioner hindras om de anser att terroristerna har en felaktig tolkning av koranen.

Mot denna bakgrund är regeringens handlande helt ofattbart. Ofattbarheten ligger i fyra saker:

För det första mängden människor man plockar in till detta land, och under vilken tidsrymd. Detta är det fundamentala problemet, och Sverige har tagit emot alldeles för många på för kort tid i relation till folkmängden. De följande tre problemen jag listar är bara följdverkningar at detta problem, och det handlar alltså inte som politikerna gör gällande att det är integrationen som är problemet, inte mängden invandrare. Det säger sig självt att om man tar emot fler än som kan integreras i det svenska samhället blir det problem. Massor av problem, och de ser vi i form av kravaller, brottslighet, islamsk fundamentalism o.s.v.

För det andra vilka länder de kommer ifrån. Det är helt enkelt så att ju mer skild en person är från svensk kultur och sedvänjor, ju svårare och längre är givetvis integrationen. Man har alltså plockat in massor med människor från MENA-länderna, och sedan blir man överraskad över integrationsproblem och islamsk fundamentalism. Alltså, först plockar man in massor med människor från Somalia, Afghanistan, Irak, o.s.v. vilket är länder kända för just islamsk fundamentalism, sedan blir man överraskad att man får terrorism på halsen. Mycket märkligt eller hur? Hur naiva är svenska politiker?

För det tredje inställningen att vi svenskar (eller pursvenskar), ska ta emot dessa personer med öppna armar och tycka att de tillför vår kultur något. Samtidigt snackar man om integration. Hur ska man ha det? Ska personerna som kommer hit integreras i det svenska samhället eller inte? Om svaret är ”inte”, lever man i någon idiotisk vision om att alla kan leva sida vid sida i ömsesidig förståelse och respekt. Jag är ledsen, men det har inte fungerat någonstans i världen någon gång. Det är en rent naiv inställning, dessutom är det uppenbart att de som kommer till detta land har börjat ställa krav på hur vårt samhälle ska förändras för att passa de som kommit hit. Skolmat, snack om sharialagar, badtider, klädsel, helger o.s.v. är bara några exempel.

För det fjärde att man tillåter segregation, företrädesvis i gamla miljonprojektsområden. Detta leder givetvis till autonoma segregerade områden där de som bor inte har något som helst incitament till att varken lära sig svenska eller känna delaktighet i det svenska samhället. Man bor i närheten av de med samma ursprung, kultur och religion för att känna samhörighet, inget konstigt alls. Men det kommer aldrig bli någon integration i det svenska samhället. Snarare autonoma områden med egen inofficiell lagstiftning baserat på hur det fungerade i landet personerna kom ifrån.

Så, för att knyta ihop påsen; Som man bäddar får man ligga. Har man en helt ogenomtänkt och ologisk invandringspolitik, samtidigt som man släpper in alldeles för många, på för kort tid, och från länder kända för fundamental islamism så finns det knappast någon anledning att skriva artiklar om att man ska skilja på tro och terror. Den sanslösa invandringspolitiken har lett till detta vilket alla borde inse. Visst är det så att alla muslimer inte är terrorister eller potentiella sådana. Men faktum är, att i stort sett alla terrorangrepp som skett de senaste årtiondena har begåtts av muslimer.


2 kommentarer:

Julia Dred sa...

Ett fullständigt lysande och utförligt blogginlägg. Du beskriver situationen mycket bra.

Ulmerkotten sa...

@ Julia

Tack! Det är ungefär som att ha getingar i eller runt sitt hus. Alla sticks inte eller är aggressiva. Men ju fler getingar man har, ju större är risken att man blir stungen.