lördag 8 januari 2011

Feminister är hycklare

Det här är en ganska intressant artikel i PI.

Historien är alltså den att en dansk friskola baserad på muslimsk tro inte uppfyller kraven på grundläggande fri och rättigheter samt jämställdhet, som stipuleras enligt danska lag. Skolan riskerar därför att få stänga sin verksamhet.

Här har vi en typisk konflikt mellan det västerländska samhället och muslimsk tro. Det är helt enkelt så att om man grundar sina åsikter eller tro på att inget ska ha förändrats sedan 600-talet kommer det automatiskt finnas en hel rad konflikter med ett modernt västerländskt samhälle.

Om vi drar tillbaka klockan en 40år eller så startade kvinnorättsorganisationer, som kämpade hårt för kvinnors lika rättigheter i samhället. Var är Ni nu? Muslimer kräver att kvinnor inte får visa sig som de vill i samhället, de kräver att mannen är familjens överhuvud, och bestämmer i stort sett allt. Samtidigt agerar Ni i det svenska samhället för att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser, snackar om kvotering av barnledighet, som Ni underlåter öppna munnen om att islam har en totalt förlegad kvinnosyn, baserad på en gammal skrift, 1400 år gammal. När det begav sig, alltså för 40 år sedan och senare, var Svenska kyrkan ett hatobjekt för sin förlegade kvinnosyn. Först gällde det kvinnliga präster, sedan biskopar, och nyligen homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan. Ni tvingade präster att lämna sina tjänster, emot sin tro baserad på deras tolkning av bibeln, och Ni ratade kvinnoprästmotståndare. Ni respekterade alltså inte andra människor som hänvisade till bibeln och hävdade att det var deras tro och religion.

Var är Ni nu? Vi har nu fått en religion i landet som är klart nedvärderande av kvinnors värde i samhället. Inskränker deras rätt att klä sig som de vill, och att ens tänka tanken kvinnliga imamer är väl helt utanför spelplanen. Eller ska homosexuella få ingå giftermål enligt islam? Tanken svindlar, eller hur?

Er underlåtenhet att nu, idag 2011, och i det västerländska samhälle vi lever i, nu agera eller ta generellt avstånd från islam och de kvinnovärderingar denna religion står för talar sitt tydliga språk. För 30-40 år sedan fick inte ens svenska kvinnor vara hemmafruar, trots att de ville vara det. De förstod enligt Er inte sitt eget bästa, och skulle utbildas och informeras. Var är Ni nu? Ni som vet kvinnors bästa och stod på barrikaderna när det begav sig?

Jag har bara två ord för Er som stod upp på barrikadera för kvinnor och deras frihet, rättigheter och jämställdhet från 60-talet till idag, men stoppar huvudet i sanden när det gäller islam:

Förbannade hycklare!

1 kommentar:

R sa...

Skrev också ett inlägg idag om Greklands murbygge och invandringen. http://www.hesperus.nu/?p=414