söndag 30 januari 2011

Flyktingvåg från "Nya Iran"?

Av Egyptens knappt 80 miljoner invånare är ca 90% muslimer, och landet omskakas för närvarande av en regerrätt revolution. Utgången är ganska självklar och Mubarak är ute ur matchen. Men de stora frågeställningarna är två; för det första har man inte sett något i massmedia som verkar ha förebådat detta. Det verkar som det är något som relativt snabbt inträffat i stor skala, och verkar dessutom vara ganska välorganiserat. Det verkar liksom inte ha varit ett missnöje bland medborgarna som puttrat i en massa år till dess bägaren rinner över, och utmynnar i tilltagande demonstrationer som i slutänden gör situationen ohållbar.
Det verkar dessutom som man inriktar sig på att störta Mubarak och hans styrande, emedan det är oklart vad man egentligen vill. Sedan har Egypten fått militärt bistånd av USA, vilket framgår av ett dokument som läckt ut från Wikileaks. Det verkar röra sig om drygt en miljard dollar årligen.

Jag håller därför för sannolikt att hela denna revolution är iscensatt av islamistiska krafter som avser att ta över landet, sannolikt stödda av bl.a. Iran och Al Qaida.
En riktigt skrämmande utveckling i denna region alltså, men definitivt sannolik och man kan då förvänta sig en strikt muslimsk stat på samma sätt som Iran. Att hoppas på ett land med demokrati i vår mening, där 90% av invånarna är muslimer må någon flummig och drömmande visionär tro på.

För det andra har Egypten 5-10% kristna, alltså uppemot 8 miljoner personer, och om det kommer att bildas en muslimsk stat, kan man förvänta sig förföljelser och förjagning av denna minoritet, varande otrogna. Sedan behövs det inte mycket logik för att gissa att en enorm flyktingvåg kommer att skölja över Europa, och då i synnerhet detta lilla land, som de senaste årtiondena blivit slasktratt för alla som kan säga ”flykting” på något språk, och kunnat dra en rövarhistoria.

Nu uppstår då alltså problemet att det redan finns ca 500.000 muslimer i landet, och om nästa flyktingström skulle bestå av uteslutande kristna, som måste samsas i muslimska områden, kan man gissa hur det kommer sluta. Det kanske är dags för våra politiker att ta ner den flummiga multikuliflaggan, och snacket om att det är så synd om alla, samt sist men inte minst tro att man kan skapa en fredlig samexistens i detta land både mellan oss svenskar och invandrade lycksökare, och vidare mellan alla olika befolkningsgrupper och religioner som kommer till detta land.
Islam är en militant religion och det faktum att vi ohämmat släppt in människor i detta land som inte vill eller kommer att integreras, och baserar sin tro och sina gärningar på koranen, som varken är förenlig med svensk lag eller ett modernt västerländskt samhälle, gör inte vi nu sitter på en regelrätt krutdurk. Tvingas man ovanpå detta ta emot en stor mängd kristna flyktingar från Egypten, är risken överhängande för att krutdurken kommer att brisera.


 SvD


 DN


DN



Inga kommentarer: