fredag 14 januari 2011

Vad håller Ullenhag på med?

Men vad är det som är fel i huvudet på våra politiker? Ju mer jag funderar på saken ju konstigare blir det. Senast igår hade integrationsminister Ullenhag ett möte med ledande muslimska föreningar för att motverka kollektiv skuldbeläggning av muslimer för terrordåd och ”islamofobi”.

Sannolikt kommer han försöka snacka med dessa organisationer för att få någon form av samverkan så de ska motverka terroraktioner. Visst låter det vackert och hedervärt? Nästa steg är väl att han drar iväg pengar till dessa organisationer för att stödja deras verksamhet, och genom detta kan han hävda att de hjälper till att motverka terrorism.

Förbaskat enkelt och ser bra ut i pressen.

Men är det så enkelt? Knappast.

För det första har vi det enkla faktum att muslimer inte anger varandra. Det har inträffat tusentals terrordåd i världen, och mig veterligt har inte ett enda stoppas av andra muslimer. Varför tror Ullenhag att just de svenska muslimerna och deras organisationer skulle på något sätt vara annorlunda, eller agera på annat sätt än de historiskt har gjort både i Sverige och utanför landet? I mina ögon är det ungefär samma flumpolitik och gäller hela integrationspolitiken, d.v.s. någon utopisk vision som inte någonstans eller någon gång visat sig fungera.

Men sedan har vi kärnfrågan; Är islam en våldbejakande religion? Om så är fallet är det inget fel alls att vara islamofob.

Låt oss först göra liknelsen med olika terrorstämplade organisationer som använder sig av våld. De är förbjudna. Man kan givetvis vara med i Hizbollah, al-Shabab, al-Qaida, Hamas, eller vilken organisation som helst utan att ha begått brott, och utan att vara våldsam eller terrorist. Men deras filosofier generellt går ut på att bruka våld och de är därför förbjudna. De har dock en gemensam faktor som just är islam.

Vidare har vi det faktum att tusentals terrorbrott utförts i islams namn, oavsett om det har haft någon direkt koppling till terrororganisationer eller ej.

Dessutom finns det länder i vilka islam praktiseras. Vi har t.ex. Iran, Somalia, Pakistan, Irak, Afghanistan och Pakistan. Man frågar sig om dessa länder kännetecknas av stabilitet, mänskliga rättigheter, religionsfrihet, jämställdhet, frihet och alla andra saker vi i Sverige förknippar med ett modernt västerländskt samhälle.

Grundproblemet är att hela islam baseras på koranen, och att den ska följas till punkt och pricka. Den ger inga möjligheter till tolkningar, som t.ex. är fallet med Bibeln, och det innebär att de delar i koranen som legaliserar och förespråkar våld eller våldshandlingar inte kan ifrågasättas. Kopplingen till Ullenhags utspel är alltså den att en muslim inte behöver vara våldsam eller terrorist på något sätt, p.g.a. att han eller hon helt enkelt struntar i de våldsbejakande delarna. Men det betyder samtidigt att det vore emot koranen att försöka stoppa någon som, enligt koranen, tar till våld mot icke troende, eller brukar våld för att på något sätt gynna islam. Man stoppar alltså bara huvudet i sanden och vill inte vara med, men man kan inte stoppa en terrorhandling eller ange den till polisen, det vore emot koranen.

Dessutom har vi alltså att göra med våldsbejakande muslimer/terrorister, och jag kan svårligen tänka mig att någon vill (för sin egen hälsas skull), försöka hindra dem i sin verksamhet. Det vore säkert en säker dödsdom.

Vad finns det nu för bevis för denna tes? Svaret är massor. Det är bara att öppna vilken tidning som helst så kan man läsa att intervjuer med vänner, släktingar, imamer och andra muslimer som efter varje terrordåd berättar att de var helt omedvetna om vad som skulle hända, de kan inte fatta ett dyft, och det var en så trevlig kille, han var inte speciellt religiös, vi såg inga sådana tendenser, han var en normal muslim o.s.v.

Till saken hör även att det är helt ok att ljuga om det gagnar islam.

Emot den bakgrunden ska man alltså se Ullenhags utspel. Sannolikt kommer han stänka iväg några miljoner för att motverka ”islamofobi”, via olika muslimska föreningar. Dessa pengar kan i bästa fall användas för att predika acceptans för islam, d.v.s. propagera för islam t.ex. i skolor. I värsta fall finner de vägen till någon av de nämnda organisationerna eller länderna.

DN

Expressen

1 kommentar:

Crille sa...

Har forskat lite i termen islamofobi och skrivit om det här. Ullenhag och Co är grundlurade!

http://aktualia.wordpress.com/2011/01/13/ullenhags-historielosa-islamofobi/