måndag 31 januari 2011

Ullenhag, vad säger man? Världsklass!


Integrationsminister Ullenhag är ett riktigt hatobjekt. Han har orsakat det helt själv, och varje gång han öppnar munnen, vet man idag att det kommer ut en hel massa floskler och populistisk dravel. Han har med tiden lärt sig att titta in i kameran och kasta ur sig floskler och dumheter utan minsta blinkning.
Hans senaste utspel är att man ska undersöka eventuella övergrepp emot romer, alltså nysvenska för zigenare, för att kunna dra ett streck över historien, gå vidare och jobba med integrering av zigenarna.
Typisk idiotiskt utspel för att vinna acceptans för zigenare, och svenska staten kommer alltså att skuldbeläggas, och tvingas komma med en officiell ursäkt till zigenarna.

Nu är inte riktigt historien och historian så enkel som Ullenhag tror eller mer sannolikt vill göra sken av, i multikultflummets sken.

För det första är det klart att det begåtts övergrepp och diskriminering mot zigenare under tiden. Men här är det två fakta som man måste ta i beaktande; för det första är det så att zigenarna under tidernas gång valt att inte integreras i det svenska samhället. De första fem familjerna vandrade över till Sverige från Finland under Gustav Wasas regeringsperiod, och de har ännu inte integrerats.  Man har alltså valt att stå utanför det svenska samhället i ca 500 år, helt enkelt med den motiveringen att den kultur, och de traditioner zigenarna har står över den svenska. Man vill alltså ha ett parallellt samhälle där man inte assimileras eller integreras i det som gäller i detta land. Mot den bakgrunden ska man alltså ställa Ullenhags förhoppningar om integration. Zigenare vill inte integreras, och har inte integrerat sig eller respekterat svensk kultur och tradition i ca 500 år. Det är ca 3.5 år kvar till nästa val – lycka till Ullenhag.

För det andra drar man upp tvångssteriliseringar. Historien bakom dessa är att man på 20-talet i detta land började med rasbiologi. Vissa raser ansågs mindervärdiga och passade inte in i det samhälle man ville ha. Man antog då en raslag som var mer långtgående än den tyska, när det gällde utsortering av personer och befolkningsgrupper. Tyskarna valde sedan att mörda de som inte passade, emedan man här i Sverige genomförde tvångssteriliseringar. Man hade en vision i makarna Myrdals anda om den perfekta ariska kärnfamiljen, som levde långt in på 60-talet. Alltså steriliserade man alla som inte passade in i folkhemmet, och detta fortgick under hela efterkrigstiden, mörkhyade, asiater, zigenare, samer, folk med dålig ekonomi, kanske lite allmänt avvikande steriliserades utan knussel. HSB hade satt i system att bland sina hyresgäster rapportera de som ”inte borde få föröka sig”. Denna lag gällde mellan 1935 – 1975, och det var regel att sterilisera alla som gjorde abort till 1975.

Vidare vill Ullenhag avsluta alla fördomar mot zigenare, genom att som han uttrycker det ”dra ett streck”. Det låter lite som han, efter en skriven ”vitbok”, vill först ursäkta alla rasistiska och diskriminerande saker som hänt under åren, och därefter börja på ”ny kula”, med att allt gammalt groll ska var glömt.
Vad nu inte Ullenhag har fattat är fortfarande att zigenare inte vill och inte kommer anpassa sig till det som gäller här i Sverige. Det låter som han vill preskribera allt som hänt eftersom det finns en del mörka sidor i handlandet från Sveriges styrande. Det finns en gammal skröna om att zigenare stjäl, och den vill man uppenbarligen radera ut i samma andetag. Men då uppstår problemet med hur mycket som är skröna och hur mycket som är fakta. Så varför presenterar då inte Ulllenhag svart på vitt om att just detta är en skröna? Vi har ju t.ex. BRÅ, som gör statistik på alla brott, med kopplingar till utlandsfödda, vilken generation det är och en massa annat. Så det måste väl finnas statistik som bevisar att zigenare inte är överrepresenterade i brottsstatistiken, eller hur Ullenhag? Vad vänlig att presentera denna statistik så vi kan dra ”ett streck”, och ta livet av den gamla myten om att zigenare stjäl som korpar. BRÅ och möjligheten att tillsätta utredningar står till ditt förfogande, så visa nu svenska folket att det är en skröna att zigenare är överrepresenterade i brottsstatistiken.

Men det är tur att det finns sådana som Ullenhag. Ordet politikerförakt är ju ganska vagt och svårdefinierat. Så man ska vara tacksam att det finns politiker som han som ger detta begrepp ett ansikte, och förkroppsligar detta begrepp, så att det finns en fysisk person som verkligen lever upp till detta begrepp och är en politikerbroiler samt populistisk ordbajsare. En riktig svärmorsdröm…

Missa därför inte denna länk, där han spelar på sin lyras alla strängar. En höjdare, en klassiker.... 

4 kommentarer:

Urban sa...

Tack för dina grymt träffsäkra artiklar! Ullenhag upplever jag som en riktigt slemmig typ som kommer snacka bort sig själv i sin egen orimlighet.Sent ska syndaren vakna.

Ulmerkotten sa...

Tack själv! En pryl till är ju att Maria Leissner berättade att kostnaden för de ca 50-tusen zigenarna ligger på runt 12.5 miljarder per år.
Alltså, 20-25 tusen per person. Det måste vara väldigt synd om zigenarna, man får ju hoppas att denna, och liknande siffror kommer fram i Ullenhags vitbok. Nä, det finns ingen anledning att tro att denna vitbok ska bli en objektiv faktaskrift.

Ulmerkotten sa...

Add; Alltså 20-25 tusen per person och månad.

Anonym sa...

Tips om typisk "BRÅ forsking" o zigenares brottslighet::
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/guillou/guillou6.html