onsdag 12 januari 2011

Om landsförrädare

Igår läste jag ett nytt inlägg i Mopsens blogg. Det är Stellan Bojerud som kör den. Den senaste tiden har det varit lite tunt med ilägg från honom, men det kan man ju acceptera eftersom han nu sitter i Riksdagen vilket har en aning högre prioritet än att skriva blogginlägg.

I alla fall, han har ett citat av Australiens premiärminister, Kevin Rudd. Någon betvivlade äktheten i citatet, men det spelar egentligen mindre roll – det är innehållet som är intressant.
Jag tar mig friheten att summera det på svenska lite snabbt och punktera det.
• Immigranter måste anpassa sig till vad som gäller i Australien. Rudd är trött på att höra om att invandrare känner sig kränkta och annat trams.
• Vår kultur har utvecklats i hundratals år av miljoner av australiensare som sökt frihet.
• Här pratar vi engelska, inget annat. Vill någon bli en del av samhället är det engelska som gäller.
• Vår kultur är uppbyggd på kristendomen, och de flesta australiensare tror på Gud. Även de som inte gör det, accepterar att de finns kristen symbolik. De som inte accepterar detta bör inte stanna i Australien.
Även om invandrare inte är kristna måste de acceptera, och ej försöka påverka eller ställa krav baserat på sin tro oavsett vilken den är.
• Detta är vårt land, våra traditioner och vår livsstil. Invandrare som kommer hit kan få ta del av allt vi erbjuder.
• Den som klagar, på vår kultur, kräver förändringar, blir kränkta av hur vi lever eller vår religion kan åtnjuta en annan stor australiensisk frihet; rätten att flytta till något annat land.
• Om du inte är lycklig här är det bara att emigrera. Vi tvingade inte dig att komma hit, du kom hit och bad om att få bo här. Så acceptera landet som accepterade dig.

I
denna artikel kan man läsa följande ”Fredrik Reinfeldt har exempelvis sagt att ”ursvenskt är bara barbariet”, Maud Olofsson att ”det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige”, och Sahlin själv har utbrustit avundsjukt om andra folk att ”Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."

Det är halvt ointressant att jämföra olika länders historia och kultur, men man kan ju lätt konstatera att Australien har en historia som är betydligt yngre än Sveriges, och att landet för några hundra år sedan enbart var en engelsk fångkoloni.

Men vi i Sverige har alltså ingen kultur, ingen religion, är baserade på barbari, vi har ingen identitet, ingen historia. Har vi något är det ”töntigt”.

Jag tvekar inte att kalla personerna landsförrädare. Är man partiledare eller statsminister är man skyldig att försvara sitt land, och stå upp för oss svenskar. Gör man inte det, utan dessutom förringar våra traditioner och vår kultur anser jag att man är landsförrädare.

I Norge fanns det en man som var major och hette Vidkun Quisling, han förrådde de norska försvarssystemen, för att underlätta ockupationen. Kanske gjorde han det för egen vinning. Kanske för att han trodde att nazismen var bra för Norge, eller vad det nu kan ha varit. Men, mig veterligt, han sänkte sig aldrig så lågt att han pratade skit om norsk kultur, norrmännen och deras historia.

Detta har naturligtvis en koppling till hur det fungerar i Sverige idag. Vi svenskar ska uppenbarligen skämmas för våra traditioner, vår historia och vår kultur. Dessutom ska vi vara glada och tacksamma att bli berikade med finare kulturer än vår egen. Man försöker radera ut våra svenska traditioner och vår kultur till förmån för den kultur som våra berikare för med sig. Vi pratar alltså om tre folkvalda partiledare för de största partierna i detta land. Dessutom sade Jan Björklund på Folkpartiets landsmöte för ett år sedan följande ”Att ett glesbefolkat land som Sverige inte skulle ha plats för invandringen är naturligtvis inte sant.”.

Jag avslutar bara med en fråga. Vår statsminister sade att ”ursvenskt är bara barbariet”. Det kanske man kan tycka om vikingar eller så. Men vad anser han då om vad al-shabab gör med de som inte instämmer med deras åsikter eller klär sig på opassande sätt? Är det inte barbariskt att kapa armar och fötter på folk utan bedövning? Piskning? Hängning? Stening? Titta gärna på vad den svenske medborgaren utför och beordrar i det förra inlägget på denna blogg. Det är kultur och religion att annektera i detta land, eller hur? Sveriges framtid och inte det minsta ”barbariskt”.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Det är märkligt att vi i Sverige har ledare som representerar oss och som uppenbarligen skäms över att vara svenskar och inte minst över vår historia och vad som präglat oss - det säger mer om dessa personer själva. Det är inte lite av förakt man kastar ur sig - för de värden som faktiskt hjälpt dem till sina statsrådsposter. Förakt över svenska värden och de som byggt Sverige och dess surt förvärvad välfärd. Kommentarer som bara är värda förakt från oss andra - väljarna som hjälpt upp dem på pidestalerna.